Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Καταγγελία για «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης με τους δανειστές της – Π. Νικολόπουλος: Υποβαθμίζει το νοσοκομείο Λευκάδας και ταυτόχρονα ετοιμάζει νέο με 120 κλίνες μέσω ΕΣΠΑ, το Υπουργείο, για να το νοικιάσει…

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου στέκεται στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών – Καταγγελία για «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης με τους δανειστές της – Π. Νικολόπουλος: Υποβαθμίζει το νοσοκομείο Λευκάδας και ταυτόχρονα ετοιμάζει νέο με 120 κλίνες μέσω ΕΣΠΑ, το Υπουργείο, για να το νοικιάσει…
Υπό την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου Παναγιώτη Νικολόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιουνίου στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» στην Άρτα ειδική ενημερωτική εκδήλωση για το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας του νομού και η εκδήλωση συνέπεσε χρονικά με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ήπειρο για τον υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι Φοιτητές απαντούν στην Υπουργό Παιδείας.

Είμαστε φοιτητές από το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που ανήκει στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Εκπροσωπούμε το σπουδαστικό σύλλογο και είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές, καθώς στο τμήμα μας δεν συμμετέχουν στις εκλογές, κομματικές παρατάξεις.Ίσως η ανεξάρτητη ταυτότητά μας και η μη κομματική ένταξή μας στο σάπιο πολιτικό-κομματικό σύστημα που έχει τις ρίζες του μεσα σε ολα τα ιδρύματα της Ελλάδας (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) να μη συμβαδίζει με τα κομματικά συμφέροντα των εμπλεκομένων και να δυσχεραίνει το έργο μας καθώς μοναδικός μας στόχος είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας, χωρίς καμία είδους <<γραμμή>>.

Ξεσκονίζουν όλες τις αναπηρικές συντάξεις – Υψηλά ποσοστά αναπήρων (24,7%) και στην Λευκάδα

Του Ηλία Γεωργάκη

Στόχος, να εξοικονοµηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015

Από κόσκινο περνάει το υπουργείο Εργασίας τις αναπηρικές συντάξεις µε στόχο την εξοικονόµηση 600 εκατ. ευρώ έως το 2015. Εντός της εβδοµάδας ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων ώστε να διαµορφωθεί το νέο πλαίσιο εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας µε τη σύσταση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ενώ παράλληλα θα εκδοθεί και ο Ενιαίος Κανονισµός Προσδιορισµού Ποσοστού Αναπηρίας.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι θέσεις του Γ. Καλούδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η άμεση Ανάκληση της απόφασης της Υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε  στους Παξούς, η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο νησί της Ιθάκης.
Την ίδια στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της πληρωμής από τις υπηρεσίες της περιφέρειας ,των οδοιπορικών των περιφερειακών συμβούλων.  
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου ξεκίνησε στις  11:00 και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου