Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Νίκος Κοτζιάς: "Γνωρίζει η κυβέρνηση ή έχει γίνει θύμα της τύφλας της;"

H κυβέρνηση, όπως πετυχημένα γράφεται στα blogs, θεωρεί ένα γιαούρτι σε βουλευτή –που κακώς, κάκιστα πετάγεται– πράξη βίας, αλλά τους τόνους χημικών, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, τους παρουσιάζει ως δείγμα δημόσιου διαλόγου και ανοιχτής δια κυβέρνησης. Το πρόβλημα εδώ έγκειται στο ότι η κυβέρνηση, αναφερόμενη σε πραγματικά γεγονότα, χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά. Υπερβάλλει ως προς τον εαυτό της, αδιαφορεί ως προς την άλλη μεριά.
Το ερώτημα είναι: Γνωρίζει ή όχι η κυβέρνηση ότι οι αντιδράσεις στην πολιτική της είναι πολύ ευρύτερης βάσης

Αύξηση του πληθυσμού στον Νομό Λευκάδας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012 .Σύμφωνα λοιπόν με τα προσωρινά στοιχεία ο Νομός Λευκάδας εμφανίζει αυξηση  του πληθυσμού από την προηγούμενη απογραφή του 2001.

Αναστολή της λειτουργίας του ΚΠΕ Σφακιωτών Λευκάδος

Με ξαφνική απόφαση της υφυπουργού παιδείας κ. Φώφης Γεννηματά έγινε αναστολή  λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών Λευκάδας.Η απόφαση αναφέρει ότι γίνεται η αναστολή "λόγω οργανωτικών αδυναμιών".Το ΚΠΕ λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο παρότι είχε μόνο δύο χρόνια λειτουργίας.Στην  χρονιά που μας πέρασε (σχολικό έτος 2010-2011) φιλοξένησε περίπου 1000 μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία όλης της Ελλάδας.Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σ'αυτό διέθεσαν μεγάλο μέρος του εαυτού τους ,ακόμα και ώρες εκτός του εργασιακού τους ωραρίου, για στήσουν και να λειτουργήσουν το ΚΠΕ.

Επιστολή – απάντηση του πρώην αντιδημάρχου Μεγανησίου Θανάση Κονιδάρη

Αγαπητοί συνάδελφοι,
διαβάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής ΜΑΣ ομάδας, δεν είδα το όνομά μου· εξεπλάγην και νόμιζα ότι πρόκειται περί λάθους. Δεν ήμασταν βλέπετε συνηθισμένοι να συνεδριάζουμε 9 και να υπογράφουν οι 8.
Απ’ ό,τι θυμάμαι, στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας με το ερώτημα της διαγραφής μου, δεν έβαζε κανένας τέτοιο ζήτημα εκτός από έναν συνάδελφο που επέμενε, με πείσμα, να με διώξετε, λες και μπήκα …κρυφά στο … σπίτι του. Χαλάρωσε συνάδελφε, γιατί η δημοτική ομάδα δεν συνεδριάζει μόνο για διαγραφές· έχει και σοβαρότερα ζητήματα να συζητήσει. Και αν δεν απατώμαι, δεν ήσουν και από τους τακτικότερους συμμετέχοντες.

Συνάδελφοι,
η ανακοίνωσή σας κατά γενική ομολογία είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, που ούτως ή άλλως και λόγω καύσωνα (για

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2011


Εξάνθεια

Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη. Την έχτισαν οι κάτοικοί της για να αποφεύγουν τις επιδρομές των πειρατών που λεηλατούσαν τα νησιά αλλά και να προστατεύονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο επισκέπτης πράγματι μαγεύεται από μια εικόνα ιδιόμορφη. Από τα όμορφα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και από την αρχιτεκτονική των μικρών διώροφων σπιτιών, το ένα κολλητά στο άλλο.

Δεν Φταίω εγώ που μεγαλώνω - Παντελής Θαλασσινός

Τοπωνύμια Δρυμώνα

Αγράμπελα, στα, τοποθεσία.
Αγράμπελη, στην, τοποθεσία, φυτώνυμο τοπωνύμιο.
Αγραπιδιές, στις, τοποθεσία, όπου παλιότερα υπήρχαν πολλές άγριες αχλαδιές.
Αλή Λάκκος, στου, τοποθεσία που επί Τουρκοκρατίας (1479-1684) ανήκε σε κάποιον Τούρκο Αλή. Η περιοχή μάλιστα είναι πολύ εύφορη, αφού είναι γνωστό πως τα καλύτερα κτήματα τα είχαν οι Τούρκοι στα χωριά.
Αλωνάκι, στο, τοποθεσία με παλιά αλώνια.
Αραβανή, στου, τοποθεσία, το τοπωνύμιο δηλώνει ως συνήθως κάποιον κτήτορα.
Αριές, στις, τοποθεσία.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως τη θέλεις,τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…»

«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…».

Ελλάδα, Ε.Ε.: επιστροφή στην αφετηρία.

Του Σ.Κούλογλου
Για την Ελλάδα, οι χθεσινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής είναι τόσο θετικές όσο μια επιτυχημένη χημειοθεραπεία σε ένα ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή: αποτρέπουν το θάνατο του, χωρίς όμως να τον γιατρεύουν. Η ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του πρώτου, περσινού πακέτου((επιμήκυνση της διάρκειας από 7,5 σε 15 ή και 30 χρόνια, με παράλληλη μείωση του επιτοκίου), η επαγγελία
ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ, σχεδόν 65
χρόνια μετά αυτό που είχε εκπονηθεί για την

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Στίγκλιτς: «Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύνεται πανεύκολα!»

Στίγκλιτς: «Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύνεται πανεύκολα!»Πολλά καλά λόγια και στήριξη για την προσπάθεια της Ελλάδας – και της κυβέρνησης Παπανδρέου – να βγει από την κρίση, σκληρή κριτική
Αφού πρώτα υπενθύμισε την ομιλία που είχε δώσει πέρσι στην Αθήνα, πριν την έξαρση της

ΦΠΑ και στο νερό



 
Σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους τους, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.

Πρόκειται για μια από τις 38 τροπολογίες "της νύχτας" που κατέθεσε χθες ο Παντελής Οικονόμου, χωρίς φυσικά τα ΜΜΕ να χαλάσουν τον κόσμο, όπως θα έκαναν σε περίπτωση που "ο Παπακωνσταντίνου βάζει φόρο και στο νερό"!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ειρηνοδικείο Αθήνας: Διέγραψε χρέος 200.000 ευρώ!

Απίστευτο κι όμως συνέβη!
Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθήνας. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του.

Συνταξιούχος που έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη ...
..για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πέτυχε τη διαγραφή τραπεζικών δανείων ύψους 200.000 ευρώ από συνολικές οφειλες ύψους 222.200 ευρώ.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του.

Έτσι η τράπεζα θα πληρωθεί τελικά 52.000 ευρώ μαζί με τους τόκους σε βάθος χρόνου 14 ετών μάλιστα.

Ο Νόμος για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα αδυναμίας αποπληρωμής δόσεων, μην διστάσετε να κάνετε χρήση του Νόμου 3869/2010. Ο νόμος προβλέπει ακόμη και διαγραφή μέρους του χρέους. Για στεγαστικό δάνειο, για καταναλωτικό, για πιστωτικές κάρτες.

http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/N3869_2010_%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1.pdf

Όσα έργα για το ΕΣΠΑ δεν κατατεθούν ως άμεσα υλοποιήσιμα, απορρίπτονται



Προθεσμία …10 ημερών έδωσε στους 13 περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης. Όσα δεν κατατεθούν ως άμεσα υλοποιήσιμα, απορρίπτονται. Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Μωραϊτης, έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο (για να τη δείτε πατήστε εδώ). Στόχος του υπουργείου, είναι η αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συνδρομής στα επιχειρησιακά προγράμματα προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφηση για την άμεση είσπραξη 330.000.000 ευρώ και την επιπλέον εξοικονόμηση 440.000.000 μέχρι το τέλος του έτους. Το συνολικό όφελος για τη χώρα θα είναι 2,1 δις ευρώ μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου, ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
«Από εδώ και μπρος, όποιος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, θα απορρίπτεται και οι πόροι θα αποδεσμεύονται για

Οι 21 βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ) που τα "χώνουν" στον Ραγκούση...



Πηγή: press-gr.

Την άμεση σύγκληση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ζητούν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με το θέμα των ταξί.

Παναγιώτης Κουρουμπλής :«Πάρε ένα σβώλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μας χαλούν το φύτρο»

 

Του Γιώργου Κούρτη

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στην βουλή των Ελλήνων το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. O Παναγιώτης Κουρουμπλής , βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας , δικηγόρος και διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, ήταν ο μοναδικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που είπε το μεγάλο "όχι" στο μεσοπρόθεσμο και έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ.
 Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  έχασε το φως του σε ηλικία 10 ετών το 1961 όταν έγινε έκρηξη μίας χειροβομβίδας που είχαν αφήσει στις όχθες

37 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου

Λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, μια λύση που θα  βάζει τέλος στα τετελεσμένα της εισβολής και να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο

Ρουμπινί: αναδιαρθρώσεις τώρα ή άτακτες χρεοκοπίας


Στο άρθρο του με τίτλο «η τελευταία στάση της ευρωζώνης» ο οικονομολόγος τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Ολόκληρο το άρθρο του Νουριέλ Ρουμπινί στην τουρκική εφημερίδα Zaman:
Η κρίση στην ευρωζώνη φτάνει στο αποκορύφωμα της. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βλέπουν τα ομόλογα τους να υποβαθμίζονται σε κατάσταση junk (σκουπίδια). Η Ισπανία μπορεί

Σχετικά με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Δημήτρης Μπράτης
   http://users.sch.gr/mpratis
    d.mpratis@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
Σάββατο 2 Οκτώβρη 2010 
Σχετικά με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

      Κατά την προχτεσινή συνάντηση (29-9-2010) που είχε η ΑΔΕΔΥ με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συζητήθηκε το «Νέο Μισθολόγιο» των δημοσίων

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι Σφακιώτες και η πόλη της Λευκάδας στο βάθος.

                                            Οι Σφακιώτες και η πόλη της Λευκάδας στο βάθος.

Γιορτή Ριγανάδας στην Καρυά

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΑΡΥΑΣ «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΑΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 20.30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΑΣ

 

6 ΠΕΖΑ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ (Του Ηλία Γεωργάκη)

 
 
1. Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: Γνώρισα ανθρώπους και αγάπησα ζώα. Ηταν ένα απόφθεγµα που µε συνάρπαζε στα παιδικά µου χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχω συνειδητοποιήσει το νόηµά του. Πέρασαν τα χρόνια. Ο φθόνος, το ψέµα και η υποκρισία σηµαδεύουν τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Η αγάπη µεταλλάχθηκε σε µια ξεφτισµένη και ευτελή λέξη. Και η φιλία φλερτάρει όλο και περισσότερο µε την προδοσία αφού στηρίζεται πλέον στο χρήµα και στα προσωπικά συµφέροντα. Οµολογώ ότι δεν πήρα σκύλο παρά τη µεγάλη αγάπη – τη δική µου αλλάκαι των παιδιών µου – στα ζώα. Και πιστεύω ότι αυτή η επιλογή µε δικαίωσε, αν λάβω υπόψητα συνεχόµενα περιστατικά κακοποίησης ζώων από τους ανθρώπους. Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για θανάτους αδέσποτων και µη ζώων. Το 1/3 του πληθυσµού των αδέσποτων πεθαίνει κάθε χρόνο από αιτίες που σχετίζονται µε τονάνθρωπο (από αυτοκίνητα, από φόλες...), ενώ περισσότερα από ταµισά πέφτουν θύµατα

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα συνταξιοδοτικά του Δημοσίου


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Την τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου (ΟΤΑ, ΝΠΔΔΔ, ευρύτερος Δημόσιος τομέας), ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών  όπως η τροποποίηση των διατάξεων της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας περί ενδίκων μέσων κ.α περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού - Τουρισμού και Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Λίγα λόγια απ’ την παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Φίλιππου Λάζαρη με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό ….» που έγινε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

  

  Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού Κέντρου Σφακιωτών στα Λαζαράτα έγινε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Σφακιωτών «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» η παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Φίλιππου Λάζαρη, με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό…..».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο μίλησαν   ο Διευθυντής Ερευνών του ΕΙΕ Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης και ο φιλόλογος Δημήτρης Τσερές .

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ




                                                                                                       Λευκάδα, 18/7/2011
ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
      Το Επιμελητήριο Λευκάδας ως ο κύριος εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας κάνει γνωστή στα μέλη του την πλήρη αντίθεσή του  αφενός μεν στην ενεργοποίηση της διάταξης του Ν. 3943/2011, η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 €, αφετέρου δε στην εξαγγελία για κατασχέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ.

ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

φωτορεπορτάζ:Γελοιογραφίες 16-07-2011

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΙΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κύριε πρόεδρε, παρακαλώ σύμφωνα με τον κανονισμό του ΠΣ (άρθρο 8.1) να εισάγετε ως θέμα στην αμέσως πρώτη συνεδρίαση του οργάνου το θέμα:  "Γενική Συνέλευση  της ΕΤΙΝ".
Ακολουθεί το κείμενο της εισήγησης μας
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΙΝ

Πέντε Wi-Fi hotspots στη Λευκάδα για δωρεάν πλοήγηση σύμφωνα με άρθρο του βήματος

Με το internet χύμα στο κύμα ...σε παραλίες νησιά και πλατείες

Για όσους δεν μπορουν να κάνουν χωρίς ιντερνετ ..σε διακοπές και σε εξόδους ακόμα και για καφέ και δεν έχουν mobile σύνδεση το δωρεάν wi-Fi είναι μια λύση ! Οπότε πάρτε μαζι σας την φορητή σας συσκευή και θα έχετε internet Δείτε ένα οδηγό από το ΒΗΜΑ της Κυριακής ...

Για όλα φταίνε οι μισθοί...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Άκρως αποκαλυπτική
για το πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στην Ελλάδα οι ηγετικοί κύκλοι της Ευρώπης και για το ποιες θεωρούν αιτίες του προβλήματος που πρέπει να θεραπεύσουν ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στο γερμανικό περιοδικό Φόκους και δημοσιεύθηκε