Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επαναλειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών

kpesfakioton
Δελτίο Τύπου για τη στελέχωση του Κέντρου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
Από τις αρχές του Νοεμβρίου επαναλειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών Λευκάδας, με νέα 5μελή παιδαγωγική ομάδα.
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι θεσμός που ξεκίνησε το 1993 και έργο τους είναι αφενός να συμβάλουν στη στήριξη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και αφετέρου στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Μερικές από τις δραστηριότητες του ΚΠΕ είναι :

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση-ντροπή για την Aυτοδιοίκηση!

Γράφει ο MAKHΣ ΦOPTEΣ
Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Eνότητα Κεφαλληνίας με την«ΕπτανησιακήΑναγέννηση» και πρώην δήμαρχος Αργοστολίου.  Πρόταση-ντροπή για την Aυτοδιοίκηση!                                   
 
Η κοινή
πρόταση της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.) για ισοδύναμη περικοπή 5 εκατ. ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ) ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στην αντιμισθία των Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Προέδρων, Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών και κατάργηση των μετακλητών συνεργατών των παραπάνω αιρετών, http://www.enpe.gr/ nea/2012/11/06/koini-dilosi-enpe-kede-gia-to-mesopro-thesmo-sxedionomou.aspx όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίζεται στη Βουλή, αποτελεί ΝΤΡOΠΗ για την Αυτοδιοίκηση.Την ώρα που η λαίλαπα του νέου μνημονίου σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά, το κοινωνικό κράτος και την ίδια την Ελληνική οικονομία, η πρόταση των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών ενώσεων αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία.