Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τοποθέτηση Καλούδη στη σύσκεψη με Μανιάτη


Οι θέσεις που ανέπτυξε
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Ο τουρισμός δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. περ/ρχη. Γιατί;


1

Του Παναγιώτη Σκληρού
Με αφορμή όλα όσα διάβασα για την παρωδία της συνέντευξης-σύσκεψης του κ. Σπύρου στην Λευκάδα, του στέλνω ..χαιρετίσματα:
Γιατί κ. Σπύρου δεν ασχολείστε όσο απαιτούν ο ρόλος σας και οι περιστάσεις με την υπ αριθμό 1 οικονομική δραστηριότητα των νησιών της περιφέρειάς σας;
Γιατί κ. Σπύρου δεν ασχοληθήκατε με αποτελεσματικότητα για το θέμα του τουρισμού τόσους μήνες, εκτός από την φυσική σας παρουσία και τις φωτογραφίσεις σε εκθέσεις;

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Υπάρχει ζωή και χωρίς το ΔΝΤ… Δείτε την Ισλανδία

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Τι σημαίνει άραγε χρεοκοπία; Ποιος ορίζει το περιεχόμενο του όρου στη συνείδηση των συμπολιτών μας; Ο καθένας επιλέγει το παράδειγμα στο οποίο θα αναφερθεί στη βάση σκοπιμοτήτων. Τα ΜΜΕ και η πλειοψηφία των πολιτικών καταστροφολογούν προσπαθώντας να δημιουργήσουν στο μυαλό των ελλήνων χολιγουντιανές συνθήκες καταστροφής και χάους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα κάπου ‘χάθηκε’ από τα ελληνικά ΜΜΕ και την ελληνική δημόσια συζήτηση το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας, που σε κάθε περίπτωση είναι πραγματικό και όχι υποκειμενική προβολή στο μέλλον και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εικόνα του τι σημαίνει χρεωκοπία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καλλιέργειες με μέλλον φραγκοστάφυλο και βατόμουρο

Καλλιέργειες με μέλλον φραγκοστάφυλο και βατόμουρο

Εχουν υψηλή ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης και προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις στους παραγωγούς

Δύο φρούτα που δεν ανήκουν στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά έχουν ζήτηση σε βιομηχανίες μεταποίησης, εμφανίζοντας ικανοποιητικές προοπτικές ανάπτυξης με ελκυστικές αποδόσεις, συνιστούν τη νέα πρόταση για εναλλακτική ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Σταμούλα-Του Φίλιππου Λάζαρη από το βιβλίο 'Μια φορά και ένα καιρό'

          Η δεκαετία του 1930 –1940 επέβαλε στη Λευκάδα το αυτοκίνητο σαν μεταφορικό μέσο αντικαθιστώντας τα κάρα και τα γάιδαρο-άλογο-μούλαρα, που ως τότε μεταφέρνανε τα αγροτικά προϊόντα στη χώρα και στο γυρισμό τους στα χωριά μεταφέρνανε τα αγαθά της αγιομαυρίτικης αγοράς που είχανε ανάγκη οι χωριάτες. Αλλά και την επιβατική κίνηση την πήρανε από τα ζώα και τα κάρα - δεν λέω  κι από τις άμαξες (σούστες), γιατί αυτές σπάνια βγαίνανε στα χωριά και σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνον σε πολύ λίγα χωριά. Έτσι λοιπόν, τότε, επικράτησε το ημιφορτηγό. Στους Σφακιώτες ένα σε κάθε χωριό.
          Στα Ασπρογερακάτα ο Βασίλης Τζουγάνης, στον Κάβαλο ο Γιώργος ο Πίτας, στο Σπανοχώρι ο Κωνσταντίνος Λάζαρης του Σπύρου και της Σταμάτας, στο Πινακοχώρι ο Μαρίνος ο Γιωργάκης, στον Πρεμεντινό ο Θεοφάνης Κουνιάκης ή Λούκας, στα Λαζαράτα αρχικά ο Δημοσθένης ΛάζαρηςΓεωργουλάς κι αργότερα ο Κώστας Λάζαρης Θανασίας και Πέτρος Λάζαρης του Δασκάλου.
          Αυτό το τελευταίο αυτοκίνητο ήταν η περίφημη «Σταμούλα». Σωφέρ της «Σταμούλας» ήταν ο Πέτρος Π. Λάζαρης και βοηθός (παρασωφέρ) ο Σωτήρης Τσερεβέλας από το Πινακοχώρι. Το αγοράσανε αντάμα με τ’ όνομά του από τον Μαρίνο Γεωργάκη, όταν αυτός έφερε καινούριο.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

72.258 αιτήσεις ανέργων για έργα αυτεπιστασίας-

Τις προτάσεις των δήμων για έργα αυτεπιστασίας ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών και όρισε τις διαδικασίες για την πρόσληψη ανέργων από οκτώ ειδικότητες
Εως το τέλος Μαρτίου θα πιάσουν δουλειά οι πρώτοι άνεργοι

Μέχρι τις 26 Μαρτίου αναμένεται να έχουν «πιάσει δουλειά» οι πρώτοι επιτυχόντες στα προγράμματα αυτεπιστασίας των ΟΤΑ, όπως δηλώνει στην «Εργασία» ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος. «Τις αμέσως επόμενες ημέρες, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα καταλήξουν για τα θέματα χρηματοδότησης των ΟΤΑ όσον αφορά τα προγράμματα αυτεπιστασίας», επισημαίνει ο κ. Π. Κουκουλόπουλος και τονίζει: