Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τοποθέτηση Καλούδη στη σύσκεψη με Μανιάτη


Οι θέσεις που ανέπτυξε
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ


Η τοποθέτηση του Γιώργου Καλούδη στη σύσκεψη που έγινε σήμερα 15 Μάρτη 2012 στο Υπουργείο Ενέργειας με τον Υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη.

Κέρκυρα 15 Μάρτη 2012

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη για τα πετρέλαια στο Ιόνιο, προσκληθείς παραβρέθηκε και ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης ο οποίος, συνοπτικά ανέπτυξε τις εξής θέσεις:
1. Κακώς παραβρέθηκες Υπουργέ στη Πάτρα και υποσχέθηκες ανταλλάγματα στους Πελοποννήσιους για τα πετρέλαια τα οποία θα αντληθούν στα Επτάνησα.
Το θέμα αυτό ανέδειξε πρώτη η παράταξή μας με δήλωση – αίτημα του συναδέλφου Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Φόρτε.
Είναι εντελώς άδικο η Πάτρα να εισπράττει ενώ ο πλούτος βρίσκεται στα Επτάνησα και η όποια επιβάρυνση θα γίνει στα Τουριστικά Επτάνησα.
2. Ο Νόμος 4001 κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα τα οποία πρέπει να κλείσουν άμεσα.
3. Ζητάμε εγγύηση του κράτους ότι οι μικροσεισμικές εκρήξεις που θα γίνουν για τις γεωτρήσεις και την άντληση του πετρελαίου δεν θα επιβαρύνουν τη σεισμικότητα των Επτανήσων από τα οποία το 1953 η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος ισοπεδώθηκαν.
4. Ζητάμε εγγύηση του κράτους ότι δεν θα γίνει καμμία ρύπανση στο περιβάλλον και επικουρικά σε περίπτωση οιουδήποτε ατυχήματος θα υπάρξει αποζημίωση για κάθε θετική και αποθετική (διαφυγόντα κέρδη, δυσφήμηση των Νησιών μας) ζημία.
5. Ζητάμε τροποποίηση του Νόμου και ο Υπουργός με την έναρξη των εργασιών να προβλέπεται ότι υποχρεούται και όχι απλά δικαιούται, να ζητά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για κάθε περίπτωση ρύπανσης και για κάθε ζημία θετική και αποθετική.
6. Ζητάμε τα αντισταθμιστικά οφέλη των Νησιών μας και συγκεκριμένα ο Περιφερειακός Φόρος 5 % επί των εσόδων του Πετρελαίου να αποδίδεται άμεσα, χωρίς την διαμεσολάβηση κανενός Υπουργού, κατά 50 % στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατά 50 % στους Δήμους των Επτανήσων.
7. Ο υπουργός να έλθει να ενημερώσει στην επόμενη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
8. Να κάνετε γρήγορα, πριν διαλύσετε τη βουλή, μία τροπολογία στο άρθρο 4 του Καλλικράτη και να συστήσετε αποκεντρωμένη Διοίκηση Ιονίων Νήσων.
Τέλος τα καπελώματα!
Ο Υπουργός δέχθηκε να έρθει σύντομα, ακόμα και σε μία βδομάδα, σε μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα ή στη Κεφαλλονιά, με την παρουσία Δημάρχων, Προέδρων Εργατικών Κέντρων κ.λ.π. και να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκτενέστερα για όλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου