Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μειώσεις για επιχειρηματίες και νοικοκυριά από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Στην ψήφιση και έγκριση των τελών ύδρευσης και του Π/Υ για το 2013 προχώρησε σήμερα κατά την συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων .Όσον αφορά τα τέλη ύδρευσης για το 2013 το Διοικ. Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής :
Τιμολόγιο Δήμων & Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Για τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου το τιμολόγιο ύδρευσης καθορίζεται στα 0,29 € ανά m3, όπως ίσχυε έως σήμερα.
Τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης
Το τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης (πτηνοτροφικές & βιοτεχνικές μονάδες, καθορίζεται στα 0,80 €/m3 έως τα 200 m3, από 1€ που ίσχυε . Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 20%
Για κατανάλωση μεγαλύτερη από 200 m3 καθορίζεται στα 1,5 €/m3 , όπως ίσχυε έως σήμερα .
Η χρέωση της ελάχιστης κατανάλωσης καθορίζεται στα 40 € ανά τρίμηνο, από 60 € που ίσχυε έως σήμερα. Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 33%.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εγκλημα και Τιμωρία

 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
Διάβασα με προσοχή τη συζήτηση στη Βουλή για τη μη δημιουργία επιτροπής διερεύνησης των εγκλημάτων που συνδέονται με το Μνημόνιο. Το δίδαγμα είναι μεγάλο. Οι κυρίαρχες δυνάμεις της χώρας συνεχίζουν την παράδοση της μη τιμωρίας των «δικών τους» με τις πιο διαφορετικές δικαιολογίες. Όπως δεν τιμώρησαν τους δωσίλογους και μαυραγορίτες της Κατοχής καθώς και τους υπευθύνους της κυπριακής τραγωδίας, όπως δεν τιμώρησαν όσους έκαναν μπίζνες με τον Εμφύλιο και τη χούντα, έτσι δεν έχουν καμιά διάθεση να τιμωρήσουν τους υπευθύνους για το σημερινό δράμα που περνά η Ελλάδα. Οι λόγοι πολλοί: