Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ 4.000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Οι εποχικοί υπάλληλοι που υπηρέτησαν τα τελευταία χρόνια στην Πυροσβεστική έχουν την δυνατότητα να προσληφθούν ως πενταετούς υποχρέωσης, ενώ αναμένεται να υπάρξει και προσθήκη 600 ακόμη ατόμων Οι εποχικοί υπάλληλοι που υπηρέτησαν...

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Στον εισαγγελέα θα αποστέλλονται οι φάκελοι των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων, που διαπιστώνεται ότι χρησιμοποίησαν πλαστογραφημένα ή αλλοιωμένα πιστοποιητικά για την υποστήριξη τής υποψηφιότητάς τους. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο..

Στη μνήμη του Κώστα Γεωργάκη...(Από την Παραπολιτική)

Σε μια σειρά αναρτήσεων , σας παρουσιάσαμε την ξεχωριστή ιστορία του Έλληνα φοιτητή Κώστα Γεωργάκη ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στην Γένοβα τον Σεπτέμβρη του 1970.


Επιλέξαμε να κάνουμε αυτή τη μικρή "επίκληση" στη συλλογική μνήμη καθώς οι Έλληνες μοιάζουν να ξεχνούν τι ακριβώς σημαίνει "αντίσταση" κι "επανάσταση".

Αντί σχολίου ή κάποιου επιλόγου , σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το σχόλιο του Greek Rider για τις πρόσφατες επιθέσεις των τρομοκρατών :

Αιολικό πάρκο: Ο Αποστολόπουλος «καρφώνει» Γεωργαλίδη αλλά και Πουλημένο, Υδραίου



Υποχρεωμένος να δώσει την άδεια εγκατάστασης στην επένδυση κατασκευής αιολικού πάρκου στον παντοκράτορα ήταν ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, όπως ο ίδιος υπογράμμισε μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Κέρκυρας.

Απίστευτη επίθεση Κουκουλόπουλου στην Κυβέρνηση!

- Σκληρότερος και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κοζανίτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!
- Τι είπε στην εκπομπή του Αλέξανδρου Τριανταφυλίδη, στην ΕΡΤ-3

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας

Ανθρώπινες ζωές στο βωμό της κρίσης

Εφιαλτικά τα στοιχεία που καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία των πολιτών. Η ειδικευόμενη ψυχίατρος στην ΜΚΟ "Κλίμακα" Ελένη Μπεκιάρη μιλά στο NEWS 247

Δήλωση βόμβα Λοβέρδου "Είμασταν δημαγωγοί όταν κάναμε αντιπολίτευση.την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80"

Με μια δήλωση που θα συζητηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδόμησε πλήρως την επιχειρηματολογία του Γιώργου Παπανδρέου όταν έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Ο υπουργός Υγείας, παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές ότι όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega πρόσθεσε ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση επεσήμανε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δυο συνεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Το Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 10:00, στη αίθουσα Ballroom του Ξενοδοχείου Aquis Corfu Holiday Palace (πρώην Χilton, Κανόνι), θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Υπουργοί κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι στην Κεφαλονιά!

 

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλονιά.

"Ράβε - ξήλωνε" το πολυνομοσχέδιο

                                                                                                                                                                                                                                               Τι αλλάζει (πάλι) στις συμπληρωματικές δηλώσεις, τη νέα τουριστική κατοικία, τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα στο διαδίκτυο, την περαίωση και το συνταξιοδοτικό
Ο Έλληνας πολίτης φαίνεται πως έχει συνηθίσει πλέον στις «αλλεπάλληλες» και «ριζοσπαστικές» αλλαγές που έρχονται καθημερινά στη ζωή του, ώστε τα όσα περιέχει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν τον ξαφνιάζουν.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέο κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ


Ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στα σκαριά  και η δημιουργία του θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει το ΠΟΝΤΙΚΙ  αύριο πρόκειται να γίνει  η συνάντηση των 8 που θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του νέου κομματικού φορέα.

Χάος και αυταρχισμός

του Νίκου Κοτζιά

Η πρόβλεψή μου ήταν ότι η χώρα θα περάσει περίοδο κατάθλιψης, αλλά κάποια στιγμή θα υπάρξει εξέγερση της κοινωνίας ενάντια σε αυτούς που υπονομεύουν συστηματικά τα δικαιώματά της.

Νέα κινητοποίηση έξω από το κυπριακό προεδρικό μέγαρο

Μαζικό ειρηνικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν και απόψε χιλιάδες Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Βαρόμετρο Public Issue: Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ

  
Βαρόμετρο Public Issue: Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολιτικό και οικονομικό Βαρόμετρο για τον μήνα Ιούλιο της Ρublic Issue για το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Συναυλία Φιλαρμονικής στην Φανερωμένη

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συναυλία
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 21.00

2011Δάντης με κρητικό ήχο – Στις 11 Αυγούστου στην ARTηρία Λευκάδας

«Ο Δάντης ανοικοδομεί τα ουράνια, παντρεύει τον υλικό με τον πνευματικό κόσμο, βάζει τάξη στο χάος με μια τρομερή γλώσσα». Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης δεν μπορεί να κρύψει τον απέραντο θαυμασμό του στον σπουδαίο Ιταλό ποιητή με αφορμή τη συμμετοχή του στην παράσταση «IL paRaiso / Προς τον Παράδεισο» της ομάδας χορού «Κι όμως κινείται».

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας για την οργάνωση της πυροπροστασίας

Ανακοίνωση
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας συζήτησε και αποφάσισε να αποδεχθεί και να αξιοποιήσει 140.000 € για την οργάνωση της πυροπροστασίας κατά τη θερινή περίοδο και γενικότερα.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ προκειμένου να καλύψει παροδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά το χειμερινό-εαρινό εξάμηνο, διδακτικού έτους 2010 – 2011 προκηρύσσει την πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αντιμισθία.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Προσοχή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Πριν απο δυο μήνες έλαβα εναντι λογαριασμους της ΔΕΗ για μια αποθήκη και ενα κατάστημα που εχω στην Αθηνα, τα οποία είναι ξενοικιαστα περισσότερο απο ένα χρόνο... στους οποίους παρατήρησα οτι ειχε χρεωθεί ΕΡΤ ενω, την περσυνη αντιστοιχη χρονική περίοδο, με βαση την οποία υπολογιζετε

Η φάμπρικα των stage μέσω ΜΚΟ!





Τα stage έφυγαν, το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» έρχεται, και μάλιστα όχι μόνο διά της πλαγίας οδού, αλλά της... Μη Κυβερνητικής. Η είδηση, προς ημερών, ανάφερε ότι 55.000 άνεργοι θ' απασχοληθούν στους δήμους της χώρας για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με πεντάμηνες συμβάσεις.

Ιστορικό Ντοκιμαντέρ με βάση το Μύθο του Οδυσσέα, για την προβολή των Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ιστορικό Ντοκιμαντέρ με βάση το Μύθο του Οδυσσέα, για την προβολή των Ιονίων Νήσων
Συνεργασία του Περιφερειάρχη Ι.Ν. με τους κινηματογραφιστές

Τα σεμινάρια, που οργανώνει στην Κέρκυρα το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Σπύρος Μαργέλης.Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας

 

Αθήνα, 12/7/2011 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε ο Βουλευτής του Νομού μας μαζί με αλλους Βουλευτές
«Η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών περιπτώσεων, έχει στόχο την οικονομική διευκόλυνση των οικογενειών με αξιοκρατία.

η περιοχή των Σφακιωτών

Πανοραμική φωτογραφία από τους ΣφακιώτεςΜια εκδοχή είναι ότι η περιοχή των Σφακιωτών πήρε την ονομασία της από την εγκατάσταση Κρητικών από τα Σφακιά τον 16ο ή τον 17ο αιώνα στα μέρη αυτά. Είναι κυρίως μια ημιορεινή περιοχή που εκτείνεται γύρω από μια πλούσια κοιλάδα. Αποτελείται από τα χωριά Σπανοχώρι, Λαζαράτα, Ασπρογερακάτα, Κάβαλος και Πινακοχώρι, Με τα χρόνια και την εξέλιξη έχουν αναπτυχθεί τόσο, ώστε σχεδόν έχουν ενωθεί το ένα με το άλλο.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ





Του Δημήτρη Σπ. Τσερέ Φιλολόγου

ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ

  • Η Λευκάδα ανήκει στα Επτάνησα και είναι το 4ο σε μέγεθος νησί τους. Το όνομα «Λευκάς πέτρα» ή «Λευκάς άκρα» δόθηκε αρχικά στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στο σημερινό ακρωτήριο Λευκάτα. Το όνομα «Λευκάς» δόθηκε ύστερα στη πόλη Νήρικος, που είχαν ιδρύσει οι Κορίνθιοι λίγο πριν το 600 π.χ. Τέλος έτσι ονομάστηκε όλο το νησί. Από τη λέξη. Λευκάς σχηματίστηκε το επίθετο Λευκάτας (στα δωρικά), που σήμαινε τον κύριο της Λευκάδος πέτρας και δόθηκε στον Απόλλωνα, τον κύριο του ακρωτηρίου. Ένας αρχαίος μύθος,

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Γερμανική επιχείρηση πλέον ο ΟΤΕ - Πωλήθηκε με 7,99 ευρώ ανά μετοχή

 Ιδιωτικοποιήθηκε ο  ΟΤΕ μετά τη μεταβίβαση του επιπλέον 10% των μετοχών που ελέγχει το δημόσιο, προς την Deutsche Telekom. «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας μας, με μη αντιστρέψιμες κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες» από την παρούσα και την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζει την πώληση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρία Goldman Sachs αγοράζοντας  49.015.038 μετοχές  του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο έναντι συνολικού τιμήματος 391.630.000  ευρώ, ήτοι €7,99 ανά μετοχή. Η συγκεκριμένη πράξη αφορά στην άσκηση του δικαιώματος, που προβλεπόταν στη συμφωνία αγοράς μετοχών του 2008, και την οποία πρόσφατα ενεργοποίησε η ελληνική πλευρά, μετά από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΕ 20 ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ-ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

του Ηλία Γεωργάκη 

Μεσοπρόθεσμη καταιγίδα με 20(νέα) άγρια μέτρα-σοκ, τα οποία δίνουν την χαριστική βολή στο εισόδημα, έρχεται απο τον Αύγουστο με βάση το νεο μνημόνιο. Νέα φορολογικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στα εργασιακά αλλά και περικοπές στο ασφαλιστικό και σε επιδόματα οδηγούν μισθωτους και συνταξιούχους στην κοινωνική εξαθλίωση, οπως παρατηρούν τα συνδικάτα. Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αναφέρουν οτι το 2015 θα εχει μειωθεί το εισόδημα των μισθωτών εως και 45% δεδομένου οτι και με το νεο μισθολόγιο θα υπάρξουν και περαιτέρω περικοπές. Ήδη από αυτό το μήνα, οι μισθωτοί ηλικίας άνω των 30 ετών, αλλά και συνταξιούχοι ηλικίας μέχρι 65 ετών, με μηνιαίες αποδοχές από μόλις 650 ευρώ και άνω, θα διαπιστώσουν μείωση στο μισθό ή τη σύνταξή τους. Σχεδόν κάθε μήνα θα λαμβάνουμε και 2-3 ειδοποιητήρια για την

Λεφτά υπάρχουν στο ΕΣΠΑ, αλλά τα χάνουμε

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ!!!
Αναπτυξιακή «τρύπα» 20 δισ. ευρώ προκαλεί η ολιγωρία της κυβέρνησης να διοχετεύσει στην αγορά τα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και η μαζική σφαγή δημόσιων επενδύσεων στην οποία οδηγήθηκε

ΕΓΝΑΤΙΑ:Πρέπει να πουληθεί το «χρυσάφι» 670 χιλιομέτρων;

Για ποιους λόγους θεωρείται κρυμμένο «χρυσωρυχείο» η Εγνατία Οδός και τι προτείνουν οι εργαζόμενοι για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας

Στο φαράγγι της Μέλισσας


Στο φαράγγι της Μέλισσας , λίγο έξω και βόρεια από το χωριό Κάβαλος, θα βρείτε ένα δίκτυο μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών. Εδώ, στην περιοχή της Μέλισσας, σώζονται ερείπια μικρών οικισμών, παλιοί νερόμυλοι, πολλά πέτρινα γεφύρια, πηγάδια και πηγές, όπως αυτή της «Σπηλιάς» απ' όπου αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και ο επισκέπτης μπορεί να ξεδιψάσει, να ξεκουραστεί και να γαληνέψει.

Μόλις στο 27% η απορρόφηση του ΠΕΠ Ιονίου-Δυτ. Ελλαδος- Πελοποννήσου

Συντάχθηκε απο τον Corfu Time   
xoyntis
Παρόμοια εικόνα με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) της υπόλοιπης Ελλάδας παρουσιάζει το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Ιδιαίτερα χαμηλές απορροφήσεις με εξαίρεση τα προγράμματα «Ψηφιακής Σύγκλισης». Αυτά

Τι σημαίνει εργασιακή εφεδρεία;

dimisioi_march_300.jpg
Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ένα Βίντεο για την Λευκάδα που αξίζει να το δούμε

Η Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων για το νομό Λευκάδας Κατωπόδη Βασιλική μας ενημερώνει

Στα πλαίσια λειτουργίας των Σχολών Γονέων στο Νομό Λευκάδας από το Μάρτιο του 2011 έως και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί οι εξής ομάδες γονέων:
1ο τμήμα στο Δήμο Λευκάδας
2ο τμήμα στο Δήμο Μεγανησίου
3ο τμήμα στο Καπή Λευκάδας, το οποίο ήδη υλοποιείται, και ήδη είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την έναρξη 2 ακόμη σεμιναρίων στο Δήμο Λευκάδας κατά την θερινή περίοδο εφόσον εξασφαλιστεί ο χώρος υλοποίησης τους.

ΑΜΕΣΗ AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.


Πρόταση αξιοποίησης αυτών

ΑΜΕΣΗ AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…και ο οινοτουρισμός στις δόξες του!

                                        1309957012
Της Μυρσίνης Τσίγκου
Ο οινοτουρισμός είναι ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού, επικεντρωμένο στο κρασί που παράγει ο κάθε τόπος. Σκοπός της διοργάνωσης οινοτουριστικών ταξιδιών είναι η δοκιμή, αξιολόγηση και αγορά

Δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη


Δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Meganisi News την δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη σχετικά με την αποπομπή του:
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