Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Αντάρτικο» εννέα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά της εργασιακής εφεδρείας

  
 
 

Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου ζητούν 9 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση, μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.
Ταυτόχρονα, καλούν την κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».
«Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοι περισσεύουν και ποιοι όχι» επισημαίνουν.
Κάνουν, δε, λόγο για «τραγελαφικές» περιπτώσεις και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι ''παγωμένη'' και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».
Την επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Ρέππα υπογράφουν οι βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης, Νικόλαος Ζωϊδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Αλεξανδρίδου Βασιλική, Μιχάλης Παντούλας και Σπύρος Μοσχόπουλος.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου