Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


                                        
         16-5-2011

   Η Επτανησιακή Αναγέννηση, η λαογέννητη παράταξη των Επτανησίων Πολιτών, έγκαιρα έθεσε το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές προθέσεις, μέσω διαρροών, να καταργήσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Σφακιωτών, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον Οικολογικό Ημιμαραθώνιο και στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Δια Βίου Μάθησης και Ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Διοργανώνει περιηγητική διαδρομή το Σάββατο 28 Μάη
«Διασχίζοντας το Φαράγγι της Μέλισσας και των Ανθρώπων»

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Eπερώτηση Μάκη Φόρτε προς τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου.


Επερώτηση
Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με την «Επτανησιακή Αναγέννηση»

Αργοστόλι 18 Μαΐου 2011

Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

Κύριε Περιφερειάρχα

Στις 13 Μαΐου ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη σημαντική πιλοτική – καινοτομική πρωτοβουλία (όπως χαρακτηρίστηκε) για ένα «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Κέρκυρα – Βιώσιμος Τουρισμός», που έχει καταρτισθεί με την καθοριστική συμβολή, όπως ανακοινώθηκε,  της κ. Άντζελας Γκερέκου, Βουλευτή Κέρκυρας.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιώργος Κούρτης : τα Κοινωνικά Προγράμματα Πρόνοιας Κινδυνεύουν να Σταματήσουν να Λειτουργούν.

Για μια ακόμη φορά  Τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ κ.ά. υλοποιούνται από τους Δήμους χωρίς ποτέ, όμως, να έχει εξασφαλιστεί η σταθερή χρηματοδότησή τους.
Στην αρχή η χρηματοδότηση τους έγινε από το Β` ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με μεγάλες προσπάθειες και διεκδικήσεις απ’ τους ΟΤΑ αλλά και τους εργαζόμενους μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και τώρα μέσω του ΕΣΠΑ. Έτσι τα προγράμματα κρατιούνται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία και κυρίως με την υπομονή και την αυτοθυσία 5.000 εργαζομένων που για χρόνια βρίσκονται σε εργασιακή αβεβαιότητα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τώρα η σειρά του ΤΕΙ Λευκάδας. Μετά τι;

Του Γιώργου Κούρτη                       
Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση  την Τρίτη 10-5-2011 πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, για την κατάργηση 25 Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Λευκάδας του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων . Μαζί καταργούνται και τα δυο τμήματα των ΤΕΙ Κεφαλονιάς , Βιολογικής καλλιέργειας (Αργοστολίου)  και δημόσιας διοίκησης (Ληξουρίου).

Τελευταία η Λευκάδα στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

 *του Γιώργου Κούρτη
                                                     
Το ΕΣΠΑ (Εθνικό Πλαίσιο Σχεδίου Αναφοράς) είναι ένα πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με εθνική συμμετοχή που ξεκίνησε το 2007 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013, αν και συνήθως παίρνει παράταση ενός έτους για την ολοκλήρωση του. Έχουν περάσει ,δηλαδή, τέσσερα χρόνια απ’ όταν ξεκίνησε. Έχουμε διανύσει περισσότερο από τον μισό  χρόνο που υπάρχει  στην διάθεση μας για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ.