Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Μπαράζ καταλήψεων υπουργείων και συλλαλητηρίων από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δυναμικά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δημοσιογράφοι στα κρατικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων έχουν κατεβεί στους δρόμους την ώρα που πραγματοποιείται η απεργία στα μέσα μεταφοράς. Το tvxs θα καλύψει με συνεχή ενημέρωση τις εξελίξεις. Κάντε ανανέωση (F5) για να διαβάσετε τα τελευταία νέα 
14:10 - Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έφτασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την αλλαγή... πλεύσης των εργαζομένων  από το υπουργείο Εσωτερικών όπου ήταν προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Χάρη Καστανίδη. Στο σημείο είναι παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για να αποτρέψουν την είσοδο των εργαζομένων στο κτίριο. Nωρίτερα οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου εκτυλίχθηκαν επεισόδια και επιθέσεις των εργαζομένων με μπουκάλια. (δείτε 13:30)

14:03 - Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σταμάτησαν την κατάληψη στα εκδοτήρια λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς η διοίκηση τα εκδίδει αλλού
13:50 - Apοκλεισμένα είναι από το πρωί της Πέμπτης τα κτήρια που στεγάζουν την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Κηφισίας 7, Αμπελόκηποι), τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα παραρτήματα του υπουργείου Εσωτερικών επί των οδών Δραγατσανίου, Ευαγγελιστρίας και Σταδίου 31 στην Αθήνα.
13:45 - Ανακοίνωση αναφορικά με το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών εξέδωσε η διοίκηση της επιχείρησης, διαβεβαιώνοντας ότι η έκδοση των λογαριασμών με το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει κανονικά μέσω εναλλακτικών τρόπων εκτύπωσης και αποστολής.  Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας, με ιδιαίτερο κόστος για την επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής που θα ενεργοποιηθούν εντός της ημέρας.
13:44 - Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πλατεία Συντάγματος γύρω από την οποία έχουν κλείσει οι δρόμοι.
13:40 - Στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών εισέβαλε ομάδα αυτοκινητιστών, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή. Ήδη από την Τετάρτη, οπότε ανακοινώθηκε το νέο νομοσχέδιο, οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι το απορρίπτουν «από την αρχή ως το τέλος».
13:30 - Στην κατάληψη του κτηρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχουν προβεί δεκάδες εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο χώρο πραγματοποιούνταν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ, αλλά οι εργαζόμενοι εισέβαλαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, αποδοκίμασαν τους δημάρχους και εκσφενδόνισαν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. «Κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές αποτέλεσε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προπηλακίστηκε επειδή ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να ανοίξει η χωματερή της Φυλής για να αντιμετωπιστεί η αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας από τη μη αποκομιδή απορριμμάτων.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου