Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ίδρυση νέων Τμημάτων στο Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «Φωτεινός»

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ “ΦΩΤΕΙΝΟΣ”
ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 10-9-2012
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδόπουλος Ανδρέας, ΤΗΛ. 6973302341 – 2645061490
ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Σφακιωτών “Φωτεινός” στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του αποφάσισε την δημιουργία δύο νέων τμημάτων του χορευτικού τμήματος. Ένα προσχολικής ηλικίας και των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού και ένα για τους μαθητές από την τρίτη τάξη του δημοτικού μέχρι και τη δευτέρα γυμνασίου.
Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία του χορευτικού σε αυτές τις ηλικίες είναι διαφορετικός από αυτόν που ίσως έχετε υπόψη σας. Σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων για τα παιδιά σας που θα περιλαμβάνει εκτός απ΄ το χορό και ώρες αφιερωμένες στη γυμναστική, τη μουσική, το παιδαγωγικό παιχνίδι, προβολές παιδικών ταινιών, επισκέψεις και ότι άλλο εσείς μας προτείνετε και έχουμε τη δυνατότητα να το υλοποιήσουμε.
Οι δραστηριότητες αυτές θα γίνονται από ειδικούς στον κάθε τομέα δράσης (γυμναστές, μουσικούς, νηπιαγωγούς κ.τ.λ.) μέλη ή και φίλους του συλλόγου που προσφέρονται αφιλοκερδώς κάτω από την επίβλεψη, υπευθυνότητα και καθοδήγηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και αντιπροσώπων από σας τους γονείς.
Επίσης βρισκόμαστε σε συζητήσεις με καταστήματα και επιχειρήσεις, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, καταστήματα παιδικών ρούχων και υποδημάτων κ.τ.λ. για την προσφορά έκπτωσης σε προϊόντα που θα αγοράζουν τα παιδιά που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Ο σύλλογος θα εκδόσει ονομαστικά εκπτωτικά κουπόνια για όλο το χρόνο για τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, τα οποία θα συνοδεύονται από κατάλογο με όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα.
Η μηνιαία επιβάρυνση ανά οικογένεια, όσα παιδιά και αν έχει στο χορευτικό, καθορίστηκε στα 5 ΕΥΡΩ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ την Παρασκευή 14 Σεπτέβρη 2012 και ώρα 7.00μ.μ στο δημοτικό σχολείο Πινακοχωρίου για να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις σκέψεις σας πάνω στα ζητήματα που σας αναφέρουμε. Θεωρούμε την παρουσία σας απαραίτητη. Η συμμετοχή σας, οι απόψεις σας, οι σκέψεις σας, η βοήθειά σας, ακόμα και οι αντιρρήσεις σας θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα τις δράσεις μας γιατί και σεις σαν γονείς και μεις σαν σύλλογος έχουμε έναν κοινό στόχο: να κάνουμε τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη ομορφότερη και ενδιαφέρουσα μέσα από τη συμμετοχή τους στην ομάδα και τη συνεργασία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαδόπουλος Ανδρέας

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδική οικονομική ζώνη στα Ιόνια Νησιά;- Άρθρο του Μάκη Φόρτε.


Με αφορμή την δεύτερη επίσκεψη Γερμανών πολιτικών και επιχειρηματιών την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής τον Εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου για θέματα τεχνογνωσίας σε σχέση με την Ελλάδα κ. Φούχτελ, είχα αναφερθεί (http://makisfortes.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5.html ) στις πρόσφατες δηλώσεις (2/9/2012) του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα.
Ευθέως συνέδεσα το ξαφνικό ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτικών και επιχειρηματιών με τις δηλώσεις Σουλτς και τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στα Ιόνια Νησιά.
ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
Ο κ. Σουλτς απροκάλυπτα αποκάλυψε τι γυρεύουν οι Γερμανοί στις περατζάδες τους στην Ελληνική περιφέρεια :

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Διορθώσεις στον Καλλικράτη ζητά με εκτεταμένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση, Γ. Καλούδης

Διορθώσεις στον Καλλικράτη ζητά με εκτεταμένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση, Γ. Καλούδης, ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει να μετονομαστεί η περιφέρεια σε «Περιφέρεια Επτανήσου Πολιτείας»!
Στο ίδιο κείμενο το οποίο απέστειλε στον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, προτείνει να αποτελέσουν αυτοτελείς περιφερειακές ενότητες οι δήμοι Ιθάκης, Παξών, Μεγανησίου και Διαποντίων Νήσων, να συσταθεί αποκεντρωμένη διοίκηση Επτανήσου Πολιτείας, να δοθούν αποφαστικές αρμοδιότητες στις περιφέρειες στα θέματα που τώρα έχει γνωμοδοτικές, να παραχωρείται μέρος των εισπράξεων των αεροδρομίων και των λιμανιών, του ΦΠΑ και του φόρου φυσικών προσώπων στις περιφέρειες.
Ο κ. Καλούδης ζητά από τον κ. Σπύρου να προωθήσει τις προτάσεις αυτές μέσω της Ένωσης Περιφερειών και μέσω των προσωπικών του διασυνδέσεων με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, «με δυναμικό τρόπο και όχι χαλαρά, όπως τη προηγούμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά τονίζει!