Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

10 σοφά λόγια του Albert Einstein

 

"Κάθε μέρα υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η εσωτερική και εξωτερική ζωή μου βασίζονται σε κόπους άλλων ανθρώπων, ζωντανών και νεκρών, και θα πρέπει να καταβάλλω δυνάμεις, προκειμένου να δώσω στο ίδιο μέτρο με αυτά που έχω λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω." – Albert Einstein...
Ο Albert Einstein ήταν ένας καταπληκτικός φυσικός. Ανακάλυψε τόσες πολλές οικουμενικές αρχές και εξισώσεις, που ήταν πολύ μπροστά από κάθε άλλον συνάδελφο επιστήμονα της εποχής του. Αλλά είναι επίσης γνωστός και για ένα άλλο πράγμα. Κάτι το οποίο έκανε τους ανθρώπους να τον λένε μεγαλοφυΐα. Τα λόγια του.
Ο καθηγητής Einstein, ήταν ένας φιλόσοφος που καταλάβαινε ξεκάθαρα τους νόμους της επιτυχίας και τους εξηγούσε με την ίδια ευκολία που εξηγούσε και τις εξισώσεις του. Ορίστε μια λίστα με δέκα, από τα εκατοντάδες, υπέροχα πράγματα που έχει πει. Δέκα χρυσά μαθήματα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή σου ζωή.

Λάθος η απόφαση για την ΕΥΔΑΠ (Συνέντευξη Γιώργου Κούρτη στην εφημερίδα «ΚΑΛΑ ΝΕΑ» της Λευκάδας)



-Θέλω τη γνώμη σας για την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας να υπογράψει συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ που αφορά τη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης του Δήμου.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ:Δεν συναινούμε στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Έλεος! Φτάνει πια!

 

Η Κυβέρνηση, έρμαιο στις διαθέσεις της Τρόικα και των δανειστών, αδύναμη να διαπραγματευτεί και ανίκανη να σχεδιάσει οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια, τη μόνιμη εξάρτηση και το βέβαιο οικονομικό μαρασμό!
Χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, συνεχίζει την αδιέξοδη πορεία που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό εκτροχιασμό!
Οι εργαζόμενοι συνθλίβονται, οι συνταξιούχοι καρατομούνται και η Ελλάδα μπαίνει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια για πολλά χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χωρίς καμία προοπτική εξόδου.

Μέσα στο 2011 θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από Λουτράκι έως Αμβρακία (ευρεία παράκαμψη της Αμφιλοχίας)

Πέντε επιλογές δημοκρατικής νομιμοποίησης

 

Γράφει ο Μίμης Ανδρουλακης

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ευρωζώνης προσεγγίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταιγίδα που έχουμε περιγράψει στο Βαμπίρ και Κανίβαλοι (2004). Όσο περνά μάλιστα ο χρόνος θα βλέπετε ότι πίσω από την κρίση δημοσίου χρέους υποβόσκει η δημογραφική γήρανση. Μερικοί έχουμε το ατύχημα να βλέπουμε το εφιαλτικό «έργο» δύο φορές. Τη μια στην ανάλυση μας, στη φαντασία μας, την άλλη στην πραγματικότητα σαν από φθαρμένη, κομμένη κόπια. Πολλοί ενοχλούνται και από τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου, μια και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα της μέθης, και δεύτερη φορά ξανατσατίζονται όταν αυτές επιβεβαιώνονται και συνεπώς καταστρέφονται οδυνηρά οι συλλογικές αυταπάτες μιας δεκαετίας. Αυτό συνέβη και με τις ύστατες κραυγές αγωνίας ενώπιον του ναρκοπεδίου όπως ήταν η προεκλογική του Ε, Πρόεδρε!Τώρα η κρίση ξεπερνά το κλασικό «τι να κάνουμε;». Αφορά στο «ποιός», «πότε», «πώς». Άντε να πείσεις 17 κοινοβούλια, 17 εκλογικά σώματα και καμιά εξηνταριά κόμματα για να υπάρξει κοινή, αμοιβαία εγγύηση του δημοσίου χρέους και να υπάρξουν

Τελική ευθεία για πώληση της «Δωδώνης»

 


Η... ώρα της αλήθειας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» έφτασε, μετά το χθεσινό ψυχρό «τελεσίγραφο» του διοικητή της μεγαλομετόχου ΑΤΕ Θεόδωρου Πανταλάκη, προς τους προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου.Οι πρόεδροι ζήτησαν να τηρηθεί το καταστατικό και δεν δεσμεύτηκαν για τίποτε, θα ληφθούν αποφάσεις στα διοικητικά συμβούλια και σε συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους. Το πώς μπορούν να «απαντήσουν» στην...πρόκληση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο.«Μολών λαβέ» ήταν η

Ενημέρωση Αντιπεριφερειαρχών από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το ΕΣΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ενημέρωση Αντιπεριφερειαρχών από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το ΕΣΠΑ
Συνέντευξη Τύπου για συζητήσεις με Ευρωπαίο Επίτροπο και Μιχ. Χρυσοχοϊδη

Η ετοιμότητα των έργων (βαθμός ωρίμανσης και χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους), καθώς και η μέγιστη αύξηση της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, που θα ελεγχθεί στις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους και στις 30 Ιουνίου 2012, αποτελούν τις κατευθύνσεις που έδωσε στους περιφερειάρχες ο αρμόδιος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, για το δασικό στα Επτάνησα


Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την ένωση ιδιοκτητών ακινήτων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Παναγή Γεράκη για την στήριξη τους, προκειμένου να παρουσιασθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παρούσα εισήγηση.
Το «Δασικό» όπως έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται, είναι ένα σημαντικό ζήτημα που επιφέρει πολλά προβλήματα στον κόσμο της Επτανήσου. Είναι ένα ζήτημα που αξίζει να διερευνηθεί από την Πολιτεία και να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του Νομοθετικού πλαισίου.  Γι’αυτό άλλωστε το φέρνω προς συζήτηση στο Ανώτατο Πολιτικό Όργανο του Νομού μας για να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ενεργειών ή αποφάσεων.

Υπέρ των ιδιωτών το τεκμήριο κυριότητας - Τεκμηρίωση
Σας γνωρίζουμε ότι ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΟ, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κυκλάδες και σε ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΙΤΛΟ και ν’ αποδεικνύει μ’ αυτόν την κυριότητά του.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ – ΑΝΑΣΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ

  



Εκλογή Γιώργου Καλούδη με αναπληρωματικό τον  Σωτήρη Βλάχο και β΄ αναπληρωματικό τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο
στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

19 Σεπτέμβρη 2011

Η ΚΑΡΣΑΝΙΚΗ ΒΕΛΟΝΙΑ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)

 

ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)

 

ΠΑΣΚ Δασκάλων: "διαχωρίζουμε τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ"

 

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτρης Μπράτης
Τηλ : 6974750402
Αθήνα, 3 του Σεπτέμβρη 2011
Δ Η Λ Ω Σ Η
των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚ στο δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου ( ΔΟΕ),
με αφορμή τη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή την πρόσκληση που δεχτήκαμε για τη συμμετοχή μας στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ , που γίνεται για τα 37 χρόνια από την ίδρυσή του , δηλώνουμε τα εξής:

Η σχολική εκπαίδευση στα θρανία του Μνημονίου!..



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ*

Προσγειώσου! Προσγειώσου στον «τσακισμένο» σου μισθό που σε εξαναγκάζει σε δεύτερη δουλειά...Προσγειώσου στο συνωστισμό των τάξεων των παιδιών από διαφορετικές πατρίδες... Προσγειώσου στο σχολείο - απομίμηση φροντιστηρίου... Προσγειώσου στον παιδαγωγικό σου ρόλο που όλο και περισσότερο εξουθενώνεται από το ρόλο του εξεταστή, του επιτηρητή, του συμβολαιογράφου επιδόσεων, του διανομέα φωτοτυπιών... Προσγειώσου στα διδακτικά καθήκοντά σου που όλο και περισσότερο «χαρακώνονται» από τις γραφειοκρατικές - διοικητικές υποχρεώσεις που θα...

Μαύρη τρύπα» 4,5 δισ. ευρώ για το 2012 βλέπει ο Τόμσεν - Σειρά μέτρων συμφωνήθηκαν με την τρόικα



 

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόβλεψη - σοκ: Χρέος στο 189% του ΑΕΠ βλέπει για το 2012 το ΔΝΤ!

Nέες προβλέψεις σοκ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έρχονται στη δημοσιότητα, μετά την γνωστοποίηση των πρωινών εκτιμήσεων για ύφεση 2,2% και για ανεργία 18,5% για την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω σήμερα τις προβλέψεις του για το ανώτατο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 189% του ΑΕΠ το 2012, έναντι του 172%, που ανέφερε στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο.
Η αναθεώρηση αποδίδεται στην "καλύτερη ενημέρωση για τις υπερημερίες πληρωμών" του κράτους καθώς και στα νέα δεδομένα για τις συμβάσεις που συνήψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ("swaps").
Η πρόβλεψη για το 2011 παρέμεινε αμετάβλητη στο 166% του ΑΕΠ. Αλλά αυτές για τα επόμενα έτη μετά το 2012 έχουν τροποποιηθεί αναλόγως: 188% το 2013 (έναντι 170% τον Ιούνιο), 179% το 2014 (έναντι 160%) και 165% το 2015 (έναντι 146%).

Ε.Ε. προς Σ. Σπύρου, περιφερειάρχες: Απορροφήστε γιατί... χανόσαστε!


Πίεση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και, γενικά, στις περιφέρειες της χώρας άσκησε χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn, καθώς η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ παραμένει στο ναδίρ.


Όλο χαμόγελα δείχνει ο Ευρωπαίος επίτροπος (αριστερά) σε αντίθεση με τον κ. Σπύρου (δεξιά) που είναι εμφανώς προβληματισμένος (ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ)


Ο κ. Hahn, συναντήθηκε με τους αιρετούς περιφερειάρχες μεταξύ των οποίων και με το Σπύρο Σπύρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιάννη Μαλακάση, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Πέτρο Οικονόμου και το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Νικήτα Καραλή.

Η λίστα των έργων του ΕΣΠΑ για τα Επτάνησα: (Αν)ωριμότης μηδέν

 
Κείμενο: CorfuPress 

Τέσσερις κατηγορίες ωρίμανσης των έργων περιέχουν οι σχετικοί πίνακες που κατέθεσε η Διαχειριστική Αρχή. Ξεκινώντας με το χαρακτηρισμό «ωριμότητα 3» έως «ωριμότητα 0», διαπιστώνεται με μια πρώτη ματιά ότι τα έτοιμα προς ένταξη έργα στα Επτάνησα είναι μόλις 11 (!) σε σύνολο περισσοτέρων από 100...
Με μια δεύτερη ματιά, διαπιστώνεται ότι κρίσιμα για την ανάπτυξη των περιοχών μας και μεγάλου μεγέθους έργα είτε δεν είναι ώριμα είτε απουσιάζουν πλήρως από τις σχετικές λίστες (π.χ. παράκαμψη πόλης Κέρκυρας, οδικός άξονας Τρία Γεφύρια - Ποντή) την ώρα που στη θέση τους προωθούνται δευτερεύουσας ή και τριτεύουσας σημασίας έργα μόνο και μόνο γιατί μπορούν να δημοπρατηθούν αμέσως (παρακάμψεις Αυλιωτών και Σκριπερού).


Οι τέσσερις λίστες ανάλογα με την ωριμότητα των έργων έχουν ως εξής:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι των φορέων που το προσωπικό τους εντάσσεται...
στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

Αυτό ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ - ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΗΔΙΚΑ.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οφείλουμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες;"


"Καυτά" ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να χρωστάει χρήματα η Γερμανία στην Ελλάδα, διατυπώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα"Welt am Sonntag"
Το δημοσίευμα αφορά στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς φυσικά να πάρει ποτέ πίσω τα οφειλόμενα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν τα χρήματα που πήρε τότε η Γερμανία, θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως πολεμική ζημιά που έχει "διευθετηθεί", τότε θα μπορούσαν οι απαιτήσεις να έχουν βάση.

Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων

 

Ακόμα μια μαρτυρική Κυριακή για τον ελληνικό λαό. Μέτρα σοκ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις, μείωση συντάξεων και ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο. Ποια ακόμα σκληρά μέτρα θα συζητηθούν στην έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη
Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.
Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές χωρίς προηγούμενο.