Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη εισφορά στην Λευκάδα: (Παραδείγματα)

Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων ο Γιάννης Τρεπεκλής

   
Κείμενο: CorfuPress.com
 
.

 Συνεδρίασε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιοτης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, που προέκυψε από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Θα με δικάσει… 14 Σεπτέμβρη Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Κουρσάροι, Φράγκοι, Βενετσιάνοι
Μας πούλησαν για γρόσια και φλουριά
Θα με δικάσει ο κούκος και τ’ αηδόνι
Μα στην Αγιάσο σταυρουδάκι μου χρυσό

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΦΕΡΥ

 Κύριε Περιφερειάρχη


Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική διακοπή δρομολογίων πλοίων στις ενδοπεριφερειακές συγκοινωνίες της Περιφέρειας, όπως και πλοίων που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες στο Ιόνιο.

Η διακοπή της σύνδεσης, των Διαπόντιων και των Παξών με την Κέρκυρα, αλλά και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και τον Αστακό, διαρκούσης της τουριστικής περιόδου επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στα νησιά μας, αλλά και στην ίδια την τουριστική μας εικόνα.

Επιβάτες, εργαζόμενοι, ναυτιλιακοί πράκτορες, γραφεία τουρισμού, εστιάτορες, μαγαζιά, στα τουριστικά μας λιμάνια Σάμη, Ιθάκη, Φισκάρδο, Πεσσάδα, ασφαλώς και στα λιμάνια των άλλων νησιών, είναι σε μεγάλη αναστάτωση.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

VIDEO: Γιούχαραν την Πέμυ Ζούνη σε ταβέρνα

 


VIDEO: Γιούχαραν την Πέμυ Ζούνη σε ταβέρνα Την ημέρα που η Θεσσαλονίκη «καιγόταν» από Αγανακτισμένους πολίτες και τα μέτρα που είχαν παρθεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα ήταν πρωτοφανή... η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέμυ Ζούνη, πήρε την παρέα της και πήγε για φαγητό! Έτσι, απλά... Όπως ήταν επόμενο βρέθηκε αντιμέτωπη με Αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι την γιουχάισαν τόσο πολύ, που αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει από το εστιατόριο. Στην αρχή η ίδια ζήτησε τον λόγο για να… απολογηθεί: «Εγώ φταίω;»,

Αθηνά Ωνάση: «Δεν πουλάω τον Σκορπιό»

Αθηνά Ωνάση: «Δεν πουλάω τον Σκορπιό»

 


Ο Σκορπιός είναι ο επίγειος παράδεισος που δημιούργησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να τον αποκτήσουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν λίγο καιρό ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα, βρέθηκε στο Ιόνιο και θέλησε να έρθει σε επικοινωνία με την Αθηνά Ωνάση, προκειμένου να της κάνει μια δελεαστική πρόταση για να τον

“Η χώρα έχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος…”

 

Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς 
Ο Ρόμπερτ Μίχελς το 1907 έκανε μια από τις καλύτερες αναλύσεις του 20ου αιώνα για τους θεσμούς της νεωτερικότητας, όπως είναι τα κόμματα και τα συνδικάτα. Έδειξε ότι στους μεγάλους μαζικούς οργανισμούς υπάρχει η κυρίαρχη τάση, εκείνος την χαρακτήρισε μάλιστα ως σιδερένιο νόμο, άπαξ και μια ηγετική ομάδα σταθεροποιήσει τη θέση της ως επικεφαλής ενός θεσμού να μην την εγκαταλείπει, παρά μόνο μετά από καταστροφές. Έδειξε, επίσης, ότι αυτές οι ηγετικές ομάδες αναπαράγονται στην κορυφή της πυραμίδας και εν τέλει δεν επιτρέπουν να λειτουργεί η δημοκρατία στο εσωτερικό του μαζικού οργανισμού του οποίου ηγούνται. Δηλαδή ότι, σε τελική ανάλυση, στα μεγάλα κόμματα εγκαθίσταται ένα είδος ολιγαρχίας η οποία τα ελέγχει. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν αναλαμβάνουν αυξημένες ευθύνες,

Χαρακτηρίζουν «κατά παραγγελία» τη μελέτη για τη δημιουργία Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Απορριμμάτων

 


Όσοι πίστευαν πως μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης της επιστημονικής επιτροπής της πρώην Περιφέρειας Ηπείρου και νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη δημιουργία Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Απορριμμάτων στην Ήπειρο το ζήτημα πήρε το... δρόμο του, διαψεύδονται καθώς όλα δείχνουν πως οι αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς του δήμου Δωδώνης αυξάνονται μέρα με την ημέρα.Μετά την παρουσίαση της προμελέτης που προκρίνει τη χωροθέτηση του εργοστασίου σε λατομείο του

Προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα» για την ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο της προσφυγής που κατέθεσαν μέλη της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας.
 Η προσφυγή στρέφεται, εναντίον της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία παραχωρείται μέσω, «αποικιοκρατικού τύπου», Προγραμματικής Σύμβασης για 20 χρόνια, η διαχείριση της ύδρευσης – αποχέτευσης στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ Α.Ε..


Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η

των :  1. Δρακονταειδή Κων/νου του Χρήστου, κατοίκου Λευκάδας    
           2. Νικητάκη Μάρκου του Βασιλείου, κάτοικου Λευκάδας  
         
Κ Α Τ Α

Ανακοίνωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Η (ΣΗΜΕΡΙΝΗ) ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ των ΠΟΛΕΩΝ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΤΙΣ 13 ΠΡΟΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943 και του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943.
Ανακοίνωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
13-9-2011

Στις 13 προς 14 Σεπτέμβρη 1943 οι Γερμανοί του Χίτλερ βομβάρδισαν ανελέητα με εμπρηστικές βόμβες και έκαψαν τη πόλη της Κέρκυρας και τη πόλη του Αργοστολίου. Έκαψαν Κτίρια Ζώσας Πολιτικής Ιστορίας, όπως την ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ, Μνημεία Πολιτισμού, όπως τα Πανέμορφα , το Θερινό θέατρο Αργοστολίου «ΑΠΟΛΛΩΝ», και άλλα πανέμορφα δημοτικά, κρατικά και ιδιωτικά κτίρια. Σκότωσαν 200 άμαχους στο Αργοστόλι και στη Λειβαθώ.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση του πρώην δήμαρχου Ελλομένου κ. Πέτρου Μήτσουρα στη συγκέντρωση – συζήτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νυδρί ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ

nero.jpg

Εντύπωση μου έκανε η τοποθέτηση του πρώην δήμαρχου Ελλομένου κ. Πέτρου Μήτσουρα στη συγκέντρωση – συζήτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νυδρί ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ. Την διάβασα απ΄την ιστοσελίδα lefkada news.Ο Πέτρος Μήτσουρας είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση   Ο πρώην

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σε σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 7 μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πρόσφατη απόφαση του Δ. Λευκάδας, να παραδώσει την ύδρευση-αποχέτευση για 20 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη.
Πάρθηκε χωρίς την γνώμη της τοπικής κοινωνίας (κανένα Τ.Σ. δεν συνεδρίασε) και χωρίς να προλάβουν να ενημερωθούν φορείς και κάτοικοι.

Η κάθετη αύξηση των τιμολογίων που κυμαίνεται από 100% μέχρι και 500% και ο 16πλασιασμός των τελών σύνδεσης, συμβάλουν στην καταλήστευση του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος, με την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού του νερού.

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών "Ο Φωτεινός"


Κύριε Γαζή
Τις απόψεις σας για την ελεύθερη έκφραση γύρω από τους χορούς της Λευκάδας είναι γεγονός ότι πολλές φορές μας τις εκθέσατε. Δεν αρκεί όμως να έχετε απόψεις αλλά και να τις εφαρμόζετε στην πράξη από όποια θέση κι αν βρίσκεστε.
vareles
Όπως κι εσείς λέτε στην επιστολή σας, από τις 16 Ιουνίου 2011 σας δηλώσαμε το χορό που θα παρουσιάζαμε στο φεστιβάλ (βαρέλες). Είμαστε και ο μόνος σύλλογος που σας ανακοίνωσε και το

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβούλιου στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου

   
CorfuPress.com  
 

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει, στην Κεφαλονιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Το προσεχές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με εγγεγραμμένα 16 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα πάνω κάτω στη δόμηση εντός οικισμού με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους

 

Η φωτογραφία ανήκει στην πηγή

Ανατροπές στη δόμηση μέσα σε οικισμούς με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους επιφέρει το Προεδρικό Διάταγμα που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να ισχύσει από τα μέσα Οκτωβρίου.
Οι νέες ρυθμίσεις αντικαθιστούν το διάταγμα του 1985

Κρατική βία και κυβερνητική υποκρισία

 

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς nkotzias@otenet.gr
Η κυβέρνηση επί μήνες λοιδόρησε μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την πλειονότητα των πολιτών ως «άχρηστους», «βολεμένους», «συμμορίτες», «κλέφτες που τα έφαγαν μαζί της», τώρα τους καταγγέλλει ως βίαιους, επειδή δεν σκύβουν το κεφάλι πάραυτα.