Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο του δημοσίου: “Κούρεμα” με την ψιλή…

Μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από 7% έως και 60% επιφέρει το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Η εφαρμογή του ξεκινά άμεσα από την 1η Νοεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει η επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο βάσει της προϋπηρεσίας τους.

Ανακοίνωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για την άρνηση της Πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων να συζητηθεί η παρέμβαση μας για την αποτροπή της έγκρισης ιχθυοτροφείων στα Νησιά μας. 22-10-2011

 Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών. Η γνωμοδότηση αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο πριν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ενωτιστές και Ριζοσπάστες στο Ιόνιο (1848-1864)


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης*

Δρόμοι που άνοιξαν και δρόμοι που έκλεισαν για τις Επτανησιακές κοινωνίες του 19ου αιώνα
«Η αρχή των εθνοτήτων είναι

Ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Με στόχο την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας, μέσω της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για επενδύσεις στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκηρύχθηκε το πρόγραμμα “Εναλλακτικός Τουρισμός”.
Η Πράξη αφορά στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και λειτουργούν εντός της Ελληνικής

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Φτιάξτε γυαλιστικό επίπλων

Φτιάξτε γυαλιστικό επίπλων 

Εύκολα και ανέξοδα!

Γυαλίστε τα έπιπλά σας με ένα στιλβωτικό επίπλων που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας...

Πάρτε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε χονδρό αλάτι φαγητού. Ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Βρέξτε ένα πανί με το μείγμα και τρίψτε πολύ καλά το έπιπλο, μέχρι να γυαλίσει.

Μπορείτε αν θέλετε, αντί για το παραπάνω

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ-ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37

 

AΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ  ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ(Μ.Ο.450 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ).
-ΕΠΙΣΗΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ SITE ΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ.

Μέσα σε μια απεργιακή καταιγίδα εχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί την Πέμπτη 20/10/2011, στη Βουλή ,το περίφημο πολυνομοσχέδιο- με το οποίο επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή και νεες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-εφάπαξ  μαζί με απολύσεις-προκαλώντας λαϊκή κατακραυγή.

Γιώργος Καλούδης, Γεράσιμος Φόρτες-Για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων

Για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων
της Περιφέρειας  Ιονίων  Νήσων

Επερώτηση
Των Περιφερειακών Συμβούλων της «Επτανησιακής Αναγέννησης»

1.     Γεράσιμου Φόρτε,
2.     Γιώργου  Καλούδη


18 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βερτζαμί

 

Ιταλικής προέλευσης ποικιλία οινοποιίας, έχει εισαχθεί στη Λευκάδα τον 14ο–17ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Βενετών. Νεότερες έρευνες (Labra κ.ά. 2003) έδειξαν ότι ανήκει μεν στην ομάδα των ιταλικών ποικιλιών (Marzemino, Barzemino, Balsamina), αλλά, παρά τις μορφολογικές και αμπελογραφικές ομοιότητες, πρόκειται για διαφορετική ποικιλία.
Από τον Πονηρόπουλο (1888) αναφέρεται ως Ματζαβί και Βαρντζαμί.
Είναι γνωστή με τα συνώνυμα Βαρσαβί, Λευκαδίτικο και Μαρτζαβί, απαντάται όμως και ποικιλία λευκή με την ονομασία Βερτζαμί λευκό ή Ασπροβέρτζαμο (Κριμπάς 1943α). Από τους Viala και Vermorel (1909) αναφέρονται οι ποικιλίες Marzemina nera και Martzavi, τον Molon (1906) η Marzemin nera και τον Poulliat (1888) η Belsamina nera, ως καλλιεργούμενες στη Λευκάδα.

