Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΚ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική αντίθεσή της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Λευκάδας παραχωρεί την ύδρευση στην ΕΥΔΑΠ

Η ΠΚ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική αντίθεσή της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Λευκάδας παραχωρεί την διαχείριση των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων για ύδρευση του Δήμου, στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει ευθύνη και υποχρέωση να οργανώσει και να διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο και προς το συμφέρον των καταναλωτών δημοτών, τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο των υδάτων, που αποτελεί περιουσία του δήμου μας και εργαλείο
ουσιαστικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Η μέχρι σήμερα κακοδιαχείριση από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που οδήγησαν στην παραβατικότητα, την μη καταγραφή έως και την παραγραφή των οφειλών, δεν αποτελεί πειστική δικαιολογία για την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας, ιδιαίτερα την στιγμή που η Κυβέρνηση αποφασίζει την μεταπώληση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε σε ιδιώτες.
Δεν κατανοούμε την άρνηση και δεν αποδεχόμαστε την αδυναμία που δηλώνει η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί, κατά την υποχρέωση της, τους υδάτινους πόρους όπως σε όλους του Δήμους της Ελλάδας συμβαίνει, όταν μάλιστα εκλέχτηκε με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Θέλουμε, Ξέρουμε, Μπορούμε».
Ζητάμε από τον Δήμο να κάνει πράξη αυτές τις διακηρύξεις και να προχωρήσει στην άρση αυτής της απόφασης. Να ορίσει υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων για την αποκατάσταση της τραγικής εικόνας και άκρως καταστροφικής για το περιβάλλον κατάστασης που επικρατεί.
Ζητάμε από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και Αποχέτευσης την καταψήφιση της παραχώρησης, ιδιαίτερα σήμερα που η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού και των καθημερινών αναγκών του, η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και των ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών, καθιστούν το νερό εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στις εκφρασμένες προθέσεις της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., με κίνδυνο οι κερδοσκοπικές προθέσεις των όποιων επενδυτών να ανεβάσουν το κόστος των καταναλωτών πολιτών της Λευκάδας, που ήδη επιβαρύνονται από την δυσβάστακτη οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου