Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΙΧΜΕΣ Στην υγεία των κορόιδων

Του Γιάννη Πολίτη

Τώρα που ψηφίστηκε το Mεσοπρόθεσμο φοβάμαι περισσότερο. Δεν με τρομάζουν ούτε οι ανελέητοι δανειστές μας ούτε οι αλαζόνες Γερμανοί, αλλά το πολιτικό μας σύστημα. Τα περισσότερα στελέχη
από δεξιά και αριστερά, εδώ και 16 μήνες είναι αλλού γι’ αλλού, ενώ η χώρα βρίσκεται σε βαθύ και παρατεταμένο κώμα. Κάνουν σαν να μην ξέρουν ότι τρεις φορές φτάσαμε μια ανάσα πριν από την καταστροφή, με άναρχη χρεοκοπία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο ιδιότυπο εμφύλιο.
Ο κίνδυνος θα παραμείνει εδώ, με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που αρνούνται να πουν μαζί στους πολίτες την αλήθεια για αυτά τα οποία έτσι κι αλλιώς θα συμβούν και όλοι τα γνωρίζουν καλά. Αυτό που κάνουν δηλαδή οι ταγοί στις σοβαρές χώρες, ακόμα μάλιστα κι αν βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα λιγότερο οδυνηρά από μια επικείμενη καταστροφή.
Φοβάμαι λοιπόν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τώρα που πέρασε ο σκόπελος της ψηφοφορίας, θα συνεχίσουν να παίζουν κρυφτούλι με την τρόικα, ενώ η Ν.Δ. θα μιλάει για το «άλλο μείγμα πολιτικής» μοιράζοντας ελπίδες.
Και οι φοροφυγάδες, κερδισμένοι σε ακόμα μια παρτίδα, θα τσακίζουν τις αστακομακαρονάδες στα κοσμικά στέκια στην υγεία των κορόιδων που θα πληρώσουν και τα νέα βάρβαρα χαράτσια.
ΠΗΓΗ : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου