Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ(ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)



Σηκώθηκα με διάθεση. Ανοιξα ραδιόφωνο µε χαρούµενη µουσική. Ολοι οι σταθµοί είχαν κέφια. Ετοιµάστηκα. Στις ειδήσεις όλα ήταν χαρµόσυνα. Μειώθηκε το χρέος και τα ελλείµµατα, έπεσαν τα σπρεντ, έπεσαν τα επιτόκια, σε ύψη-ρεκόρ το χρηµατιστήριο, τέλος οι ουρές αναµονής στο ΙΚΑ, παρελθόν οι µίζες και η διαφθορά. Στο 2% η ανεργία. Στο ασανσέρ άκουσα µια µεγάλη «καληµέρα» από τον αµίλητο του πέµπτου. Η πρώτη έκπληξη. Στον δρόµο δεν βρήκα κίνηση. Δεν άκουσα ούτε ένα κορνάρισµα. Δεν είδα ούτε µια µούντζα. Ούτε ένα σκουπίδι στους δρόµους. Ούτε ένας δεν µιλούσε στο κινητό. Και οι οδηγοί, µε περισσή ευγένεια, σταµατούσαν για να περάσουν οι πεζοί. Εξεπλάγην που ο ταξιτζής, µπροστά µου, µε τα αλάρµ αναµµένα, ζήτησε συγγνώµη – µε µια χειρονοµία – γιατί καθυστέρησε για να πάρει πελάτη. Δεύτερη έκπληξη. Στο Μετρό όλοι ήταν χαµογελαστοί, διάβαζαν

Τελευταίο θέμα και μάλιστα ως ψήφισμα, τα αντισταθμιστικά οφέλη από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

                                          
                                  του Μάκη Φόρτε
 Κύριε Πρόεδρε
Πριν λίγο έλαβα την πρόσκληση για την 2η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 19/2/2012.
Στις 7/2/2012 σας είχα στείλει επιστολή (με κοινοποίηση στον κ. Περιφερειάρχη) με την οποία σας πρότεινα τέσσερα θέματα να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και το θέμα σχετικά με «Τα αντισταθμιστικά οφέλη (περιφερειακός

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καλούδης: «Η χώρα τελεί υπό ξένη κατοχή»!



«Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση οι κυβερνήσεις από το 2009 σφαγιάζουν, προαποφασισμένα, το λαό, με ασυδοσία των απατεώνων και κλεφτών», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η χώρα τελεί υπό ξένη οικονομική και διοικητική κατοχή.
Οι φόροι αυξάνονται συνεχώς, μέχρι και στις βρεφικές τροφές πήγαν 23 % τον ΦΠΑ.
Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα αυξάνονται διαρκώς, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου 40 %.

Χάνουμε 50.000.000 ευρώ το χρόνο


  
Συντάκτης: Ντιάνα Χαϊκάλη  

Τεράστιες ευθύνες επιρρίπτει στην Περιφέρεια ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Φόρτες, αναφορικά με τη στάση της στο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, δεδομένου ότι αδιαφόρησε, επιδεικτικά, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία ενέργεια και να απωλεσθούν σημαντικοί πόροι, δηλαδή το 5% από τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση της εξόρυξης του πετρελαίου, τα οποία ξεπερνούν τα 50.000.000 ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα είκοσι χρόνια, δεδομένου ότι θα τα εισπράττει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι ο χώρος των ερευνών εστιάζεται βόρεια των Στροφάδων, δηλαδή ανήκει σε εμάς και όχι στην Πάτρα.
Το θέμα αυτό έχει τεράστιες διαστάσεις, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η Ζάκυνθος είναι το

Κόβουν μισθούς – συντάξεις – χαρίζουν 41 δισ. ευρώ!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός των νέων μέτρων
Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστυχώς αυτή τη φορά ως τραγωδία.
Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτονται εκείνοι που υπηρετούν και προτάσσουν τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα (πχ δανειστές και τοκογλύφοι) και εκείνοι που αναγνωρίζουν την ευθύνη να υπερασπιστούν, με όποιο κόστος, την πατρίδα και την κοινωνία.
Το θέατρο συνεχίζεται. Το αποκορύφωμα του δράματος είναι η αναζήτηση ακόμη 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μη μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις. Ωστόσο, δεν ακούσαμε

Η Πάτρα τα λεφτά κι εμείς ....την βρώμα;


του Μάκη Φόρτε
Στις 8/1/2012 είχα δημοσιοποιήσει το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο με αφορμή τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό στις 2/1/2012 για την υποβολή προσφορών στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου (http://makisfortes.blogspot.com/2012/01/blogpost.html ).
Και αντί οι πρωτοβουλίες να έλθουν από την αυτοδιοίκηση (α΄ και β΄ βαθμού) των Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οργάνωσε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, όπου και συζητήθηκε το θέμα των ερευνών για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - μέγγενη



  • Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%. Οι νέοι κάτω των 25 ετών θα υποστούν επιπλέον μείωση 10%. Επιπλέον προβλέπεται πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από το 10%, καταργείται η διαιτησία, ο χρόνος της μετενέργειας μειώνεται από έξι σε τρεις μήνες. 
  • Η μονιμότητα καταργείται σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.  
  • Αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012.

Δημόσια Πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.



Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε κάποιο δήμο της χώρας και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
 Συγκεκριμένα ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου , η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες: 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Από τον σπόρο στον καρπό......

 


Το δικό μας σπορείο λαχανικών  
"Αυτό το αρθράκι είναι για τους νέους επίδοξους καλλιεργητές. Ξέρω πως θα μιλήσω για πράγματα ειπωμένα πολλές φορές, αλλά αυτά που για κάποιους είναι αυτονόητα, για μερικούς άλλους είναι όαση γνώσεων για το ξεκίνημά τους". Πάμε λοιπόν :Δεν είμαι αγρότης. Ούτε βιολόγος, ούτε γεωπόνος. Απλά  αισθάνομαι την ανάγκη να αντιδράσω στον τρόπο που προσπαθούν παγκόσμια να επιβάλλουν τη σίτιση μας, στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από

ΟΑΕΔ: Ανοίγει πίνακας υποψηφίων για 5μηνη εργασία-Υπουργική απόφαση για προκήρυξη σε έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ

ΟΑΕΔ: Ανοίγει πίνακας υποψηφίων για 5μηνη εργασία
Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα ανέργων από τους οποίους θα επιλεγούν οι απασχολούμενοι στα προγράμματα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ. Η διαδικασία υπαγωγής των ανέργων στα προγράμματα θα είναι απλή και ευέλικτη αλλά με αντικειμενικά κριτήρια και μοριοδότηση, όπως προβλέπει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την οποία παρουσιάζει η «Εργασία».Την

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Iπποφαές -Τα μυστικά για μια αποδοτική σοδειά

 

Τα μυστικά για μια αποδοτική σοδειά

Το ιπποφαές προσαρμόζεται και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα εδάφη, ενώ ελάχιστες είναι οι καλλιεργητικές απαιτήσεις από τον παραγωγό

Με ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας, το ιπποφαές είναι είδος που προσαρμόζεται πολύ καλά στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας και παγετού, ενώ μπορεί να φυτευτεί και σε άγονα εδάφη.
Το ιπποφαές μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»-Κοπή πίτας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Σφακιωτών «ΦΩΤΕΙΝΟΣ» σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών ώρα 6.00 μ.μ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΣΠΑ: ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΜΕΣΩ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2»

Την ώρα που η λέξη που κυριαρχεί απ' άκρου σ' άκρου της χώρας ως αντίδοτο στο (επαχθές) μνημόνιο είναι «ανάπτυξη», και μάλιστα με έμφαση στην περιφέρεια,  το υπουργείο Εσωτερικών με τον «Καλλικράτη 2»* επιχειρεί ακριβώς το αντίθετο: συγκεκριμένα, με το άρθρο 22 του πολυνομοσχεδίου, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη της σχετικής αρμοδιότητας από τις περιφέρειες, «επιστρέφει» στην κεντρική διαχείριση-εξουσία το βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής εκ μέρους τους, το ΕΣΠΑ, αναιρώντας την αναπτυξιακή στόχευση που τους έδωσε ο «Καλλικράτης»· και επί της ουσίας, ακυρώνει το ρόλο τους.