Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Η αλληλεγγύη είναι μέσο επιβίωσης, σώζει»

Συνέντευξη στον Γιάννη Κιμπουρόπουλο
απο το ΜΟΝΟ #3
Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Γιάννη Κιμπουρόπουλο για το τρίτο τεύχος του περιοδικού.
- Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την αλλαγή του ‘89 στη Βουλγαρία. Πώς την έζησες;
- Στην πραγματικότητα, η κρίση είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Το σύστημα της κρατικής οικονομίας είχε καταρρεύσει. Οι γονείς μου δεν είχαν

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μέλισσα, μια εργάτρια για το πορτοφόλι σας -Απλόχερα χαρίζει τον πλούτο του το μελίσσι στον μελισσοκόμο, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερα έξοδα.

Το κόστος αγοράς ενός μελισσιού κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ το κόστος αγοράς της κυψέλης φτάνει τα 40 ευρώ
Βάλτε λοιπόν τις μέλισσες να δουλέψουν για σας και εξασφαλίστε ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα. Χωρίς να χρειάζεται να είστε επαγγελματίας αγρότης ή μελισσοκόμος. Αρκεί να έχετε μεράκι και αγάπη για το μελίσσι και να φροντίζετε να το μετακινείτε για να βρίσκει τροφή.
Το κόστος αγοράς ενός μελισσιού κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ το κόστος αγοράς της κυψέλης φτάνει τα 40 ευρώ
Για παράδειγμα, μία κυψέλη στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να δώσει μέχρι τρεις φορές τον χρόνο μέλι. Και κατά μέσον όρο 12 κιλά μέλι τη φορά. Δηλαδή 30 με 36 κιλά μέλι, με την τιμή του να κυμαίνεται από τα 10 ευρώ το κιλό (για τα συμβατικά μέλια) και να φτάνει τα 22 ευρώ το κιλό για τα βιολογικά μέλια.

Ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες ζητούν τώρα οι καταναλωτές

Ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες ζητούν τώρα οι καταναλωτές

«Bροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο «πείραμα» της πατάτας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε στο ΑΠΕ το μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη προλειαίνεται το έδαφος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο το προϊόν να φτάσει στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές

Η συνέντευξη καταπέλτης του Αδαμάντιου Πεπελάση στο περιοδικό "ΜΟΝΟ"

image

Την ημέρα που η Αθήνα υποδεχόταν το χιόνι, συναντήσαμε τον Αδαμάντιο Πεπελάση στο καταφύγιο του στη Φιλοθέη. Διαπρεπής οικονομολόγος, χρόνια καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και με μακρά θητεία στη διοίκηση τραπεζών, είχε το προνόμιο να διατελέσει συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Τους έζησε όλους από κοντά, τους συμβούλευσε και συγκρούστηκε μαζί τους. Ο ίδιος αρνήθηκε τη θέση του βουλευτή επικρατείας που του πρότεινε τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο στενός φίλος του, Α. Παπανδρέου. Η μαρτυρία του 90χρονου σήμερα διανοούμενου οικονομολόγου έχει διπλή σημασία. Αφενός, ξεκαθαρίζει το νέο οικονομικό και

Αφιέρωμα της Le Monde στον Μανώλη Γλέζο

image

Με τίτλο: «Ο προφήτης της Νάξου» και υπότιτλο «89 ετών, ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μια φιγούρα της Αντίστασης», η γαλλική εφημερίδα Le Monde έχει ολοσέλιδο αφιέρωμα σε αυτόν «που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη και προσπαθεί σήμερα να ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδα στην Αθήνα Αλέν Σαλ περιγράφει με ιδιαίτερα θερμά σχόλια την προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου. Παραθέτει παράλληλα, ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη ζωή και τους αγώνες του, την υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη, τις καταδίκες σε θάνατο, τις φυλακίσεις.

ΟΤΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πέντε διατάξεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός του «Μνημονίου 2» νόμος «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012»*, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή. Πρόκειται για:

Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων η Τετάρτη, από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι) την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.
«Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Τονίζει ότι η Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις,

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εικοσιέξι χρόνια χωρίς τον Ούλωφ Πάλμε…

Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…

Ήταν μια νύχτα σαν όλες τις άλλες για τη σουηδική πρωτεύουσα όταν ξαφνικά στον κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης Σβεαβέγκεν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένα ζευγάρι πέφτει αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ήταν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός και παγκοσμίως γνωστός για τη ειρηνιστική του δράση, Ούλωφ Πάλμε  και η σύζυγος του Λίσμπετ. Οι δείκτες του ρολογιού είχαν παγώσει στις  έντεκα και τριάντα ενώ το ημερολόγιο έγραφε 28 Φεβρουαρίου του 1986.
Το διεθνές σοσιαλιστικό κίνημα καθώς και ο αγώνας για Ειρήνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα ήταν πλέον φτωχότερα…
Ο Ούλωφ Πάλμε γεννήθηκε το 1927 στο Ουστερμάλμ της Στοκχόλμης και προερχόταν από

Επιμένουν για Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας

Ρέππας: Λογικό να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας.
από : http://www.aftodioikisi.gr
Σε έμμεση επιβεβαίωση της πληροφορίας που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, ότι τομείς όπως η καθαριότητα των δήμων θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες* προχωράει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην «Ισοτιμία», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ρέππας τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι λογικό