Το κόκκινο κρασί στη μάχη της παχυσαρκίας

wineΜετά τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί έχει ευεργετική δράση και στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, καθώς καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο.
Ερευνα στο δανέζικο Πανεπιστήμιο Aarhus έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στη φλούδα του σταφυλιού, μπορεί να μεταβάλει την παραγωγή ορισμένων συστατικών που υπάρχουν στα λιποκύτταρα. «Η

Κατσέλη: «Θα το καταψηφίσω για τα παιδιά μου, κι ας με διαγράψουν»

Επιμένει η Λούκα Κατσέλη ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37 προειδοποιώντας ότι αν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση που δεν θα επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι. Μιλώντας στο iefimerida χαρακτήρισε «άνευ ουσίας» την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έκανε στη ρύθμιση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες βράδυ.

Έφυγε από το “Άρμα Πολιτών” και δημιούργησε δικό του κόμμα

Οι διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές που είχαν ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου τους οδήγησαν σε διάσπαση, με τον δέυτερο να ιδρύει νέα κεντροαριστερή κίνηση. Οι δύο βουλευτές, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει προ μηνών το “Άρμα Πολιτών” τραβούν πια διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους.

Βρήκαν χρυσάφι στις φακές

Βρήκαν χρυσάφι στις φακές
Επιστροφή... στις ρίζες κάνει μια ομάδα νέων αγροτών από το Βόιο Κοζάνης που γύρισαν την πλάτη στις ξεπερασμένες καλλιέργειες καπνού και σιτηρών. Παράγουν και συσκευάζουν ως επώνυμο προϊόν το άλλοτε «σήμα κατατεθέν» της περιοχής τους, την ταπεινή φακή.
Την αρχή έκαναν έξι νέοι αγρότες, οι οποίοι μπροστά στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την ορεινή επαρχία Βοΐου εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην παράδοση. Επέλεξαν να καλλιεργήσουν ένα ξεχασμένο για τους περισσότερους προϊόν με μεγάλη όμως παράδοση στον τόπο τους, την ψιλή και ξανθή- όπως την αποκαλούν- φακή.

Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες που έχει ζήσει η πόλη της Λευκάδας ,ήταν η σημερινή.

 
Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες που έχει ζήσει η πόλη της Λευκάδας ,ήταν η σημερινή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μαθητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο και έδωσαν το  παρών. Στις 10 το πρωί στον Άγιο Μηνά συμμετείχαν  σε μία πρωτοφανή σε όγκο για τα τοπικά συνδικαλιστικά χρονικά  συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι υπηρεσίες έμειναν κλειστές .Κλειστά λόγω της απεργίας παρέμειναν και τα καταστήματα. 

Φθηνή ενέργεια στην Ήπειρο θα φέρει ο αγωγός φυσικού αερίου


Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα του αγωγού Φυσικού Αερίου «Ποσειδών», ο οποίος θα περάσει από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία.Ήδη πριν λίγες ημέρες κατατέθηκαν οι τελικοί φάκελοι των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών στην αρμόδια εταιρία του Αζερμπαϊτζάν και η απόφαση αναμένεται έως τα τέλη του χρόνου. Ο «Ποσειδώνας» αποτελεί το πιο ώριμο έργο από όλες τις απόψεις, γι’ αυτό και έχει τις περισσότερες ελπίδες να κατασκευαστεί.Στην Ήπειρο το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αφού το φυσικό αέριο αποτελεί φθηνή ενέργεια, γι’ αυτό ήδη πολλές επιχειρήσεις, αλλά και νοικοκυριά, σχεδιάζουν να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες από αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει την… ανιούσα! Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι όπως έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ, με την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθεί η Εταιρία Παροχής Αερίου Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διανείμει το φυσικό αέριο σε σπίτια και επιχειρήσεις.«Ο αγωγός αποτελεί την ενεργειακή Εγνατία Οδό για την Ήπειρο. Όπως ο αυτοκινητόδρομος έχει μειώσει πολύ τις αποστάσεις, έτσι και ο αγωγός θα φέρει φθηνή ενέργεια

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί…

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου στο εβδομαδιαίο περιοδικό informer που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.Ο Βουλευτής Πρέβεζας τόσο με την πολιτική του στάση όσο και με την εμβρίθεια και διορατικότητα στις αναλύσεις του για την οικονομία και την πολιτική πάντα κρατά την προσοχή των κεντρικών μέσων ενημέρωσης . Πόσο μάλλον σήμερα που ο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ασκούνης-Καμίνης κατά Κουκουλόπουλου για την «Kαμόρα»

Έντονα αποδοκίμασαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου για τα σκουπίδια, τη λεκτική επίθεση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου εναντίον της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έκανε λόγο για «Kαμόρα».

Σερζ Λατούς: Λιτή αφθονία, ο νέος τρόπος ζωής

Συνέντευξη στον Γιαννη Eλαφρό, Καθημεριινή, 22.5.11

«Το ποτάμι της κατανάλωσης ξεχείλισε, πλημμύρισε τα πάντα και τώρα αφήνει τον βάλτο της ύφεσης. Αφού οι κοινωνίες αρρώστησαν από υπερβολική ανάπτυξη της οικονομίας, τώρα “σβήνουν” από το σκάσιμο της φούσκας. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την προοπτική της αποανάπτυξης;». Συναντήσαμε τον «προφήτη» της ουτοπίας της λιτής αφθονίας, τον Γάλλο

Επτά δρόμοι για την κοινωνία

του Νίκου Κοτζιά
Μπροστά στους πολίτες υπάρχουν επτά δρόμοι με διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι τέσσερις πρώτες έχουν χαραχτεί ήδη από πέρσι, όταν άρχισε η ιστορία με το μνημόνιο. Οι δύο επόμενες περικλείουν καινούρια προβλήματα. Ο τελευταίος είναι εκείνος της αναγκαιότητας. Σε αυτόν, κατά τη γνώμη μου, οφείλουμε ανταπόκρισης.

Ο «πρώτος δρόμος» είναι αυτός της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της εγκατάλειψης του πεδίου του πολιτικού στους επαγγελματίες πολιτικούς και υπουργούς. Πρόκειται για τον δρόμο που οδηγεί στην

Η ομιλία του Σλαβόι Ζίζεκ στους “αγανακτισμένους” της Wall Street


“Μην ερωτευτείτε τους εαυτούς σας για τις ωραίες στιγμές που περνάμε εδώ. Τα πανηγύρια είναι εύκολα- το αληθινό τεστ της αξίας τους είναι αυτό που μένει την επόμενη μέρα, πως θα αλλάξει η καθημερινότητα μας. Ερωτευτείτε με τη σκληρή κι υπομονετική δουλειά-είμαστε η αρχή, όχι το τέλος. Το βασικό μας μήνυμα είναι: τα ταμπού έσπασαν, δεν ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Υπάρχει ένας μακρύς

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ - Η απάντηση των εργαζόμενων στις απειλές και εκβιασμούς της Κυβέρνησης με τρομοκρατία - Νέες καταλήψεις

H προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και η απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης, επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, οι οποίοι τώρα σαστισμένοι παρακολουθούν την καθολική αποδοκιμασία της πολιτικής τους. 
Την απάντηση στην Κυβέρνηση δίνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο, το οποίο διαλύει με

Τι ζητάνε όσοι ζητάνε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»;

Του Νίκου Κοτζιά
Η κατάσταση χειροτερεύει. Πληθαίνουν τα αδιέξοδα και οι επιμονές του Κόμματος του Μνημονίου (ΛΑΟΣ, ΔΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, διαπλοκή και τρόικα) να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Η διαπλοκή και η τρόικα επανέρχονται με ασκήσεις επί χάρτου απαιτώντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή, αλλιώς, εκτάκτου ανάγκης. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό τους το αίτημα; Πολύ απλά: προκειμένου να συνεχιστεί η σημερινή πολιτική «με μεγαλύτερη συνέπεια», επιθυμούν να διασφαλιστεί ότι δεν θα μιλήσει ο λαός που έχει διαφορετική γνώμη.

Η επιστολή παραίτησης του Θωμά Ρομπόπουλου (Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης)


Προς:
Τον Πρωθυπουργό
κ. Γεώργιο ΠαπανδρέουΑθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011
Kύριε Πρόεδρε,
Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-Προαποφασισμένο το Μνημόνιο της Υποταγής πριν της Βουλευτικές του 2009

  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Δήλωση του Γιώργου Καλούδη, Δικηγόρου Α.Π. & Σ. τ. Ε., Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι περικοπές στους εκπαιδευτικούς


Με το νέο μισθολόγιο καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης, 356 €)  και διδακτικής προετοιμασίας, 105 €) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των τριών δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006.
Καταργείται επίσης το επίδομα όσων εργάζονται την ειδική αγωγή 195 €.

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ: Απεργούμε την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου - Ολοι στον αγώνα και στα συλλαλητήρια



Στην εφεδρεία δάσκαλοι και καθηγητές από το καλοκαίρι του 2012 - Προστίθεται διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο

Από το καλοκαίρι του 2012 η εφαρμογή του θεσμού και για τους εκπαιδευτικούς. Αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και να προστεθεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Θα εφαρμοστεί σε όσους είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας

  Η «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» θα εφαρμοστεί και στους δασκάλους και καθηγητές από το επόμενο έτος (φωτογραφία αρχείου)
Η «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» θα εφαρμοστεί και στους δασκάλους και καθηγητές από το επόμενο έτος
 
Την ένταξη των εκπαιδευτικών στην "προσυνταξιοδοτική" εφεδρεία από το καλοκαίρι του 2012 αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες -να αποφασίσει σήμερα η κυβέρνηση. Σε αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ρητά στο πολυνομοσχέδιο ότι ο θεσμός της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας θα ισχύσει και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ



Συνεδρίασε χθες Παρασκευή 14 Οκτώβρη η Γραμματεία της Επιτροπής και συζήτησε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Εκτίμησε τα νέα δεδομένα μετά τις εξελίξεις και την πρόθεση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της αρχικής της θέσης για αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις όλων των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δήμου.
Συζήτησε τον συντονισμό της πάλης της με τον αγώνα των εργαζομένων (48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 & 20 του μήνα) των ΕΒΕ (συμμετοχή στην απεργία) και των αγροτών.
Ενημερώθηκε για την άρνηση της πλειοψηφίας να δεχτεί την συνέχιση του δημοτικού συμβουλίου που πραξικοπηματικά είχε διακόψει, για να μην καταψηφιστεί η απόφαση της, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει για να αποπροσανατολίσει ένα κόσμο και να διασπάσει την ενότητα του λαού της Λευκάδας και της Επιτροπής αγώνα.
Μετά από συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η «ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ»-695.000 άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ

36,98% το ποσοστό των μακροχρόνιων
Κατά 36% αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων
Κατά 36% αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων
Κατακόρυφη άνοδο καταγράφει η εγγεγραμμένη ανεργία, καθώς μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 18,4% με αποτέλεσμα να αναζητούν δουλειά 695.259 άτομα. Μάλιστα το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο κατά 36,98% (δηλαδή 74.511 άτομα).
Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Σεπτέμβριο ήταν εγγεγραμμένα στα μητρώα του 695.259 άτομα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τι είπε ο Ν. Κακλαμάνης στην ΚΕΔΚΕ;

 


Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ επισήμανε χαρακτηριστικά:

Μήπως πάμε για μεθοδευμένο … ξεπούλημα;

 
 
Quantcast

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Ακούγοντας της είδηση της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από την περιφέρεια σε ιδιώτες (λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ) μου δημιουργήθηκαν κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία οδηγούν σε παραπέρα σκέψεις.

Φυσικά το θέαμα και η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων εκτός από αποκρουστικό σίγουρα εγκυμονεί και κινδύνους για την δημόσια υγεία όμως το

Στόχος υβριστικών συνθημάτων έγιναν ξανά υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο