Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΕΓΕΣ: Οι Ελληνες αγρότες παράγουν -Οι Έλληνες αγρότες παράγουν και δεν είναι «άχρηστοι» τονίστηκε σήμερα, βάσει μελέτης, από την ΠΑΣΕΓΕΣ.

ΠΑΣΕΓΕΣ: Οι Ελληνες αγρότες παράγουν

Ο αγροτικός κλάδος, βάσει μελέτης που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της εν λόγω συνεταιριστικής οργάνωσης, Τζανέτος Καραμίχας, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική.
Το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής , ανέφερε, διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.

Η Απάντηση του περιφερειάρχη στην ερώτηση του Γ. Καλούδη για τις απευθείας αναθέσεις έργων σε Λευκάδα και Κέρκυρα .


 

Η απάντηση του Περιφερειάρχη
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εκτέλεσης των δημοσίων έργων και ειδικότερα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 3669/2008 η εκτέλεση ενός έργου με απ’ ευθείας ανάθεση αποτελεί μια εξαιρετική διαδικασία και επιτρέπεται μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται ακριβώς, όπως π.χ. σε περιπτώσεις θεομηνίας, σοβαρού επικείμενου κινδύνου, μοναδικότητας κατασκευαστή κ.λπ.
Μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων περιλαμβάνεται και η περίπτωση όταν ο προϋπολογισμός του προς εκτέλεση έργου είναι μέχρι 24.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η περίπτωση αυτή επομένως είναι δυνατή να εφαρμοστεί αρκούντος

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τα 13 μέτρα που απαιτεί η τρόϊκα

Στα 13 μέτρα μας στήνει η τρόικα
1. Κλείσιμο φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με άμεσες απολύσεις
1. Κλείσιμο φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με άμεσες απολύσεις
Μετά την αποτυχία της εφεδρείας και τις μεγάλες καθυστερήσεις, η κυβέρνηση καλείται να βάλει «λουκέτο» σε... ανενεργούς δημόσιους οργανισμούς και να απολύσει το προσωπικό τους.
2. Εξορθολογισμός των πρόσθετων αμοιβών και αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας στη γενική κυβέρνηση (ΔΕΚΟ)
Παρά τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς των εργαζομένων, η τρόικα επιμένει πως πρέπει να κοπούν πρόσθετες παροχές και να υπάρξει ελαστικοποίηση των όρων εργασίας. Οι παρεμβάσεις αφορούν και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Πρόταση της ΟΛΜΕ για τα δάνεια



Πρόταση για ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι εκπαιδευτικοί, κατέθεσε η ομοσπονδία των καθηγητών ζητώντας, μεταξύ άλλων, περισσότερες δόσεις και μείωση των επιτοκίων.

Πρόταση για ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι εκπαιδευτικοί, κατέθεσε η ομοσπονδία των καθηγητών ζητώντας, μεταξύ άλλων, περισσότερες δόσεις και μείωση των επιτοκίων.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των προβλημάτων στο κτηματολόγιο



Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί  στον  προσδιορισμό θέσης και ορίων των ακινήτων στις κτηματογραφημένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.          
Η Κτηματολόγιο ΑΕ  εφαρμόζοντας την διάταξη στο νόμο 2664/1998 για το Εθνικό Κτηματολόγιο ανέλαβε την πρωτοβουλία πιλοτικής διερεύνησης της έκτασης των αποκλίσεων .

Όσοι έχουν διαπιστώσει πρόβλημα με το ακίνητο τους πρέπει να προσέλθουν στο Γραφείο Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού και να αναφέρουν τυχόν απόκλιση που έχουν εντοπίσει.
Για τις κτηματογραφημένες περιοχές του νησιού – Αλέξανδρος, Βαυκερή, Καρυά, Νυδρί, Πηγαδησάνοι, Πλατύστομα, Σφακιώτες, Απόλπαινα, Καριώτες, Κατούνα και Λευκάδα, ξεκινά σήμερα η υποβολή αναφορών που θα διαρκέσει τρεις μήνες.
Αυτό μπορεί να γίνει  στο ΚΕΠ Δημοτικής ενότητας Σφακιωτών, στην Πλατεία Λαζαράτων και θα λειτουργεί καθημερινά 8.30-15.00 μέχρι τις 2 Μαϊου 2012.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Κτηματολόγιο Α.Ε.:

ΟΤΑ: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ» ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2»

Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους, όπου ενισχύεται ο πρόεδρος της νησιωτικής κοινότητας, ο οποίος στην ουσία ανάγεται σε αντιδήμαρχος (άρθρο 2) και στις περιφέρειες σε ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3), στις οποίες επικεφαλής είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνια στα ορεινά-Φωτογραφίες απ' τα Λαζαράτα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η ετήσια δράση του Συμπαραστάτη του Πολίτη

Συνολικά 306 υποθέσεις κλήθηκε να επιλύσει την περσινή χρονιά ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση του.Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Ηπείρου, ανέλαβε καθήκοντα την 5-4-2011. Πανελλαδικά από τις δέκα τρεις Περιφέρειες της Χώρας, Συμπαραστάτες εξέλεξαν μόνον οι τέσσερις.Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου θεσμού, προσέφυγαν στο Συμπαραστάτη με αιτήματά τους 216 πολίτες, 63 επιχειρηματίες και 27 ομάδες πολιτών από όλη την Ήπειρο. Κατά περιοχές, από την Περιφερειακή Ενότητα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

120.000 άνεργοι σε έργα αυτεπιστασίας -Πρόγραμμα για ανειδίκευτους ανέργους και πλησίον της σύνταξης

 

Η αυτεπιστασία αποτελούσε θεσμό που είχε «παγώσει» τα τελευταία χρόνια στους δήμους και αφορούσε την υλοποίηση μικρών έργων με μέσα και προσωπικό που διέθεταν οι ίδιοι οι ΟΤΑ Τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα και αύριο- θα ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών την εκκίνηση του προγράμματος της αυτεπιστασίας στους δήμους εντός του Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να απασχοληθούν 120.000 άνεργοι μέχρι τα τέλη του 2014.Η αυτεπιστασία αποτελούσε θεσμό που είχε «παγώσει» τα τελευταία χρόνια στους δήμους και αφορούσε την υλοποίηση μικρών έργων με μέσα και προσωπικό που διέθεταν οι ίδιοι οι ΟΤΑ

Μπόνους 35.000 € για τη δημιουργία κάμπινγκ-Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους αλλά και νέους επιχειρηματίες

Ολες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο γεγονός της αναθέρμανσης της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, καθώς και σε χαμηλού, αλλά ποιοτικού κόστους επενδύσεις στον χώρο
Κάμπινγκ με χρηματοδότηση έως και 35.000 ευρώ μπορούν να ανοίξουν άνεργοι, βρίσκοντας επαγγελματική διέξοδο στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού. Αντίστοιχη ενίσχυση μπορούν να λάβουν και όσοι νέοι έχουν ήδη δημιουργήσει τέτοια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2011. Ολες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο γεγονός της αναθέρμανσης της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, καθώς και σε χαμηλού, αλλά ποιοτικού κόστους επενδύσεις στον χώρο.Ολες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο γεγονός της αναθέρμανσης της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, καθώς και σε χαμηλού, αλλά ποιοτικού κόστους επενδύσεις στον χώρο

Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα...ελαιόδεντρο!

Πως γίνεται η μεγάλη κομπίνα με το ελληνικό ελαιόλαδο που φεύγει στο εξωτερικό και γυρίζει στην ελλάδα ως εισαγόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Πως είναι δυνατόν να  εισάγουμε ελαιόδαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο;

Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση στο σύνολό της, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.

Ομολογούν πως έρχονται απολύσεις στους ΟΤΑ



“Δεν ξέρω τι μέρες θα έρθουν μετά από μερικούς μήνες και πώς θα κοιτάμε κάποιους που θα είναι απολυμένοι αύριο” με αυτή τη φράση ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος
έδειξε ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις της τρόικας για λουκέτα και απολύσεις στους ΟΤΑ δεν είναι μόνο στα χαρτιά...
Τι είχε να αντιπροτείνει;
Μάλλον με ... κουκούλωμα μοιάζει η η πρόταση, αφού μια... λύση ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις είναι το αποτυχημένο μέτρο της εφεδρείας.

Το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ



" Το Συνέδριό μας πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που την χαρακτηρίζει μία άνευ προηγουμένου πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, τις ζοφερές συνέπειες της οποίας βιώνει κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια.
Σ’ αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, καλούμαστε να δώσουμε μια καθαρή απάντηση, που μπορεί και πρέπει να ενώνει όλους.
Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορέα και γνήσιο πρωταγωνιστή της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Βίντεο από την τελευταία επίσκεψη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στη Λευκάδα