Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Mέχρι τις 29 Φεβρουαρίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στο Δήμο. Oι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ.

Aπό τις 9 Φεβρουαρίου 2012 έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, για εκτέλεση έργων αυτεπιστασίας Δήμων, Συνδέσμων και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 65 ετών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη κατάταξης-επιλογής των ενδιαφερομένων και μόνο ηλεκτρονικά.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πίνακες για την αγοραστική δύναμη μέσων ετήσιων αποδοχών και ετήσιες αποδοχές ανά απασχολούμενο.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε για το κοστος εργασιας στην Ελλαδα που μας λενε πως πρεπει να μειωθει για να ανεβει η ανταγωνιστικοτητα .Τα στοιχεία είναι του 2011 από την ΓΣΕΕ.Και μιλάμε για μέσες ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων 27.336 ευρω.
Πόσους πραγματικους εργαζομενους γνωρίζετε που έχουν ετησιες αποδοχες 27.336 ευρω.

Σκληρή κριτική για τον απολογισμό της ΠΙΝ

Η θυσία της ΕΥΑΘ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται από τις 06:30 σε κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης.
Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση-μεσίτης της τρόικας χαρίζει το φυσικό αγαθό, το ΝΕΡΟ, σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι δράττουν την ευκαιρία να σκυλέυσουν την Δημόσια περιουσία.
• Η ΕΥΑΘ από τις ελάχιστες κερδοφόρες ΔΕΚΟ σε ρόλο Ιφιγένειας θα θυσιαστεί για να σωθεί(;) η Ελλάδα.
• Καθαρά κέρδη 2011: 20.000.000 ευρώ
• Εκτιμώμενα καθαρά κέρδη 2012: 25.000.000 ευρώ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!

1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς”
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!
Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009)
(http://siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP.pdf).

Όσκαρ Λαφονταίν: «Η Μέρκελ ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ευρώπη»

Η εμβληματική μορφή της γερμανικής Αριστεράς εξαπολύει, σύμφωνα με το «Spiegel-Online», σφοδρή επίθεση κατά της καγκελάριου
Ο Όσκαρ Λαφονταίν είναι 68 ετών. Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της Αριστεράς δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική. Επειδή σύντομα θα ξαναγίνουν εκλογές στα κρατίδια του Σάαρλαντ και του Σλέσβιχ-Χολστάιν, ο Λαφονταίν φαίνεται να ανακτά σιγά’σιγά τους παλιούς του ρυθμούς. Για άλλη μια φορά στρέφεται κατά των πάντων.
Οι αγαπημένοι στόχοι της επίθεσής του είναι η διάσωση της ευρωζώνης, οι τράπεζες και η

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:«Ραντεβού στα τυφλά με την τύχη της χώρας »

Συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday 
Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος, όπως ότι αποδέχεται όχι μόνο τους όρους, αλλά και τη λογική του τοκογλύφου. Οικονομολόγος ο ίδιος, ο συνομιλητής μας στηρίζει τα όσα λέει σε οικονομικά δεδομένα και στοιχεία. Οι κρίσεις δικές σας...

Ήσασταν από εκείνους τους βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο. Έχετε αναλογιστεί, κ. Παπαχρήστο, πώς θα ήταν η χώρα την επομένη αν η πλειοψηφία το είχε καταψηφίσει;Όπως ακριβώς την προετοίμασε η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα δεν είχαμε καμία λήξη ομολόγων. Τα πρώτα ομόλογα λήγουν στις 20 Μαρτίου. Ό,τι θα γινόταν θα ήταν αποτέλεσμα του κλίματος που δημιούργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, ποντάροντας μυωπικά στα πιο αρχέγονα ένστικτα και στο φόβο. Συνειδητά δημιουργούσε κλίμα φόβου και πανικού για να εκβιάσει αποφάσεις χωρίς να έχει προετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις.