Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΕΙΣ… ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ


*


Από τον Διόδωρο Σικελιώτη
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη**
Ο Έλληνας Άνθρωπος βλέποντας και ακούγοντας την ομιλία μου το 1996 δεν θα την χαρακτήριζε ποτέ προφητεία. Προέβλεψα, προειδοποιούσα με μεγάλη αγωνία για τα Επερχόμενα – μόνο τα δευτερόλεπτα δεν πρόβλεψα – προτείνοντας ταυτόχρονα με πάθος μία άλλη πορεία που θα έκανε την Ελλάδα πρωταγωνιστή.
Θα την χαρακτήριζε Πολιτική με το ΄Π΄ κεφαλαίο. Πολιτική ως πρόλογο, ως πρόβλεψη, ως προέκταση όπως μας δίδαξαν οι προγονοί μας. Από εκεί πήραν οι

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο.Λ.Μ.Ε. -Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά

                                                                                                             
apergia3-10_12_08

Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο.
Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας που ξεπερνούν ακόμα και το 40% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια φτώχιας. Με ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 €  και μείωση από 20-40%  ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής

Οδηγίες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης



 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου (Τομέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή), εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης:
Ενόψει της χειμερινής περιόδου και της έναρξης διακίνησης και διανομής του πετρελαίου θέρμανσης από 15-10-2011, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού από τυχόν καταδολιεύσεις και ελλιπείς παραδόσεις, οι παραλήπτες πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Αίτηση πτώχευσης από την ΕΑΣ Πρέβεζας


Αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών κατέθεσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, γεγονός που προκαλεί γενική αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αλλά και γενικότερο προβληματισμό λόγω των εξελίξεων στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Η Ένωση της Πρέβεζας είναι μία από τις τρεις της Ηπείρου που κατέχουν μετοχές στη γαλακτοβιομηχανία.

Κατεβάστε δωρεάν 1000 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και φτιάξτε εύκολα 50 cd


 


Με πρωτοβουλία μιας ομάδας φίλων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και την έγκριση και σύμφωνη γνώμη του συνθέτη δημιουργήθηκε ένα blog αποκλειστικά για τον Μίκη Θεοδωράκη με σκοπό να διατεθούν τα χίλια τραγούδια του (50 CD), εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όλο τον κόσμο. Ο Μίκης συμφώνησε να διατεθούν δωρεάν και το ανακοίνωσε στην τηλεοπτική εκπομπή " Στην υγειά μας βρε παιδιά". Στη συνέχεια, ανέλαβε ο Χρήστος Ζουλιάτης   να τα συμπιέσει και να τα ανεβάσει με το πρόγραμμα Rapidshare στο διαδίκτυο.
«Επισκέφτηκα το Μίκη στο σπίτι του, γράφει ο Χρήστος Ζουλιάτης, και του έδειξα την κασετίνα με τα χίλια τραγούδια, συμπιεσμένα σε mp3, στα 224 kbit/s, για να χωρέσουν σε 10 CD. Ενθουσιάστηκε με την ιδέα και με γραπτή δήλωσή του,

Ρομπόπουλος προς Μαξίμου: «Παραιτούμαι τη Δευτέρα»

Ρομπόπουλος προς Μαξίμου: «Παραιτούμαι τη Δευτέρα»
Πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε επιστολή του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό την πρόθεσή του να παραιτηθεί τη Δευτέρα διαφωνώντας με το πολυνομοσχέδιο.

Πρώτη επιλαχούσα είναι η Βούλα Τεκτονίδου. Κάποιοι όμως λένε ότι δεν θα αποδεχθεί τη θέση οπότε δεύτερη επιλαχούσα είναι η ηθοποιός

"Το νέο πολυνομοσχέδιο…"

 

stathis--5-thumb-large

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βρισκόμαστε υπό διωγμό- Όλοι στις κινητοποιήσεις διαρκείας με καταλήψεις, απεργίες, συλλαλητήρια






 

1.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
2. Μ.Μ.Ε.
       
H ΠΑΙΔΕΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τέλος το ελευθέρας στην Εγνατία Οδό

 

Από τον Ιούνιο του 2009 που παραδόθηκε στην κυκλοφορία, η διέλευση από το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μήκους 670 χιλιομέτρων που ενώνει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου παρέμενε δωρεάν. Και μπορεί το «ελευθέρας» να ωφέλησε ιδιαίτερα την τσέπη μεταφορικών εταιρειών και ιδιωτών οδηγών, ωστόσο διόγκωσε το έλλειμμα της Εγνατίας Οδού Α.Ε. που έπρεπε να εξασφαλίζει περίπου 90 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.Έτσι υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της Κομισιόν που χρηματοδότησε τον οδικό άξονα, οι νέοι σταθμοί διοδίων αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία σταδιακά από την επόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με το αντίτιμο να ανέρχεται στα δύο ευρώ.Οι νέοι σταθμοί θα βρίσκονται στον Ίασμο, το Μαλακάσιο Τρικάλων, τα Τύρια Δωδώνης και την Ανάληψη Λαγκαδά και -συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων στα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο- θα είναι συνολικά έξι.

Απώλειες μισού δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό Α.Ε., από το 2006 έως σήμερα το Δημόσιο έχει χάσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ λόγω της ανυπαρξίας διοδίων σε όλο το μήκος του

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Μπαράζ καταλήψεων υπουργείων και συλλαλητηρίων από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δυναμικά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δημοσιογράφοι στα κρατικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων έχουν κατεβεί στους δρόμους την ώρα που πραγματοποιείται η απεργία στα μέσα μεταφοράς. Το tvxs θα καλύψει με συνεχή ενημέρωση τις εξελίξεις. Κάντε ανανέωση (F5) για να διαβάσετε τα τελευταία νέα 

Η εποχή της πείνας έφτασε

 

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης
Η καινούργια εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Η καινούργια σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Ξημέρωσε Δευτέρα. Πάντα στο σχολείο η αρχή της εβδομάδας είναι δύσκολη - πάντα ήταν η πιο «βαριά» ημέρα για όλα τα παιδιά. Λιποθύμησε.
Οι γιατροί δεν ήξεραν τι είχε συμβεί: Μήπως ήταν βαριά η «σάκα» του παιδιού; Η απάντηση ήταν αρνητική, εξάλλου «βιβλία δεν υπάρχουν». Ίσως ήταν τα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και ταυτόχρονα γέμισαν τοξικές μυρωδιές τις «μοσχομυριστές» ζωές μας; Πάλι άρνηση, πάλι σιωπή. Μήπως ήταν το άγχος του για τις πρόβες της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου; Καμία αντίδραση.

Υψώνουν κοκκινοπράσινες σημαίες και αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ

 

Οι αποχωρήσεις ολόκληρων οργανώσεων της σοσιαλιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και φέρνουν το Κίνημα στα πρόθυρα της διάλυσης! Η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ διασπάται, δίχως να παραδίδει τα σύμβολα και τις σφραγίδες της στο κόμμα του Καρχιμάκη και του Παπανδρέου. Υψώνουν τις κοκκινοπράσινες σημαίες, που αναφέρονται στην καταγωγή του ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΚ και δηλώνουν ανένδοτο αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΠΑΣΚ καθηγητών Βοιωτίας.
Ακολουθεί το κείμενο διάσπασής τους:
Ανοικτή επιστολή εκπαιδευτικών – συνδικαλιστών Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας
«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»
Ρήγας Βελεστινλής

Προπηλακισμοί δημάρχων από εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Για τις 5 το απόγευμα μεταφέρθηκε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών, Χ. Καστανίδη. Τρεις φορές χρειάστηκε να αλλάξει αίθουσα, λόγω καταλήψεων στα υπουργεία.
Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ ετοιμάζονταν να συνεδριάσουν οι Δήμοι για την εκλογή προέδρου.
Τα πυρά των εξαγριωμένων εργαζομένων, αλλά και μπουκάλια, δέχθηκε ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανηιλίδης.
"Δεν έχουμε να φάμε κι εσείς μας τα παίρνετε όλα", φώναζαν οι ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΡΣΑΝΙΚΗΣ ΒΕΛΟΝΙΑΣ

c_160_140_16777215_0___2011_September_karsanikh-belonia.jpg

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»
 Από το Σάββατο 8/10/2011 άρχισαν μαθήματα εκμάθησης καρσάνικης βελονιάς στα γραφεία του συλλόγου στα Λαζαράτα (αίθουσα 5Χ5). Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν από την κ. Καραμποϊκη Ανθή κάθε Σάββατο 9 – 12 π.μ. Καλούμε τις γυναίκες και τα κορίτσια τις περιοχής μας και όχι μόνο να τα παρακολουθήσουν.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Καραμποϊκη Ανθή 2645062362
Και Παπαδόπουλο Ανδρέα 6973302341
ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗ ΑΝΘΗ

Αποχωρεί και η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ

 

Με μία ανακοίνωση που αντιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αποχωρούν από το κόμμα.
   
Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών της ΠΑΣΚ έχει ως εξής:
"Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως.....

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γεωργία - Ελλάδα- : 1-2 -> Πάμε στο Euro αήττητοι!

 

Η Εθνική του Σάντος προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
“Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή. Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα.“

Αλέξης Μητρόπουλος: Χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση νέων πατριωτών πολιτών

 

Διαβάστε πως επιβεβαιώνει αυτά που γράφαμε από τον Μάιο του 2010: Οι πρώτοι που θα την πληρώσουν σε πιθανό κούρεμα ομολόγων, θα είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώσουν όσοι έχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Πρώτοι θα είναι οι Κύπριοι που έχουν φορτωθεί τα περισσότερα ομόλογα και για να μας συμπαρασταθούν επειδή είναι Έλληνες πατριώτες. Άρα ελληνικά και κυπριακά ασφαλιστικά Ταμεία και ελληνικές και κυπριακές τράπεζες. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και δεν λύνει το πρόβλημα οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρώην μεγάλοι

Εγκληματικό λάθος

 

Του Γιάννη Βαρουφάκη
protagon.
Ποιό ήταν το εγκληματικό λάθος της Ευρώπης το 2008; Ότι την ώρα που κατέρρεαν οι τράπεζες, οι ηγέτες μας αποφάσισαν πως η διάσωσή τους θα πρέπει να ανατεθεί στις κυβερνήσεις της κάθε χώρας. Έτσι, οι τράπεζες διεσώθησαν μεν, σε νεκροζώντανη κατάσταση δε. Κι αυτό επειδή καμία εθνική κυβέρνηση δεν είχε ούτε το χρήμα ούτε το πολιτικό τσαγανό να κάνει αυτό που έπρεπε – να εκκαθαρίσει τις τράπεζες της χώρας της, να τις παραδώσει υγιείς στον ιδιωτικό τομέα, να τους βάλει όρια σε νέα παραληρήματα έκδοσης συνθετικών χρεών (τοξικών παραγώγων) κλπ. 

Μήνυμα Καλούδη στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν



 


Θέμα: Εισαγωγή για θέμα ημερησίας διάταξης με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 1, του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κέρκυρα 10 Οκτωβρίου 2011
Κύριε Πρόεδρε,
Το πρωί σας απέστειλα με e-mail το παρακάτω έγγραφο- αίτημα για τα Ιχθυοτροφεία της Κεφαλλονιάς για να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν., όπως έχω δικαίωμα, με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.
Πριν από λίγο, σήμερα το βράδυ, μου τηλεφώνησε ο συνάδελφός μου κ.Μάκης Φόρτε και με ενημέρωσε ότι

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Βάλσαμο με έσοδα 2.500 ευρώ ανά στρέμμα

 

Σε διαρκή ανάπτυξη είναι η παγκόσμια αγορά για βιολογικά φαρμακευτικά φυτά

Οι αποδόσεις του βάλσαμου ποικίλλουν ανάλογα με τη γονιμότητα του εδάφους, τις καλλιεργητικές πρακτικές, τη μέθοδο συγκομιδής και τις συνθήκες αποξήρανσης
Οι αποδόσεις του βάλσαμου ποικίλλουν ανάλογα με τη γονιμότητα του εδάφους, τις καλλιεργητικές πρακτικές, τη μέθοδο συγκομιδής και τις συνθήκες αποξήρανσης
Το υπερικό των αρχαίων Ελλήνων, το γνωστό σε όλους βάλσαμο, αποτελεί μια εναλλακτική καλλιέργεια με σημαντικές οικονομικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη.
Πρόκειται για μια καλλιέργεια που εμφανίζει

Ξεκινά νέο πρόγραμμα ενισχύσεων για αγρότες

 

Επιχορηγήσεις έως 65% για επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Το πρόγραμμα για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ
Το πρόγραμμα για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα για επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. O προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις.
Τα ποσοστά ενίσχυσης για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυμαίνονται από 40

Eπιστολή-κόλαφος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Eπιστολή-κόλαφος: Αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής γραμμής ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση από το λεγόμενο «πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά τρία στελέχη του κόμματος, ο Δημήτρης Σακελλάρης μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και οι Θέμης Τζήμας, και Αντώνης Ελευθεριάδης, μελή του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση θέτοντας πλέον ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Ισπανία: «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου ενωθείτε, στις 15 Οκτωβρίου

 



Οι Ισπανοί πρωτοπόροι του κινήματος των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, κάλεσαν σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

Eπεισοδιακή και η 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μεγανησίου

 

Το κλίμα ήταν ήδη επιβαρυμένο από την αγωγή που κατέθεσε ο δήμαρχος στο διοικητικό συμβούλιο του αγροτικού συνεταιρισμού Κατωμερίου απαιτώντας την καταβολή 750 ευρώ μαζί με τόκους και δικαστικά έξοδα!
Τα χρήματα όπως ισχυρίστηκε ο Ηλίας Πολίτης καταβλήθηκαν στον δήμαρχο, εξώδικα αλλά ο ίδιος για την δημιουργία εντυπώσεων τα επέστρεψε και προτίμησε την δικαστική οδό. Ο Ζώης Καββαδάς ,πρόεδρος του συνεταιρισμού αποκάλεσε «ψεύτη» πολλές φορές τον δήμαρχο.
Στην συνέχεια σειρά είχε η επιστολή παραίτησης(δείτε εδώ και εδώ) του Θ. Κονιδάρη ο οποίος ομολογουμένως «στρίμωξε» τόσο τον δήμαρχο, και «άδειασε» τους Μάτζαρη Τάκη και Π.Κονιδάρη με επιστολή-ψήφισμα που κατέθεσε στα πρακτικά που με την ψήφο των προηγουμένων απορρίφτηκε.
Eπίσης ευρεία συζήτηση έγινε για τους απολυμένους συμβασιούχους στον δήμο:

Συνεδριάζει στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Συνεδριάζει στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου, στις10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού).

ΓΑΙΑ: Όταν η ελληνική γη κατακτά τα ράφια των πολυεθνικών κολοσσών



Το όνειρο της φοιτητικής παρέας έγινε πραγματικότητα. H Gaea ιδρύθηκε το 1995 από τον Άρη Κεφαλογιάννη και τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, με στόχο τη διάθεση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων supermarket στο εξωτερικό. Εξαρχής, λοιπόν, ο στόχος υπήρξε η διεθνής αγορά και μάλιστα από το 1995 έως και το 1999, η εταιρεία ήταν αποκλειστικά εξαγωγική. Το 1999, υπήρξε μια στροφή του Έλληνα καταναλωτή προς την παραδοσιακή διατροφή και έτσι δημιουργήθηκε ένα ευνοϊκό καθεστώς για την είσοδο και στην ελληνική αγορά. Η τάση αυτή βοήθησε οι πωλήσεις της επιχείρησης να αυξηθούν στην εγχώρια αγορά κατά 4% το 2010 και κατά 9% το 2011.
Ο πρώτος πελάτης της επιχείρησης (που πρακτικά «γεννήθηκε» στο εξωτερικό) ήταν η αγγλική αλυσίδα supermarket Waitrose και το πρώτο προϊόν που εξήγαγε η εταιρεία ήταν οι ελιές Καλαμών. Σήμερα, η Gaea δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του εξωτερικού με το 82% του κύκλου εργασιών της να αφορά εξαγωγική δραστηριότητα. Η επιχείρηση έχει παρουσία σε Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Αυστραλία, Αυστρία, Ελβετία, Καναδά,  Κίνα, Κύπρο, Πολωνία, Σλοβενια, Ρουμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων μέσα από τα μάτια των μικρών μαθητών του 8ου νηπιαγωγείου Λευκάδας

lawslefkada.gr
4 Οκτωβρίου 2011
4 Οκτωβρίου 2011

5.000 € ανά στρέμμα από την καλλιέργεια του μύρτιλου

 

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από τις περιοχές της χώρας μας, όπου καλλιεργείται το μύρτιλο

Τα προϊόντα του μύρτιλου αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών, καθώς και φαρμακοβιομηχανίες
Τα προϊόντα του μύρτιλου αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών, καθώς και φαρμακοβιομηχανίες
Ενα ελκυστικό εμπορικά προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια του λεγόμενου μύρτιλου, οι αποδόσεις της οποίας δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο, καθώς τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν να κινούνται στα επίπεδα των 4.000-5.000 ευρώ.

Ημερίδα στα Γιάννενα για την καλλιέργεια του Μύρτιλου

 


Η SymAgro, εταιρεία γεωργο-οικονομικών συμβούλων, η οποία είναι εγκατεστημένη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, διοργανώνει στις 16/10/2011 ημερίδα με θέμα:«Η καλλιέργεια του Μύρτιλλου. Δυνατότητες και προοπτικές».Η ημερίδα θα διεξαχθεί ημέρα Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιστημονικό και Τεχνολογικό πάρκου Ηπείρου στα Ιωάννινα και ώρα 9.30 πμ έως 13.00 μμ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κάσσανδρος Γάτσιος, Γεωπονός, συνεργάτης της SymAgro, ειδικός σε θέματα καλλιέργειας του μύρτιλου. Τοποθετήσεις και εισηγήσεις θα γίνουν επίσης από τους κ. κ. Σπύρο

Έχουν μια μοναδική στρατηγική: Απλή και επικίνδυνη..."


Του Νίκου Κοτζιά

Ποια είναι η στρατηγική του Κόμματος του Μνημονίου, από τη διαπλοκή και την κυβέρνηση μέχρι τους ξένους; Μία και μοναδική: να σπάσουν την ραχοκοκαλιά των εργαζομένων, πολιτικά και ηθικά, και να οδηγήσουν την χώρα σε μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Να γίνει η Ελλάδα πιο φτωχή και ταυτόχρονα πιο φτηνή χώρα για τους έχοντες και κατέχοντες. Δηλαδή, να συνεχίσει η εσωτερική υποτίμησή της. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σημαίνει να περιορίζονται τα εισοδήματα των μισθωτών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ενώ, ανάλογα, να φτηνύνουν οι ιδιοκτησίες τους. Αρχικά κτυπήθηκαν τα κοινωνικά

Σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών με λεφτά της ΕΥΔΑΠ



Πρόκειται για βοήθημα που προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις και απαλλάσσει χιλιάδες υπαλλήλους από το βάρος της πληρωμής διδάκτρων εδώ και πολλά χρόνια.
Αν και δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός όσων κάνουν χρήση του μέτρου, εκτιμάται ότι η παροχή αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν εύλογα σπεύσει να την αξιοποιήσουν.
Η ΕΥΔΑΠ θεωρεί ότι είναι μια κοινωνική παροχή, ενώ από πλευράς των εργαζομένων υπογραμμίζεται ότι προβλέπεται στις συλλογικές συμβάσεις και έχει δοθεί ως αντιστάθμισμα αντί αυξήσεων.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Στα 660€ ο πρώτος μισθός των εκπαιδευτικών (!!!)


Στα 660€ ο πρώτος μισθός των εκπαιδευτικών
Στα όρια της πείνας οδηγεί η κυβέρνηση τους περίπου 200.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι απασχολούνται στα δημόσια σχολεία με τη νέα μείωση στις ήδη πενιχρές απολαβές τους.
«Οι εκπαιδευτικοί -οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι- βλέπουν με τρόμο τις καθαρές αποδοχές τους να μετατρέπονται σε φιλοδώρημα (660 € τον μήνα για τον πρωτοδιόριστο από 1.020 € τον Ιούνιο του 2011, ενώ ο μισθός του νεοεισερχόμενου χωρίς