Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταίο θέμα και μάλιστα ως ψήφισμα, τα αντισταθμιστικά οφέλη από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

                                          
                                  του Μάκη Φόρτε
 Κύριε Πρόεδρε
Πριν λίγο έλαβα την πρόσκληση για την 2η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 19/2/2012.
Στις 7/2/2012 σας είχα στείλει επιστολή (με κοινοποίηση στον κ. Περιφερειάρχη) με την οποία σας πρότεινα τέσσερα θέματα να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και το θέμα σχετικά με «Τα αντισταθμιστικά οφέλη (περιφερειακός
φόρος 5% κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο ».

Η σοβαρότητα του θέματος για να συζητηθεί άμεσα, ακόμη και σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εκπορεύεται από την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να οικειοποιηθεί ως αποκλειστικός δικαιούχος τα αντισταθμιστικά οφέλη από τον περιφερειακό φόρο κ.λ.π., μάλιστα και με την στήριξη του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μανιάτη όπως εκδηλώθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στις 3/2/2012.
Με τηλεφώνημα μου τόσο σε εσάς όσο και στον κ. Περιφερειάρχη, αλλά και με τη δημοσιοποίηση των απόψεων μου, σας εξέθεσα τη σοβαρότητα του θέματος και σας ζήτησα και προφορικά να συζητηθεί ως τακτικό θέμα.

Αντ’αυτού στην πρόσκληση για τη 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19/2 με έκπληξη είδα ότι βάλατε ως ….τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα υπό τη μορφή…. ψηφίσματος την «Έκδοση  ψηφίσματος  για  τα  αντισταθμιστικά  οφέλη  που  θα  προκύψουν  από  την εξόρυξη  υδρογονανθράκων  στο Ιόνιο» και με εισηγητή εμένα !

Η έκπληξή μου έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν λίγη ώρα μετά την πρόσκλησή σας δημοσιοποιήθηκε δήλωση – απάντηση στο άρθρο μου του κ. Περιφερειάρχη, εντελώς σε άλλη κατεύθυνση (!) που αν όχι τίποτε άλλο δείχνει πως αγνοεί την δικιά σας ενέργεια να βάλετε τελευταίο θέμα και μάλιστα ως ψήφισμα!
Ο υποβαθμισμένος τρόπος με τον οποίο εισάγεται το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα όσα ισχυρίζεται στην επιστολή του ο κ. Σπύρου σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν και συνεπώς δεν πείθουν!

Κύριε Πρόεδρε
Πρώτα απ’όλα, όπως και τηλεφωνικά είπα τόσο σε εσάς, όσο και στον κ. Περιφερειάρχη, αλλά και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή, λόγω της σοβαρότητας του θέματος εισηγητής θα πρέπει να είναι ο κ. Περιφερειάρχης. Προσωπικά δεν επιθυμώ να είμαι εισηγητής στο θέμα με την οποιαδήποτε μορφή εισαχθεί για συζήτηση.

Δεύτερον, εκπλήσσομαι που αξιολογείτε ως πλέον σοβαρό, θέμα που αφορά προσωπικά εσάς και κυρίως θέμα που είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής και όχι το συγκεκριμένο θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων που βεβαιωμένα θα αλλάξει την πορεία των νησιών μας και μάλιστα στο άμεσο μέλλον. 

Τρίτον, και σημαντικότερο, αδυνατώ να κατανοήσω ότι το αναρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συζητά το θέμα σε ειδική συνεδρίασή του παρουσία μάλιστα του αρμόδιου Υφυπουργού και σύσσωμης της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και εσείς ως πολιτική αρχή της καθόλα αρμόδιας για το θέμα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ΤΟ  ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ προκλητικά – άγνωστο για ποιους λόγους – να συζητηθεί ως …. 18ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης και μάλιστα υπό την μορφή ψηφίσματος και ταυτόχρονα αρκείστε σε καθησυχαστικές ανακοινώσεις προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους!

Κύριε Πρόεδρε
Ειλικρινά λυπάμαι που με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής  υπονομεύεται το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ξέρω πλέον ότι για ό,τι ήθελε προκύψει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα ευθύνονται, τουλάχιστον πρωτίστως, «οι άλλοι».

Με εκτίμηση
Μάκης Φόρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου