Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΑΜΕΣΗ AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.


Πρόταση αξιοποίησης αυτών

ΑΜΕΣΗ AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Κέρκυρα 8 Ιούλη 2011
ΠΡΟΣ
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρο Σπύρου
Κοιν: Περιφερειακούς,-ές Σύμβουλους Ιονίων Νήσων
ΜΜΕ
Κύριε Περιφερειάρχη,
Σε όλα τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ υπάρχουν εγκαταλελειμένα κτίρια, άλλα του Δημοσίου και άλλα της πρώην επιχωρίου περιουσίας των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, που κακώς φέρονται να ανήκουν στο Δημόσιο, ένα θέμα που πρέπει σύντομα να εξετάσουμε σε συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. και να διεκδικήσουμε, ενδεχόμενα και με ακτιβιστική απόδοσή τους στους φυσικούς κυρίους , δηλ.Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμους των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.
Ως αρχή από τη Κέρκυρα και μετά για όλα τα νησιά μας:
Μετά το εγκαταλειμένο για 7 μήνες κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου της Κέρκυρας το οποίο αρχίζει να καταρέει και για το οποίο η κυβέρνηση πληρώνει φόρους σε SECURITY να το ...φυλάνε(ενώ το κράτος κατά τα άλλα χρεωκόπησε !!!), θέτουμε ξανά αυτό που θέσαμε και σε δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων:
Την άμεση εγκατάσταση της Περιφέρειας στο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στη Πλατεία Δημαρχείου, απέναντι από το SAN GIAKOMO(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ), και την άμεση επισκευή και εγκατάσταση υπηρεσιών στο 6όροφο-εγκαταλελειμένο για 15 χρόνια κτίριο, δίπλα ακριβώς στο SAN GIAKOMO.
Ένας λαός, ένας τόπος δεν πάει ποτέ μπροστά, όταν δεν διαθέτει ιστορική μνήμη και ξεχνάει ότι όσους και ότι τον έβλαψε: Στις αρχές 2009 με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή του Β΄και υπουργό τον βουλευτή Κέρκυρας Νίκο Δένδια και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον Γεώργιο Προβόπουλο των 400.000ευρώ το χρόνο αποφασίστηκε καταρχήν η κατάργηση του καταστήματος Κέρκυρας της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αρχές 2010 με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου του Β΄ και υφυπουργό Τουρισμού κ Πολιτισμού την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, η οποία επανειλημμένα είχε ψευδώς υποσχεθεί και εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, ότι δεν θα κλείσει το υπ/μα Κέρκυρας,και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον ίδιο κ.Προβόπουλο, ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ Υ/Μ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Οι τράπεζες μένουν χωρίς χρήματα, αφού χρηματοστολές εκτελούνται μία φορά την εβδομάδα. Και όλα αυτά όταν σημαντικό μέρος των τουριστών μας, ίσως το 50%, είναι από τη Μ.Βρεττανία κλπ χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα και γίνεται αλλαγή συναλλάγματος.
Κύριε Περιφερειάρχη
Σας ζητάμε να βάλετε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης εγκατάστασης στο εγκαταλελειμένο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Έτσι:
1. Και εξοικονόμηση πόρων θα υπάρξει και
2. σε πανέμορφο κτίριο, στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης θα εγκατασταθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως της αξίζει, και
3. οι πολίτες δεν θα ταλαιπωρούνται και με άσκοπες χρονοβόρες και ακριβές μετακινήσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. και Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου