Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κουρουμπλής: παρέχουμε άσυλο στους «κουστουμάτους και «φιρμάτους»

_1_~3
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή, στη Συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης ανέφερε:
«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη με κομμένη την ανάσα, εξελίξεις που την φυλακίζουν άμεσα και καθημερινά όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα και την κοινωνική ανασφάλεια. Η μάνα που αναγκάστηκε να κλέψει δύο μπλούζες για να ντύσει τα παιδιά της, και την πιάσανε και από την ντροπή της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία είναι ένα ακόμα θύμα της μεγάλης κρίσης.
Αυτούς όμως που άρπαξαν το δημόσιο χρήμα, που συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτι του φαρμάκου, που άρπαξαν τα αφορολόγητα χρήματά τους και τα μετέφεραν σε τράπεζες τους εξωτερικού

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων-Οι νέες Πολιτικές Εξελίξεις και το προς Ψήφιση Νομοσχέδιο για την Προστασία των Ζώων


Υπό το φως των νέων δεδομένων και εξελίξεων στο πολιτικό στάτους της χώρας, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα, όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τη διαβούλευση, παραδόθηκε από την κα Αποστολάκη κατά την αναχώρησή της από το υπουργείο, και συμπληρώθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών με τον κ. Δριβελέγκα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο σαφώς και δεν αποτελεί τομή για τα ελληνικά δεδομένα  της φιλοζωίας. Περιέχει, ωστόσο, αρκετές θετικές διατάξεις που θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση και θα μας εφοδιάσουν με νέα όπλα.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ,

 
                                                                                              17-11-2011
Με αλλεπάλληλες επιστολές μας στον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαμε ζητήσει να συζητηθεί ως θέμα  «οι τελικές προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ Κλιματικής Αλλαγής για τα Ιόνια

Κοινό αίτημα των παρατάξεών μας «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», «ΑΝΑΣΑ» και «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ»

ΠΡΟΣ

1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου
2. Πρόεδρο Π.Σ.Ι.Ν.   κ. Χρ. Άνθη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΓΟΥΡΖΗ: ΜΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΑ ΜΑΕΣΤΡΟΣ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)


Aπο τον Φιλήμονα και Βαυκίδα. Μια όπερα του Γιόζεφ Χάυδν που ένα μέρος της μουσικής είχε χαθεί και της  δόθηκε παραγγελία απο την όπερα του Βερολίνου το 2003 να την συμπληρώσει η Κ.Γουρζή.
Εκτός απο το Βερολίνο, παίχθηκε στη Βουδαπέστη (2009) και στο φεστιβάλ του Σβεμπις Γκμούντ (Schwäbisch Gmünd) της Γερμανίας το 2010.
Απο εκεί είναι και το  παρακάτω λίνκ.


H Κωνστάντια - παιδί του Παναγιώτη (Παναγιωτάκια) Γουρζή από την Κατούνα Λευκάδας -ποτέ δεν έπαψε να δηλώνει υπερήφανη για την Λευκαδίτικη καταγωγή της. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κουβαλά αυτό το καλλιτεχνικό, Λευκαδίτικο, DNA. Η Κωνστάντια από τις διασημότερες μαέστρους στην Ευρώπη, ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Είναι καθηγήτρια στην ανώτατη μουσική Ακαδημία του Βερολίνου και του Μονάχου. Πήρε δίπλωμα σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας από την

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΣΔΑ Α.Ε.

 

Με τη θεσμοθέτηση ενός πιο ευέλικτου πλαισίου που επιτρέπει τη λειτουργία του τομέα της Καθαριότητας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια απαντά η κυβέρνηση στην πρόσφατη απεργία διαρκείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έφτασε στα όρια της ασφυξίας* την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου), με το οποίο επέρχονται διορθώσεις στον «Καλλικράτη» περιέχονται δύο ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες:

Εξέλιξη της γεωργίας στη Λευκάδα από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γ. Θωμά "Οι Τοπικές Ποικιλίες της Λευκάδας"

           
Μία από τις κύριες απασχολήσεις των κατοίκων τις Λευκάδας από τα αρχαία χρόνια ήταν η γεωργία. Αυτό αποκαλύπτεται από σύμβολα στα νομίσματα της Λευκάδας όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν χαραγμένα κλήμα, σταφύλι και κλαδί ελιάς. Η αμπελοκομία και η ελαιοκομία ήταν όπως φαίνεται οι προτιμώμενοι κλάδοι της γεωργίας, η έκταση των οποίων δεν είναι γνωστή. Παρ’ όλα αυτά το κρασί της Λευκάδας λογαριαζόταν σαν ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος, όπως μας πληροφορεί ο Πλήνιος ο πρεσβύτερος ο οποίος γράφει

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται…

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται… Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο, δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στην Ιστορία της Ευρώπης και ο αντίκτυπος στην Ελλάδα


Η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στην Ιστορία της Ευρώπης και ο αντίκτυπος στην Ελλάδα

Το έτος 1848 υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα στην Ιστορία της Ευρώπης. Η χρονιά ξεκίνησε με την εξέγερση των Ιταλών στην Σικελία και κορυφώθηκε με την επανάσταση των Γάλλων κατά του Λουδοβίκου-Φίλιππου και της δυναστείας των Βουρβρώνων.
Τα εθνικιστικά και δημοκρατικά συνθήματα της Γαλλικής εξέγερσης κατά του θεσμού της μοναρχίας, πυροδότησαν μια σειρά από επαναστάσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλη την Ευρώπη με σημαντικότερες αυτές στα Γερμανικά κρατίδια, στην Ουγγαρία και στην Δανία.
Οι εθνικές αυτές επαναστάσεις οδήγησαν στην εθνική ενοποίηση της Ιταλίας και της Γερμανίας ενώ

Το συρτάκι των «Αγανακτισμένων» στο Παρίσι

Οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας La Defense του Παρισιού αφιέρωσαν στην Ελλάδα έναν χορό!
Οι Γάλλοι διαδηλωτές πιάστηκαν ώμο με ώμο και χόρεψαν Ζορμπά... η αλληλεγγύη των λαών είναι πάνω από τις κυβερνήσεις!

zougla

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-11-11, ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σας καλούμε να τιμήσετε και φέτος το Πολυτεχνείο, όχι ως μία ακόμα τυπική επέτειο, αλλά ως αφορμή για επανακαθορισμό των κοινωνικών αγώνων και των οραμάτων, που κάποτε φτάνουν στα όρια της αυτοθυσίας.
Ο αγώνας εκείνων των νέων δεν μπορεί να σταματήσει. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι δυναμικός και πολύπλευρος. Μόνο που στις μέρες μας οι διεκδικήσεις και τα οράματα δεν οριοθετούνται από τα εθνικά σύνορα. Διεκδικούμε ένα σχολείο ζωντανό, δυναμικό, ένα σχολείο με μαθητές δημιουργικούς και κοινωνικά συνειδητοποιημένους.
38 χρόνια μετά «την εφόρμηση στον ουρανό της ελευθερίας»,

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα επτά «θαύματα» Γιαννίτση στο υπουργείο Εσωτερικών


Γιαννίτσης


Πρόσως ολοταχώς τις «μηχανές» του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να βάλει από σήμερα ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σε ορισμένα σημεία σε άμεση συνεργασία με τον -παραμένοντα- υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, προκειμένου να υλοποιήσει επτά υποχρεωτικές δράσεις-πράξεις που απορρέουν από το πολυνομοσχέδιο και τις συμφωνίες της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Τι πρέπει να υλοποιήσει ο νέος ΥΠΕΣ σε χρόνο «ντε-τε»;


Αφιερωμένο στους αγωνιστές της ελευθερίας του 1973.

Αφιερωμένο στους αγωνιστές της ελευθερίας του 1973. Τραγούδι: Το Μεγάλο Μας Τσίρκο Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Η Καρυά

Η Καρυά το ορεινό κεφαλοχώρι της Λευκάδας, απέχει 14 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, περίπου 20 λεπτά οδήγησης με το αυτοκίνητο. Είναι κτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού σε υψόμετρο 500 μέτρων, ενώ φημίζεται για το άριστο κλίμα της και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της. Ο  πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στους 1.000 κατοίκους ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει σημαντική αύξηση λόγω και της μεγάλης προσέλευσης τουριστών.Ξεκινώντας ο επισκέπτης την περιπλάνησή του από το δρόμο της κεντρικής

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μπερτράν Μπαντί: Σήμερα η Ευρώπη πληρώνει το χρόνιο δημοκρατικό της έλλειμμα

Ο Μπερτράν Μπαντί, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις, συγγραφέας πολλών βιβλίων, υποστηρίζει οι κοινωνίες και οι λαοί διαταράσσουν πλέον το διακρατικό "παιχνίδι" των διεθνών σχέσεων. Μιλώντας στην "Αυγή" της Κυριακής αναλύει το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, "ήδη από την ίδρυσή της το 1957 στη Ρώμη", ύστερα από τις εκκλήσεις Μέρκελ, Σαρκοζί, Βρυξελλών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα, ενώ υπογραμμίζει τον σωτήριο ρόλο που μπορεί να παίξει το κίνημα των Αγανακτισμένων "για την αναγέννηση της δημοκρατίας".

Η ΕΥΡΩ - ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ!

Του PAUL KRUGMAN
Ιδού πώς τελειώνει το ευρώ - όχι με «μπαμ», αλλά με «μπούνγκα- μπούνγκα». Πριν από λίγο καιρό, οι ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στο ευρώ, αποπληρώνοντας τα χρέη της στο ακέραιο. Τώρα, με την Ιταλία να πέφτει στον γκρεμό, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς το ευρώ μπορεί να επιβιώσει.
Αλλά ποιο είναι το νόημα της ευρω-πανωλεθρίας; Όπως συμβαίνει πάντα όταν επέρχεται μια καταστροφή, εμφανίζεται ένα ρεύμα από ιδεολόγους που υποστηρίζουν ότι η καταστροφή δικαιώνει τις απόψεις τους. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε την απομυθοποίηση.

Συνεδρίαση Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Π.Ι.Ν.


Ενημέρωση για τα λιμάνια των μικρών νησιών, συγκοινωνιακή σύνδεση και υγεία συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Τακτικότερες θα είναι στο άμεσο μέλλον οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών, αφού, όπως αποφάσισαν τα μέλη της - ομόφωνα - στην πρόσφατη συνεδρίαση, θα γίνονται και συνεδριάσεις μέσω Τηλεδιάσκεψης.
Η απόφαση αυτή ήταν απόρροια του προβληματισμού του συνόλου των μελών της Επιτροπής, σχετικά με την αποδοτικότερη λειτουργία της Επιτροπής, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές.

Eπιστολή Καλούδη προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου


O επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” Γ. Καλούδης απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Άνθη, την ακόλουθη επιστολή:Κοιν.: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου
9 Νοέμβρη 2011
Κύριε Πρόεδρε,
Με προηγούμενες επιστολές μου προ μηνών σας έχω ζητήσει να εγγράψετε στην Ημερήσια Διάταξη του Π.Σ. Ιονίων Νήσων τα παρακάτω θέματα:

1. Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις

Στάση εργασίας καθηγητών - "Όχι" στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων


 


Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στα συλλαλητήρια

Πριμ έως 35.000 ευρώ για τουριστικά καταλύματα


Το πρόγραμμα αφορά ανέργους και νέους επιχειρηματίες. Το 100% φτάνει το ποσοστό χρηματοδότησης.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή



Επαγγελματική διέξοδο και ευκαιρία στον τουριστικό κλάδο και συγκεκριμένα στα μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια δίνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

639 € για τους νεοδιόριστους-Θα χρειαστούν 10 χρόνια υπηρεσίας για να φτάσουν τα 1.000 €

639 € για τους νεοδιόριστους
Αντιμέτωποι με τη δραστική μείωση των αποδοχών τους θα έρθουν από αυτόν το μήνα οι περίπου 200.000 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι νεοδιόριστοι οι οποίοι θα πάρουν 639 ευρώ και οι οποίοι μετά δέκα χρόνια υπηρεσίας θα καταφέρουν να φτάσουν τα 1.000 ευρώ!
Η μείωση αυτή φτάνει μέχρι και το 35% για τα πρώτα 10 χρόνια υπηρεσίας.
Το νέο μισθολόγιο φέρνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε απόγνωση και κυρίως τους νέους και όσους υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Από που πήραν το ονομά τους οι δώδεκα μήνες του χρόνου;

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ :
Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων
, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό.

Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και

Η xρεοκοπία της κυρίαρχης πολιτικής

 

Η οικονομία είναι σε κρίση. Ο μηχανισμός υπέρβασής της, η πολιτική, είναι μπλοκαρισμένος. Πριν ολοκληρωθεί η χρεοκοπία της χώρας, έχει ήδη χρεοκοπήσει η κυρίαρχη πολιτική.
Πολιτική που παράγει αδιέξοδα, αγριότητες εις βάρος του λαού, ενώ συνοδεύεται από υποχωρήσεις στις έξωθεν πιέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι αντί η προηγούμενη κυβέρνηση να καταγγείλει εκείνους τους ανώτερους υπαλλήλους των