Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Προβάδισμα από 0,6% έως 5,1% δίνουν στη ΝΔ τρεις νέες δημοσκοπήσεις



Προβάδισμα το οποίο κυμαίνεται από 0,6 έως 5,1 ποσοστιαίες μονάδες δίνουν στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ οι τρεις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών δημοσκοπήσεων είναι και πάλι τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνουν συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δίνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά και η αδιευκρίνιστη ψήφος, που και στις τρεις περιπτώσεις κινείται γύρω στο 30% των ερωτηθέντων. Επίσης και από τις τρεις δημοσκοπήσεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία του κόσμου τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

ΚΑΠΑ Research
Η μικρότερη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ Δημοκρατία, προηγείται οριακά με 0,6% του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες (56,2%) επιθυμούν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

ALCO
Σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,2%, ενώ το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 17,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,1%, ο ΛΑΟΣ με 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,4% και το Άρμα Πολιτών 1,4%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,4% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.
Και εδώ, κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 67% των ερωτηθέντων, ενώ το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές.

MRB 
Τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας (5,1%), δίνει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% , η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 11,9%.
Ενδεικτικό είναι επίσης είναι ότι οι ερωτηθέντες συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%) είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου