Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ιόνια Οδός: όλο και πλησιάζει η επανεκκίνηση των εργασιών


Την είδηση της επανεκκίνησης των έργων κατασκευής της Ιόνιας οδού στην Ήπειρο μετά την άνοιξη μετέφερε ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ), ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, με αφορμή και την συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.

Περιφέρεια ... Κέρκυρας και Λοιπών Ιονίων Νήσων;



του Μάκη Φόρτε
«ΣΥΣΚΕΨΗ (στις 13 Μαρτίου) στην Κεφαλονιά για την πορεία του τουρισμού και τον προγραμματισμό δράσεων» ενημερώνει δελτίο τύπου της Περιφέρειας και προσθέτει:
«Η σύσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή όλοι οι τοπικοί φορείς του τουρισμού».
Ανάλογη με της Κεφαλονιάς σύσκεψη προγραμματίζεται και στη Ζάκυνθο στις 14 Μαρτίου.
ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ οι δύο ειδήσεις έχουν αξία, όμως...πριν λίγες ημέρες, την 1η Μαρτίου, έγινε και μια άλλη σύσκεψη για τον τουρισμό.
Στην Κέρκυρα αυτή, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και με τη συμμετοχή του ειδικού συμβούλου του για θέματα τουρισμού, πρώην υφυπουργού τουρισμού κ. Τάσου Λιάσκου.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οδηγός... επιβίωσης για φορολογούμενους!

- Θέλετε να συμπληρώσετε το Ε9 σας; 
- Να κάνετε γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς; 

   Το υπουργείο Οικονομικών σας... σκέφτηκε! 
   Πώς; Έφτιαξε οδηγό για την... επιβίωση των φορολογούμενων, με τα συνηθέστερα ερωτήματα και τις απαντήσεις για θέματα φορολογίας γονικών παροχών, δωρεών, κληρονομικών, φόρου ακίνητης περιουσίας και των δηλώσεων Ε9.
   Στον οδηγό περιλαμβάνονται ακόμη απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων καθώς και θέματα μητρώου των φορολογουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ:...


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σήμερα είναι η μέρα της γυναίκας


Την φωτογραφία την δανείστηκα απ' τον Αιθεροβάμωνα που γράφει τόσο ωραία στην ιστοσελίδα My lefkada.

Περιήγηση στην Λευκάδα του 1820 – Του Παναγιώτη Κονιδάρη

lefkas-gravoura1
Του Παναγιώτη Κονιδάρη
Σε βιβλίο του 1822 βρίσκουμε την περιγραφή της Λευκάδας του 1820, λίγο πριν την Επανάσταση. Πρόκειται για το βιβλίο «New voyages and travels: consisting of originals, translations, and abridgements» (Editor: SR Phillips – 1822). Είναι γραμμένο από τον Άγγλο περιηγητή Dr Christian Muller. Στις σελίδες 50-54 συναντάμε την οπτική του συγγραφέα για την πόλη της Λευκάδας και το νησί γενικότερα, φυσικά με την αναμενόμενη αποικιοκρατική χροιά. Έχουν όμως αρκετό ενδιαφέρον οι περιγραφές και κάποια ιστορικά στοιχεία. Η μετάφραση του κειμένου από τα αγγλικά είναι δικιά μας.

Ρύθμιση χρεών δημοτών προς τους Δήμους

«Ανάσα» αναμένεται να δώσει στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες & επιχειρηματίες το άρθρο 9, παρ. 6 του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπ. Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες οφειλέτες των δήμων θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους (υπό προϋποθέσεις). Σύμφωνα, λοιπόν, με την παρ. 6., που «επεκτείνει» την εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δημόσιο, χιλιάδες οφειλέτες των δήμων με ληξιπρόθεσμα

Σοκ: Στο 21% η ανεργία τον Δεκέμβριο

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήταν οι άνεργοι το Δεκέμβριο του 2011 με την ανεργία να αγγίζει το 25%, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ
Στο ιστορικό ρεκόρ του 21% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,38%), αγγίζοντας τα 1.033.507 άτομα.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απάντηση στον Στ. Μάνο, του Γιάννη Βαρουφάκη

«Να εξαλειφθούν όλες οι περιπτώσεις όπου το κράτος έχει κατοχυρώσει τη δυνατότητα άκοπου πλουτισμού μιας κοινωνικής ομάδας σε βάρος άλλης». Με αυτά τα λιτά και εμπνευστικά λόγια περιγράφει ο κ. Μάνος το μανιφέστο του. Αυτά τα λόγια είναι που, προς τιμήν του, τον κατατάσσουν στους ριζοσπάστες της πολιτικής σκηνής, δηλαδή σε έναν μακρύ κατάλογο ανθρώπων που τα έβαλαν με τα (ανορθολογικά και εκμεταλλευτικά) κεκτημένα.
Βέβαια, ο κατάλογος αυτός είναι ιδιαίτερα ετερογενής καθώς περιλαμβάνει από ένθερμους θιασώτες της κοινωνίας των «ελεύθερων» αγορών, όπως ο David Ricardo (i),  ή ο Friedrich von Hayek

Η Ελλάδα πλήρωσε στη Γερμανία τόκους 380 εκατ. ευρώ!

Η Ελλάδα πλήρωσε στη Γερμανία τόκους 380 εκατ. ευρώ!
Μόνο κέρδη έχει μέχρι στιγμής η Γερμανία από την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που κατέχει το Reuters, μέχρι τα τέλη του 2011, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει στο Βερολίνο το ποσό των 380 εκατ. ευρώ σε τόκους για τα δάνεια 15,17 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική πλευρά, στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης.
Το επιτόκιο των συγκεκριμένων δανείων κυμαίνεται από 3,423% μέχρι 4,528%.
Στο δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 130 δισ. ευρώ η Γερμανία θα μετάσχει με ποσό μέχρι 37,8 δισ. ευρώ. Εάν μετάσχει και το ΔΝΤ, η συνεισφορά θα είναι μικρότερη.

Επιστολή του Γιώργου Καλούδη στον Περιφερειάρχη για την σύσκεψη για τον τουρισμό


 
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης


ΠΡΟΣ

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
κ. Σπύρο Σπύρου

Κοιν: ΜΜΕ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γερμανοί για τεχνική βοήθεια στους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο οδικός χάρτης των αλλαγών στους δήμους και στις περιφέρειες
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης
«Απόβαση» έχουν κάνει τα στελέχη της γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο Εσωτερικών από τις αρχές του έτους προκειμένου να προσφέρουν τεχνική βοήθεια για του ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση, με τους Γερμανούς ειδικούς που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Ομάδας Δράσης της ΕΕ, βρίσκεται στην τελική ευθεία.