Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ





Αθήνα, 10 Ιουλίου 2011

Το  πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο για « την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» που εκπονήθηκε από τη διεύθυνση κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΑΑΤ) απεδείχθη όχι απλώς κατώτερο των εξαγγελιών του υπουργείου περί εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για πληρέστερη και αποτελεσματικότερη προστασία των ζώων, αλλά ευδιακρίτως αντίθετο με αυτή.

Στη μετά τη διαβούλευση εκδοχή ενός ήδη επιπόλαιου και προβληματικού σχεδίου νόμου, έχουν αφαιρεθεί βασικά σημεία του, που είχαν αρχικά χρησιμοποιηθεί ως «κράχτες» στην παραπλανητική επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου.

Δελτίο Τύπου από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων



Δελτίο Τύπου
Νέο Σχέδιο Νόμου για τα Ζώα
Αθήνα, 10.07.2011

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για την «προστασία» των ζώων, έτσι όπως προέκυψε μετά τη δημόσια διαβούλευση.

Μελετώντας το έκπληκτοι είδαμε ότι καμία από τις προτάσεις που κατέθεσαν  τα φιλοζωικά σωματεία, οι Ομοσπονδίες και  χιλιάδες πολίτες δεν υιοθετήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ  αντίθετα απαλείφθηκαν ακόμη και κάποια θετικά σημεία του αρχικού σχεδίου. Ο εμπαιγμός των φιλοζωικών συλλόγων, που άρχισε όταν η αποχωρήσασα υφυπουργός μας διαβεβαίωνε, ότι θα κάνει αποδεκτές τις περισσότερες από τις προτάσεις μας, που καταθέσαμε  στην διαβούλευση, συνεχίστηκε και από το νέο Υφυπουργό, ο Υπουργικό Συμβούλιο και μετά ορίζει συναντήσεις με τα φιλοζωικά σωματεία και Ομοσπονδίες. Αυτή η πρακτική δύο τινά μπορεί να σημαίνει.

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος στους Σφακιώτες


Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποίησε χθες βράδυ (Παρασκευη 29 Ιουλίου) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών "ΦΩΤΕΙΝΟΣ".Στο χώρο στάθμευσης στα Λαζαράτα  ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος    ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ,του Μάνου Χατζιδάκι , του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων Ελλήνων συνθετών.

Ηλίας Λογοθέτης

 
Την Ελλάδα την κυβερνούν ... οι κοιλιές! Ο Έλληνας έχει υποστεί μετάλλαξη ... Ο κόσμος μπήκε στο κελί της κατανάλωσης και θα το πληρώσει ακριβά ... Τα παιδιά γαλουχούνται από την ... τηλεόραση, που είναι η φθoρά της Δημοκρατίας. Είμαστε η κοινωνία του συμφέροντος! Τα παιδιά

Ο μεγάλος Λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, σε εκδήλωση αυτή την Κυριακή 31/7 στη Λευκάδα

Του Ηλία Π. Γεωργάκη
Η παρουσία του μεγάλου Λευκαδίτη ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη, σε εκδήλωση αυτή την Κυριακή 31/7 στη Λευκάδα (αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και ώρες 19.00 – 21.30) είναι ένα σημαντικό γεγονός για το νησί μας. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών για αυτή την πρωτοβουλία.

Θαύμα κατά της φτώχειας στη Βραζιλία των αθλίων

Θαύμα κατά της φτώχειας στη Βραζιλία των αθλίων
 
Το πρόγραμμα ανταποδοτικών επιδομάτων που υιοθέτησε ο Λούλα ντα Σίλβα και συνεχίζει η Ντίλμα Ρουσέφ αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της Βραζιλίας. Επόμενος στόχος η εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας έως το 2014

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα Θ. Μεσσήνης.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα Θ. Μεσσήνης. Τα αίτια της παραίτησης δεν έγιναν γνωστά, έρχονται όμως σε μια περίοδο που υλοποιούνται συνεχείς αλλαγές στα νοσοκομεία της χώρας από το Υπουργείο Υγείας.
Σε δήλωσή του Προέδρου του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» Ανδρέα Λύτρα με αφορμή την παραίτηση του διοικητή σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Μαχαίρι έως 50% στα επιδόματα

Με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου
Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί η περικοπή σειράς επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, σε ετήσια βάση από τις περικοπές αυτές θα προκύπτει όφελος 351 εκατ. ευρώ.

Απώλειες που μπορεί να φτάσουν έως και τα 50 ευρώ τον μήνα σημαίνει για όλους τους υπαλλήλους η περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης που καταβάλλεται σήμερα στο Δημόσιο. Σε συνδυασμό με τα λοιπά μέτρα όπως πάγωμα μισθολογικής ωρίμασης, εισφορά 3% υπέρ ταμείου ανεργίας, αλλά και με τα μέτρα που...

Το «Κούρεμα» σε 20 επιδόματα του Δημοσίου


ΑΠΟ 16€ ΕΩΣ ΚΑΙ 97€ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Νέες εισοδηματικές περικοπές συνεπάγεται για 700.000 δημοσίους υπαλλήλους τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προβλέπει "κούρεμα" σε 20 επιδόματα με μηνιαίες απώλειες 16 έως 97 ευρώ.

Τέλος δεν έχουν οι περικοπές στις αποδοχές των 700.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Χθες με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο "κουρεύονται" 20 επιδόματα που λαμβάνουν υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

earth-7 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και να συγχωνεύσει, με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, 22 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) από τα 64 που λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα, Ουσιαστικά η κυβέρνηση κλείνει πάνω από το ένα τρίτο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Για την απόφαση αυτή επικαλείται «οργανωτικές αδυναμίες» και «εξοικονόμηση». Όλη κι όλη η «εξοικονόμηση» είναι όμως οι μισθοί των 100 εκπαιδευτικών που στελέχωναν τα Κέντρα που κλείνει, καθώς τα έξοδα λειτουργίας τους καλύπτονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Περιφερειακό: Αποχώρησε η αντιπολίτευση, καταγγέλλει Άνθη για μεθοδεύσεις στην ψηφοφορία!


 


Μέσα σε κλίμα έντασης διαλύθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού η πράξη του προέδρου του σώματος Χρ. Άνθη να περάσει με αμφισβητούμενη πλειοψηφία απόφαση κάλυψης του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, έκανε σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κατάργηση 100 επιδομάτων στο δημόσιο προβλέπει το νέο μισθολόγιο


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Την κατάργηση 100 επιδομάτων που ισχύουν στο δημόσιο τομέα και την ενσωμάτωσή τους σε ένα, το οποίο θα ονομάζεται επίδομα θέσης,   προβλέπει το νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Η αγορά χρόνου και η ερεβώδης ηδονή του "τέλους"



Του Μίμη Ανδρουλάκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Η φράση της ημέρας στην Ευρωζώνη είναι "αγοράζουμε χρόνο". Το είπε προχτές και η Μέρκελ. Χρόνο για ποιον και γιατί; Ο χρόνος της ευρωκρατίας και ο χρόνος των αγορών είναι διαφορετικός. Ο χρόνος των αγορών και ο χρόνος των κοινωνιών είναι πολύ διαφορετικός. Ο χρόνος των κοινωνιών

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι ΘΕΣΕΙΣ της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ




Οι ΘΕΣΕΙΣ σε σύνοψη, της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιούλη 2011.
Κέρκυρα 25 Ιούλη 2011

Επιστολή ΚΠΕ Σφακιωτών στο Υπουργείο


Επιστολή ΚΠΕ Σφακιωτών στο Υπουργείο

Θέμα: «Αίτηση για διευκρινιστικά στοιχεία της Απόφασης για αναστολή λειτουργίας ΚΠΕ»
ΣΧΕΤ. : Το με αριθμό 83688/Γ7/22-7-2011 έγγραφό σας
Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφό σας αναστέλλεται η λειτουργία 10 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας και ανάμεσα σε αυτά και του ΚΠΕ Σφακιωτών Λευκάδας, λόγω «οργανωτικών αδυναμιών». Επειδή :

Έφυγε ο Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».

Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΟΝΤΟΜΙΧΗΣ (1924 - 2005) (Απ' το ιστολόγιο του Δημήτρη Ε. Σολδάτου)

Ο λαογράφος της Λευκάδας
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΟΝΤΟΜΙΧΗΣ
Στην μοναδική συνέντευξη της ζωής του,
που παραχώρησε στον Δημήτρη Ε. Σολδάτο
[KON-EGG-Ε.JPG]
Πήρα μια πρόσκληση που έγραφε: «H Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας και ο Δήμος Σφακιωτών σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για να τιμήσουμε τον Πανταζή Κοντομίχη για την υπερπεντηκονταετή προσφορά του στα γράμματα και στην εκπαίδευση.

Κλειστό το Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Σφακιωτών (Απ' την εφημερίδα ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ)

Κυκλοφόρησε το 2ο τευχος της εφημερίδας του πολιτιστικού συλλόγου  ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ,"ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ".Μεταξύ των άλλων θεμάτων που αναδεικνύει είναι και αυτό του προβλήματος της λειτουργίας του Κοντομίχειου Λαογραφικού  Μουσείου Σφακιωτών."Ο Ιούνιος έφυγε και το στολίδι των Σφακιωτών το Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο στον Κάβαλο ακόμη να