Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το Δ.Σ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική διαφωνία του με την απόφαση του Δ. Σ Δήμου Λευκάδας


Το Δ.Σ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική διαφωνία του με την απόφαση του Δ. Σ Δήμου Λευκάδας που ψήφισαν μόνον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Δημάρχου με την οποία εκχωρείται η διαχείριση (και όχι μόνο) των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων με χρηματοδοτήσεις του Δήμου θα γίνουν για την ύδρευση και άρδευση της Λευκάδας, στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Οι ''Εθνοσωτήρες'' μας τελείωσαν

 


Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για «εθνοσωτήρια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», προκειμένου να δικαιολογήσει το νέο Αρμαγεδώνα κατά των
εργαζόμενων με τις τελευταίες αποφάσεις, αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση.
        Εθνοσωτήριες πολιτικές με την κοινωνία απέναντι έπαψαν να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια.
        Οι λεονταρισμοί και οι αντιστάσεις της προηγούμενης εβδομάδας βγήκαν χθες στο προσκήνιο με το πιο

«Βόμβα» για τον Αμβρακικό οι θαλάσσιες Ιχθυοκαλλιέργειες!

 


«Μεγάλη επιβάρυνση με οργανικά φορτία προκαλούν και οι θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες, εξ αιτίας των τροφών που πέφτουν στο βυθό, των αντιβιοτικών και των χημικών ενώσεων που προκαλούνται από τον καθαρισμό των διχτυών των κλουβών». Αυτό αναφέρουν οι «Ενεργοί Πολίτες» Αμβρακικού σε επιστολή τους προς την Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ιχθυοκαλλιεργειών εντός Αμβρακικού.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Παύλος

Συνάντηση Φίλιππα Φίλιου με τους Διευθυντές των σχολείων -Ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει και στο ζήτημα των φωτοτυπιών βιβλίων.

 


Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μειώνει τα δίδακτρα το Δημοτικό Ωδείο

 


Η κρίση απαιτεί ευέλικτες λύσεις και σε αυτό προσαρμόζεται και το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, που ξεκινά μαθήματα από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και θέλει να προσελκύσει όσους περισσότερους μαθητές γίνεται.Όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φοίβος Παπαδόπουλος το Ωδείο θα προχωρήσει στη μείωση των διδάκτρων αλλά και τη δημιουργία

«Αντάρτικο» εννέα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά της εργασιακής εφεδρείας

  
 
 

Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου ζητούν 9 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση, μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

Ποιοι εκλέχθηκαν σε ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, και Εποπτικό Συμβούλιο από τη Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ι.Ν.

  
Κείμενο: CorfuPress

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
Σε αυτήν συμμετείχαν οι 7 Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και οι 68 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα Δημοτικά Συμβούλια της ΠΙΝ.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Οργισμένη απάντηση στις δηλώσεις Λοβέρδου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, κ. Αν. Λοβέρδου.
Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του Δημοσίου, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και των εργαζόμενων σε αυτό.
Η αλήθεια είναι ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα και υπηρετεί ο Υπουργός Υγείας, ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό και όχι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι οποίοι συκοφαντούνται αλλά και υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Το πάθος για την ελευθερία, μια συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη

 

Ο Kορνήλιος Kαστοριάδης έφυγε αλλά το έργο και ο λόγος του μένουν και συνεχίζουν τη δική τους ζωή, εμπνέοντας τις συνειδήσεις που μπορούν να διδαχθούν από τη δύναμη και τον πλούτο τους. Ο Kαστοριάδης υπήρξε ένας από τους πρώτους και από τους λίγους που κατήγγειλαν τα ψεύδη και τον ολοκληρωτισμό του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αλλά ριζική και ανελέητη είναι και η κριτική που άσκησε στη δυτική καπιταλιστική κοινωνία. H θεωρία του για την αυτονομία και για την αυτοθέσμιση της κοινωνίας είναι μια διαρκής προτροπή για πάλη ενάντια σε όλες τις εξουσίες, μια επίμονη έκκληση για εξέγερση ενάντια στις γραφειοκρατικές και καταπιεστικές δομές που αλλοτριώνουν τον άνθρωπο.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τα καλά και συμφέροντα


 

/ "Eλευθεροτυπία"
Αυτή τη φορά οι βιομήχανοι (ΣΕΒ) απέφυγαν τις νουθεσίες και τις συμβουλές προς το πόπολο και προχώρησαν σε κάτι ουσιαστικό: ανέθεσαν στη διαβόητη -και αμφιλεγόμενη- εταιρεία συμβούλων McKinsey να συντάξει μια έκθεση για τη σωτηρία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η έκθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή για να αγνοηθεί.
Πρώτον, διότι εκθέτει τα κόμματα εξουσίας: τα δικά τους φτηνά και ανεπεξέργαστα προγράμματα -αυτές οι προεκλογικές φωτοβολίδες- μοιάζουν εκθέσεις του Δημοτικού μπροστά στις προτάσεις της έκθεσης.

Οι κανόνες για τα ΤΑΞΙ

 

Οι κανόνες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ και τη δημιουργία της αγοράς οχημάτων Ειδικής Μίσθωσης... όπως τις έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

-Η Άδεια Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) ΤΑΞΙ επανακτά το Δημόσιο χαρακτήρα της, παραχωρείται αποκλειστικά από το κράτος με παράβολο 15-40.000 ευρώ για αυτοκίνητα και 5-10.000 ευρώ για Μοτοσυκλέτες (το ύψος του παραβόλου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης). Επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται για την απόκτηση πέραν του ενός οχήματος.

Σε απεργία οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου, λόγω των προβλημάτων στα σχολεία

 

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της... γενικότερης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι διεκδικούν:

Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, κος Σπύρος Καρβούνης

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής μας ενημέρωσε πριν λίγα λεπτά ότι ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Σπύρος Καρβούνης υπέβαλλε την παραίτησή του, την...
οποία αποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας. Για τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτηση δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως υπήρχαν προβλήματα συνεννόησης, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστούν. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του κου Καρβούνη.
http://mylefkada.gr

Περιφερειάρχης: "Θα απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό Κόλπο δεξαμενές καυσίμων και ιχθυοκαλλιέργειες

 

Περιφερειάρχης: "Θα απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό Κόλπο  δεξαμενές καυσίμων και ιχθυοκαλλιέργειες"
Σε ζητήματα που αφορούν τον Αμβρακικό Κόλπο, και γενικότερα σε θέματα ανάπτυξης, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και τη συζήτηση για γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...
«Η πάγια θέση μας για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου είναι ξεκάθαρη. Οι δεξαμενές υγρών καυσίμων θα απομακρυνθούν όταν λήξει η προθεσμία που έχει τεθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να τηρούμε τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι έχουμε προτείνει ως Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλαγές και τροποποιήσεις στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Τα χρέη όλων των Δήμων-Ο δήμος Λευκάδος : 2.986.384 ευρώ και 5.673.655 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.Ο Δήμος Μεγανησίου Λευκάδος: 66.775 ευρώ και 175.885 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Ποσά «μαμούθ» αποτελούν τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων όλης της χώρας, όπως προκύπτει από αναλυτικά...
στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αιτωλ/νια: Μαθητές και καθηγητές βάφουν μόνοι τα σχολεία τους!

 

Εθελοντική πρωτοβουλία

Αιτωλ/νια: Μαθητές και καθηγητές βάφουν μόνοι τα σχολεία τους! Εθελοντική πρωτοβουλία

 
Το βάψιμο γίνεται με την εθελοντική εργασία γονέων και εκπαιδευτικών του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου, με φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα, ευγενική προσφορά – χορηγία, της βραβευμένης για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας ΒΙΒΕΧΡΩΜ. Μέχρι σήμερα με την εθελοντική

Προς Περιφερειάρχη επιστολή (για το ΕΣΠΑ…. και πάλι ο λόγος)

  
 

ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ
ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Σε δελτίο τύπου της περιφέρειας τις 2 Σεπτεμβρίου αναφέρεται :
«Ενόψει της προσεχούς συνάντησης που θα έχει (ο κ. Σπύρου) με τον Επίτροπο της Ε.Ε. Johannes Hahn, προετοιμάζεται κατάλληλα προκειμένου να αναφέρει δυσκολίες και προβληματισμούς σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος και τις αλλαγές που έχουν γίνει με τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.

Ο Σπ. Μωραΐτης για τα μικρά νησιά και τα έργα αποχέτευσης

  
 
Για τα έργα αποχέτευσης που έχουν εκκρεμότητες και τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη χρηματοδότηση των μικρών νησιών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Σπύρος Μωραΐτης.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κέρκυρας αναφέρει:
1. Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραΐτης επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα έργα αποχέτευσης στο Δήμο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Μωραΐτη η συνάντηση έγινε διότι υπάρχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν και απειλείται η επιβολή προστίμων για την αποχέτευση και τον βιολογικό Λευκίμμης, ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη στους πρώην Δήμους Εσπερίων και Θιναλίων. «Η συνάντησή μας με τον αρμόδιο υφυπουργό έγινε προκειμένου να πιεστεί η πολιτική εξουσία του τόπου και να κατανοήσει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου στη Λευκίμμη. Για το έργο έχουμε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ζητάμε τις απαιτούμενες πιστώσεις γιατί αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτοτελώς» κατέληξε ο κ. Μωραΐτης.

Εκτινάσσονται στα ύψη το πάγιο, η τιμή του νερού και τα τέλη αποχέτευσης

                                                                                                                          Από τον  «Ριζοσπάστη»

Την παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης της Λευκάδας στην ΕΥΔΑΠ για 20 χρόνια, ξεπουλώντας ουσιαστικά σε ιδιώτες τη διαχείριση του νερού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη συνεδρίαση. Προκειμένου να περάσει όπως – όπως το ξεπούλημα, η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ παρέκαμψε ακόμη και τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, που είχαν δικαίωμα ψήφου, για να υλοποιήσει με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις την αντιλαϊκή αυτή απόφαση.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση για τα Υδροπλάνα κατάθεσε η Aντζελα Γκερέκου

gerekou_foto_300.jpg
Ερώτηση κατάθεσε στην Βουλή η Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το θέμα των υδροπλάνων.

Τοπωνύμια Εξάνθειας

ΕΞΑΝΘΕΙΑ

Αλογομάντρια,
στα, βοσκοτόπια και αχούρια αλόγων. Επειδή ήταν πολλά αχούρια εκεί, τα ονόμαζαν αλογομάντρια. Στην ουσία το κάθε άλογο είχε δικό του σταύλο, ή το πολύ με άλλο ένα μαζί. Τη λέξη μαντρί δε τη χρησιμοποιούμε συνήθως για τ΄ άλογα.
Αλπεδονάδες, στις, τοποθεσία με πολλά δέντρα που τα έλεγαν αλπέδα και είχαν σκληρό ξύλο, με το οποίο κατασκεύαζαν γερά έπιπλά, όπως κασέλες, αρμάρια κ.α.. Σε παλιό προικοσύμφωνο συναντάμε τα εξής : «Και της δίνομε και μια κασέλλα αλπεδένια ήτοι από ξύλο λεγόμενον αλπέδο» Αλωνάκι, στο, τοπωνύμιο που υπάρχει και σε άλλα χωριά όπως στον Κάβαλλο.

Η ΠΚ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική αντίθεσή της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Λευκάδας παραχωρεί την ύδρευση στην ΕΥΔΑΠ

Η ΠΚ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική αντίθεσή της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Λευκάδας παραχωρεί την διαχείριση των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων για ύδρευση του Δήμου, στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει ευθύνη και υποχρέωση να οργανώσει και να διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο και προς το συμφέρον των καταναλωτών δημοτών, τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο των υδάτων, που αποτελεί περιουσία του δήμου μας και εργαλείο

Γιώργος κατά ΠΑΣΟΚ που τον έβγαλε..

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 
Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία, τα οποία φώναζαν με πάθος οι Νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός, ήταν το μοναδικό ίσως "ζωντανό" σημείο στην κατά τα άλλα παγωμένη ατμόσφαιρα απογοήτευσης που κυριάρχησε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 37 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στις 3 Σεπτέμβρη 1974.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 


Με μια χειρόγραφη, πυκνή και μονοσέλιδη, επιστολή του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄ έθεσε χθες οικειοθελώς και "σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος" (σύμφωνα με τον στίχο του Κ. Π. Καβάφη) τούς τίτλους του τέλους στην 17χρονη αρχιερατεία του στη γενέτειρά του. Πιστός στις από ετών εξαγγελίες του, απευθύνεται, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2011, προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του Προέδρου Της Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Μακαριώτατε, Δια της παρούσης προάγομαι να γνωρίσω προς Υμάς την απόφασίν μου, όπως παραιτηθώ του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου. Είναι ήδη γνωστόν ότι συνεπληρώθησαν πεντήκοντα έτη Ιερωσύνης, εκ των οποίων τα τριάκοντα και πέντε Αρχιερεύς. Πλέον τούτων ειργάσθην εισέτι δέκα έτη, εκ των οποίων τα τέσσαρα ως ευταξίας (κλητήρας) της Ι. Μ. Ζακύνθου και δύο ως δόκιμος της Ιεράς Μονής του Σινά, ένθα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

 

Η προσφορά των Επτανησίων στον αγώνα του 1821 χαρακτηρίστηκε από τους ιστορικούς σαν ανεκτίμητος και αποφασιστική. Για τη συμβολή και συμμετοχή κάθε νησιού του Ιονίου ασχολήθηκαν πολλοί συγγραφείς. Εξαίρεση αποτελεί το μικρό νησί των Παξών, που μόνον ο κ. Βερύκιος στο βιβλίο του «Επτανησιακοί παλμοί και αγώνες του 21» κάνει μυθιστορηματική αναφορά στον Γεώργιο Ανεμογιάννη.
Ο ίδιος συγγραφέας, γράφει γενικά: «Η Επτάνησος υπήρξε για την Ελλάδα στα χρόνια της επανάστασης η στοργική και γενναία καρδιά της. Η καρδιά που αγκάλιασε τον πόνο των καταδιωγμένων, εδέχτηκε αναρίθμητους πρόσφυγες, τους παρεχώρησε προστασία, τους έδωσε παρηγοριά, τους γλύτωσε από την σφαγή και τον όλεθρο».
Τα Επτάνησα από το 1814 βρίσκονται στην κατοχή της αγγλικής αυτοκρατορίας.
Με την κήρυξη της επανάστασης, η αγγλική διοίκηση τις 7 Ιουνίου 1821, δημοσιεύει προκήρυξη με την οποία «Διορίζονται όλοι οι υπήκοοι Ιόνιοι να μην πάρουν κανένα μέρος, μήτε εις βοήθειαν μήτε εναντίον, ούτε του ενός ούτε του άλλου από τους πολεμούντας, είτε δια θαλάσσης είτε διά ξηράς».
Το πνεύμα της αγγλικής πολιτικής, ήταν αυστηρά ουδετερότητα απέναντι των εμπολέμων. Στην ουσία όμως, η αγγλική πολιτική ήταν καθαρά φιλοτουρκική και ανθελληνική.
Αυτή στα Επτάνησα εκφράστηκε από τον αρμοστή Μαίτλαν, τον επικαλούμενο Σουλτάν Θωμά. Ήταν δυστύχημα για την επαναστατημένη Ελλάδα, η τοποθέτηση του στρατηγού Μαίτλαν, σαν πρώτου αρμοστή στα Επτάνησα. Οι αγωνιστές Επτανήσιοι αντιμετώπιζαν έναν βίαιο,

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ευεργετική δράση του σταφυλιού



Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα, είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του είναι ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού.

«ΠΑΣΠ ιδέα, πεθαίνει τελευταία»! (video)

 

Ανδρέας Παπανδρέου:

"Ο τεχνοκράτης …

…είναι πληρωμένο χέρι ...Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία"!


Οικονομική Κρίση: Οι βασικές εναλλακτικές λύσεις διεξόδου

 

Του Νίκου Κοτζιά
Α. Η κατάσταση
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη χρονιά κρίσης ύφεσης. Τα προβλήματα αντί να λύνονται συσσωρεύονται και αυξάνουν. Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δημιούργησαν συχνά συνθήκες πανικού. Η πολιτική της τροφοδοτεί ακόμα και τον κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνικούς χειρισμούς απέναντι στις απαιτήσεις της Φιλανδίας. Σε αυτές τις κάκιστες συνθήκες επείγει να γίνει μια έντιμη, δημόσια και επιστημονικά τεκμηριωμένη συζήτηση για το τι λύσεις έχει μπροστά της η Ελλάδα.

Πίσω από τις κουρτίνες του περιφερειακού συμβούλιου

 

 Δεν χρειάζονται  ούτε κοριοί  -πολύ της μόδας τώρα τελευταία- ούτε ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς τι διαδραματίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου .
Τα συμπεράσματα εξάγονται   σχετικά εύκολα αβίαστα και χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης από τον όποιον καλόπιστο παρατηρητή των τοπικών δρωμένων.
Τα χρηστικά συμπεράσματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δυο ενότητες ,αυτά που προκύψαν από το ίδιο το  ψήφισμα του περιφερειακού συμβούλιου και αυτά που εξάγονται από την διαδικασία της μαραθώνιας συνεδρίασης

Προβάδισμα από 0,6% έως 5,1% δίνουν στη ΝΔ τρεις νέες δημοσκοπήσεις



Προβάδισμα το οποίο κυμαίνεται από 0,6 έως 5,1 ποσοστιαίες μονάδες δίνουν στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ οι τρεις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

ΠΩΣ ΘΑ EΞΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΩΣ 7 ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)

 



Πλασματικό χρόνο ασφάλισης από τέσσερα έως επτά έτη μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014 και εντεύθεν. Ο συνολικός αυτός χρόνος συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης(Aυγουστος 2011) αναφέρονται αναλυτικά οι χρόνοι εξαγοράς και τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο ασφαλισμένος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από 1/1/2011 παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων αναγνώρισης και εξαγοράς χρόνων ασφάλισης για τους ασφαλισμένους και τις ασφαλισμένες που έχουν τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 χρόνια

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ(ΑΦΙΕΡΩΜΑ) (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)


 



''Oι περισσότεροι δεν ξέρουν να τρώνε', μου είπε με σιγουριά ο φίλος μου ο Δημήτρης Βασιλίκας. Και συμφώνησα μαζί του. Κατ΄αρχας έχω την άποψη οτι για να μάθεις τα καλά ρεστοράν θα πρέπει όχι μόνο να ψάξεις αλλά και να πέσεις σε 'πατάτες'. Ειδικά στην Αθήνα στα 8 στα 10 μαγαζιά φαγητού δεν πρέπει να περνάς ούτε απ΄εξω. Επίσης ο ''έρωτας '' του έλληνα στο κρέας οδηγεί τους

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΖΣ σχετικά με την συνάντηση της 24.8.2011 με τον Υπουργό ΑΑΤ

                                                                                                                     


pfpomospondia@gmail.com                                Αθήνα 29.08.2011



                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου συνάντηση των  Επιστημονικών Συμβούλων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών ( ΠΣΕΖΣ)  Σωματείων με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δριβελέγκα και την Διευθύντρια του γραφείου του κα Μολώνη.
Κατά την συνάντηση τέθηκαν οι βασικότερες  των προτάσεων της ΠΣΕΖΣ , πέραν αυτών που ήδη έχουν γίνει δεκτές από την προκάτοχο του υπουργό κα Αποστολάκη και συζητήθηκαν  ορισμένα  σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικά.
Ο κ. υπουργός ενημέρωσε οτι έχει λάβει υπόψη του τις περισσότερες  των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τις Ομοσπονδίες και  οτι θα καταβληθούν προσπάθειες να ψηφιστεί  το σχέδιο νόμου εντός του Σεπτεμβρίου.
Θεωρούμε οτι το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό και εποικοδομητικό, όμως τα πάντα κρίνονται εκ  του αποτελέσματος.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συγχαρητήρια Επιστολή προς Δήμο Λευκάδας για το ψήφισμα κατά της κακοποίησης ζώων και του τσίρκο "Αcquatico"

                                                         



Προς

1)    τον Δήμαρχο Λευκάδας κο Κ. Αραβανή
2)    το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας
(δια της προέδρου του ΔΣ κας Ν.Μακρυγιώργου)

Αθήνα 30/8/2011

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 113 Φιλοζωικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  στέλνουν τα συγχαρητήριά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας για το ψήφισμα κατά των κακοποιήσεων κατά των ζώων και κατά των τσίρκο με ζώα.

1) Επιστολή προς Δήμο Αχαρνών για τη Διαχείριση των Αδέσποτων



  site   : www.sinzoofilikon.weebly.com                                    


Προς τον Δήμο Αχαρνών

Γραφείο Δημάρχου
Σωτήρη, Ντούρου                                                             16/08/2011

Γραφείο Αντιδημάρχου
Βασίλη Λαζάρου

Κοινοπ.Υπουργείο Δικαιοσύνης
              Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

http://www.zoosos.gr/article/346/ekapsan-skulitsa-eno-gennouse


Κύριοι

Θα γνωρίζετε  ασφαλώς πως από τον Νόμο 3170/2003 ΄΄ Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις ΄΄ Άρθρο 7, παράγραφος 1 και τον Κώδικα που ορίζει τις αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων και το Κεφάλαιο γ) Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, παράγραφος 29, οι Δήμοι και οι Κοινότητες ορίζονται αρμόδιοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια τους.