Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χάνουμε 50.000.000 ευρώ το χρόνο


  
Συντάκτης: Ντιάνα Χαϊκάλη  

Τεράστιες ευθύνες επιρρίπτει στην Περιφέρεια ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Φόρτες, αναφορικά με τη στάση της στο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, δεδομένου ότι αδιαφόρησε, επιδεικτικά, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία ενέργεια και να απωλεσθούν σημαντικοί πόροι, δηλαδή το 5% από τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση της εξόρυξης του πετρελαίου, τα οποία ξεπερνούν τα 50.000.000 ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα είκοσι χρόνια, δεδομένου ότι θα τα εισπράττει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι ο χώρος των ερευνών εστιάζεται βόρεια των Στροφάδων, δηλαδή ανήκει σε εμάς και όχι στην Πάτρα.
Το θέμα αυτό έχει τεράστιες διαστάσεις, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η Ζάκυνθος είναι το εμιράτο του Ιονίου και ότι γύρω μας υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, οπότε μας ενδιαφέρει άμεσα η υπόθεση αυτή, διότι εμείς θα υποστούμε τις όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες προκαλέσει η εξόρυξη του πετρελαίου, δεδομένου ότι οι έρευνες αυτές, όπως φαίνεται από το χάρτη, που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φόρτες, η Ζάκυνθος είναι στο επίκεντρο και ειδικότερα η περιοχή των Στροφάδων, η οποία μας ανήκει, γεωγραφικά.
Δεν περιμέναμε, βέβαια, από τις τοπικές Αρχές να ενδιαφερθούν για το θέμα αυτό και τα οικονομικά οφέλη που προέρχονται από την εκμετάλλευση, γιατί αυτές κοιμούνται ύπνο βαρύ.
Περιμέναμε, όμως, από την Περιφέρεια να αντιδράσει και να μην αφήσει να χαθούν τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία της ανήκουν, ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι το νησί μας ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών.
Δυστυχώς, απογοητευτήκαμε για μία ακόμη φορά, διότι δεν υπάρχει θεσμός στην έρμη περιοχή μας, ο οποίος να προγραμματίζει και να βλέπει το μέλλον.
Γι’ αυτό το λόγο και ο κ. Φόρτες τονίζει εμφατικά ότι η ολιγωρία εκ μέρους των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών μπορεί να αποβεί ασυγχώρητα τραγική για το μέλλον της περιοχή μας και οικονομικά και περιβαλλοντικά, γιατί η Πάτρα θα παίρνει τα λεφτά και εμείς τη βρόμα…! Συμφωνούμε μαζί του.
http://imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου