Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων-Οι νέες Πολιτικές Εξελίξεις και το προς Ψήφιση Νομοσχέδιο για την Προστασία των Ζώων


Υπό το φως των νέων δεδομένων και εξελίξεων στο πολιτικό στάτους της χώρας, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα, όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τη διαβούλευση, παραδόθηκε από την κα Αποστολάκη κατά την αναχώρησή της από το υπουργείο, και συμπληρώθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών με τον κ. Δριβελέγκα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο σαφώς και δεν αποτελεί τομή για τα ελληνικά δεδομένα  της φιλοζωίας. Περιέχει, ωστόσο, αρκετές θετικές διατάξεις που θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση και θα μας εφοδιάσουν με νέα όπλα.

Θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα ολιγωρία που επιδεικνύουν επί σειρά ετών οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς πρέπει να προβληματίσει τη νέα κυβέρνηση σοβαρά πλέον και να θέσει δίχως άλλη καθυστέρηση το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Ευθύνες αναλογούν βεβαίως και σε φιλοζωικούς  φορείς  για το γεγονός  ότι σήμερα  δεν έχει ψηφιστεί  ακόμη το νομοσχέδιο.

Επίσης, θα προγραμματιστούν εκ νέου συναντήσεις για να προωθηθούν ζητήματα που εντάσσονται στις αρμοδιότητες των υπουργείων της μεταβατικής κυβέρνησης: Προστασίας  του Πολίτη, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης.

Με τη σταθερή κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της άνοιξης, ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να προωθήσουμε και να αγωνιστούμε για περαιτέρω κατακτήσεις στο φιλοζωικό γίγνεσθαι και για πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται όλων των ζώων, καθώς και για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών, που η χώρα μας δεν εφαρμόζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου