Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το Λαογραφικό Μουσείο στον Κάβαλο

Λαογραφικό ΜουσείοΤο Λαογραφικό Μουσείο στον Κάβαλο  δημιουργήθηκε και λειτούργησε για το κοινό το καλοκαίρι του 2004.

Στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβάλου, που βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο χώρο, κατάφυτο από πεύκα, με γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά.

Σοκ και δέος απο τα νεα -πρωτοφανή -μέτρα

 

Σοκ και δέος απο τα νεα -πρωτοφανή -μέτρα που επιδεινώνουν δραματικά το οικογενειακό εισόδημα. Η αγανάκτηση και η οργή φθάνουν στο αποκορύφωμα. Και χωρις να υπάρχει εστω και μια χαραμάδα ανάκαμψης. Ειναι εντυπωσιακό: Στον ένα χρόνο εφαρμογής, η θεραπεία -σοκ της τρόικας απέτυχε να βάλει την ελληνική οικονομία σε τροχιά δημοσιονομικής βιωσιμότητας. Επιδείνωσε τους βασικούς δείκτες της οικονομίας με τεράστιο ανθρώπινο και κοινωνικό κόστος. Η Ευρωζώνη δεν σταθεροποιήθηκε. Σαφέστατα, χωρίς ανάπτυξη δεν νοείται δημοσιονομική βελτίωση. Αντίθετα: αυξάνεται η ανεργία και οι χρεοκοπίες, μειώνονται τα φορολογικά έσοδα και δικαιολογημένα διογκώνεται η λαϊκή αντίδραση. Η ανεργία στην εκτοξεύτηκε σε πρωτοφανή επίπεδα αγγίζοντας το 42.5 % στους νέους. 'Ενας στους δύο

ΑΙΧΜΕΣ Στην υγεία των κορόιδων

Του Γιάννη Πολίτη

Τώρα που ψηφίστηκε το Mεσοπρόθεσμο φοβάμαι περισσότερο. Δεν με τρομάζουν ούτε οι ανελέητοι δανειστές μας ούτε οι αλαζόνες Γερμανοί, αλλά το πολιτικό μας σύστημα. Τα περισσότερα στελέχη

Κρύβει το «Ήλιο» και κόβει την «Καλημέρα» στο ΠΑΣΟΚ η Μυρσίνη Λοΐζου


Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, απαγορεύει από εδώ και στο εξής να ακούγεται το τραγούδι ύμνος για το ΠΑΣΟΚ, «Καλημέρα Ηλιε» σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του κόμματος.

ΥΠΕΣ: 56 οι δήμοι της «τρόικα»

Στους 56 ανέρχονται οι δήμοι οι οποίοι παρουσιάζουν συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.
Βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί, από τους ίδιους τους δήμους στη Βάση Οικονομικών Δεδομένων, μέχρι την 5η Μαΐου, οι δήμοι με συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών εσόδων και των κονδυλίων της ΣΑΤΑ είναι οι εξής:

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ



 

Μυστικά και προτάσεις για τη φημισμένη Λευκάδα(Ηλίας Γεωργάκης)

Η ΔΙΚΗ  ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Λευκάδα των ποιητών και των λογίων. Των ρεκόρ και του απέραντου γαλάζιου. Η Λευκάδα με το άλλο μπλε της θάλασσας. Με τα πεύκα να υποκλίνονται στα κύματα. Η Ομηρική Ιθάκη. Πρωτοπόρος στον πολιτισμό. Με τα μονόξυλα τους έρημους αλήτες στο μώλο. Η Λευκάδα των παιδικών μας χρόνων. Η μεγάλη ερωμένη. ''Η αβασίλευτη στο πέλαο δόξα', του Σικελιανού.
Δείτε βίντεο με εικόνες από τη Λευκάδα

Η Λευκάδα της καρδιάς μας. Με τις μοναδικές ομορφιές, τη καταπράσινη φύση, τον πολιτισμό της, την παράδοσή και τους ανθρώπους της. Όσοι έρχονται στη Λευκάδα ειναι σίγουρο οτι θα ξαναγυρίσουν. Γιατί η Λευκάδα ειναι μάγισσα. Σε κερδίζει, σε αιχμαλωτίζει. σε καθηλώνει.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νοσοκομείο η Κέντρο υγείας στην Λευκάδα

Νοσοκομείο η Κέντρο υγείας αστικού τύπου θα έχει τα επόμενα χρόνια η Λευκάδα; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους Λευκαδίτες τις τελευταίες μέρες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα όμως οι ανακοινώσεις του Υπουργείου άλλα λένε.

Οι δύο άγνωστες παραιτήσεις του κ. Ραγκούση.Η μία με χρώμα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Το παρασκήνιο που οδήγησε τον υπουργό Υποδομών από τον πέμπτο όροφο της Βασιλίσσης Σοφίας στον πρώτο όροφο της οδού Μεσογείων

Θ. Πάγκαλος: Θα βγουν τα τανκς αν γυρίσουμε στη δραχμή...