Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τα νέα τιμολόγια στην ύδρευση αν προχωρήσει η σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ.

 1395nero.jpg
Μελέτησα την πρόταση της ΕΥΔΑΠ και έκανα και μερικές συγκρίσεις με τα τιμολόγια που ισχύουν σήμερα στις Δημοτικές Ενότητες. Εντύπωση μου έκανε πως η ΕΥΔΑΠ χρησιμοποιεί για την Δημοτική ενότητα Σφακιωτών λάθος στοιχεία αφού το γενικό τιμολόγιο για τα χωριά μας είναι:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επερώτηση Γερ. Φόρτε στον Περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ:Ερήμην των πολιτών και του περιφερειακού συμβουλίου η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ;

 


Επερώτηση
Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με την «Επτανησιακή Αναγέννηση»

Αργοστόλι 23 Αυγούστου 2011

Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

Ηλίθιοι ή απατεώνες;

 



Έχουμε συμφωνήσει και υπογράψει με την Τρόικα τα εξής σε ότι αφορά την εκποίηση της κρατικής περιουσίας:
1. Έως το τέλος Σεπτέμβρη έσοδα από την πώληση τμήματος της περιουσίας του δημοσίου 1,3 δισ. ευρώ
2. Έως το τέλος του 2013 έσοδα 50 δισ. ευρώ από τη συνολική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Σήμερα ένα μήνα και κάτι μέρες μέχρι τέλος Σεπτέμβρη το μόνο που έχουμε πουλήσει είναι το Τα άλλα 900 εκατ. ευρώ έως το τέλος Σεπτέμβρη που θα τα βρούμε, αφού για την ώρα, όχι μόνο δεν υπάρχει στον ορίζοντα ίχνος ενδιαφερόμενου, αλλά υπάρχουν τεράστιες νομικές εκκρεμότητες για τη διαδικασία πώλησης των λεγόμενων ασημικών του κράτους.

Με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο παρακάτω πίνακας δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία :


"Κοινωνική βαρβαρότητα", του Ηλία Γεωργάκη

Νέος γύρος επιβολής άγριων και άδικων μέτρων τα οποία θα δώσουν την χαριστική βολή στο εισόδημα και οδηγούν μισθωτους και συνταξιούχους στην κοινωνική εξαθλίωση φέρνει ο Σεπτέμβριος.
Η φοροεπιδρομή ειναι προ των πυλών. Με θύματα τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Και χωρίς μάλιστα να υπάρχει φώς στο τούνελ. Τα πρώτα ``ραβασάκια`` της εφορίας θα σταλθούν εντος των προσεχων ημερων. Η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει το βιοτικό επίπεδο και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Όλα τα λεφτά το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!»




Ζεστή βραδιά η χτεσινή, την ζέστανε ακόμα περισσότερο το χειροκρότημα για τη θαυμάσια παράσταση «Δεν πληρώνω ! Δεν πληρώνω!» του Ντάριο Φο από την Θεατρική Ομάδα Μεγανησίου. Ο σκηνοθέτης και πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας Τάκης Αργύρης έστησε μια παράσταση ερασιτεχνών που δεν είχε και πολλά να ζηλέψει από ανάλογες επαγγελματικές. Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν άψογα στους ρόλους τους, μεταδίδοντας στην ζωντανή πλατεία όλη τη συγκίνηση, τη σατιρική διάθεση και τα ανατρεπτικά- αντισυμβατικά κρεσέντα του επίκαιρου έργου. Η διαρκής κίνηση, ζωντάνια και εκφραστικότητα των ηθοποιών και η εναργής σκηνοθεσία βοήθησαν ώστε να μη χαθεί

Έκαψαν αδέσποτη σκυλίτσα την ώρα που γεννούσε!

 

Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2011 
Στην περιοχή Κόκκινος Μύλος, στις Αχαρνές μία αδέσποτη σκυλίτσα γνώρισε την απίστευτη βιαιότητα υπανθρώπων.Την ώρα που γεννούσε στη φωλιά της, κάπου στο δρόμο της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν κυριολεκτικά ζωντανή!

Ο ηλίθιος που έβαλε φωτιά στα σκουπίδια εκεί δεν είδε την σκυλίτσα που κρυμμένη κάτω από νοβοπάν έδινε τον αγώνα της να γεννήσει τα μωρά της ή άραγε το έκανε επίτηδες, για να εξουδετερώσει ''ένα ακόμα ενοχλητικό αδέσποτο'';;;

Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011

Δασική απαγορευτική διάταξη θήρας 
Δελτίο Τύπου
Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011


Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υπεγράφη η νέα ρυθμιστική που σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου 2011 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ελαφάκια στο Κάστρο της Μύρινας



 
Προς
Δήμαρχο Λήμνου
κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή
Πλατεία Ηλία Ηλιού 7
Μύρινα 81400 Λήμνος
Τηλ.: 22543-50015
Φαξ: 22543-50050



Αθήνα, 20 Αυγούστου 2011

Αρ. Πρωτ...................

Θέμα: Ελαφάκια στο Κάστρο της Μύρινας



Κύριε Δήμαρχε,