Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Περικοπές έως και 60% στις επικουρικές συντάξεις



Περικοπές της τάξεως του 15% έως 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 60% αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega.

Νεκρομαντείο του Αχέροντα

 


Η ανάγκη του ανθρώπου να προβλέψει το μέλλον του -σε μια προσπάθεια να κατευθύνει τη μοίρα του και να προλάβει το «κακό»- είναι σχεδόν τόσο παλιά, που θα λέγαμε ότι ανάγεται στην εποχή που έκανε το πρώτο του βήμα σε δυο μόνο πόδια. Οι γραπτές πηγές μας, ξεκινώντας από τον Όμηρο, μαρτυρούν ότι καμία σοβαρή ενέργεια, όπως π.χ. μια πολεμική εκστρατεία του μεγέθους που

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κατηγορούμενοι για …καταπάτηση χώρου ο πρώην Δήμαρχος και οι Πολιτιστικοί Φορείς!!!

 


Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη βρίσκονται ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας , το Θεατρικό Εργαστήρι, η Θεατρική Σκηνή, ο Ορειβατικός Σύλλογος και άλλοι πολιτιστικοί φορείς γιατί με προσωπική τους εργασία καθάρισαν και διαμόρφωσαν το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα δίνοντας την δυνατότητα σε αυτό να πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδηλωσεις!Το κλητήριο θέσπισμα τους καλεί σε δίκη μετα από μήνυση που υπέβαλε ο Στρατός κατηγορώντας τους για καταπάτηση του χώρου του Κάστρου- ο οποίος σημειωτέον έχει παραχωρηθεί κατά χρήση με παλαιότερη απόφαση στον Δήμο.Η εξέλιξη αυτή

Παρέμβαση στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην οικονομική κρίση και την ιστορική συγκυρία που διανύουμε

 

Παρέμβαση στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην οικονομική κρίση και την ιστορική συγκυρία που διανύουμε, κάνουν με κοινό κείμενό τους πέντε δήμαρχοι, οι οποίοι εκλέχθηκαν με σχήματα συνεργασίας, οι: Γιώργος Καμίνης (Αθήνα), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκη), Φίλιππος Φίλιος (Ιωάννινα), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλος),Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαια-Αγ. Ιωάνης Ρέντης).Επισημαίνουν τα θετικά που φέρνει ο «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχρονα τονίζουν πως κινδυνεύουν να φανούν ως μη γενόμενα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τους δήμους. Οι πέντε δήμαρχοι προβάλλουν τέσσερα κεντρικά θέματα για την Αυτοδιοίκηση:
1. Αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και συμμετοχή των δήμων στην προσπάθεια αυτή μέσω της τοπικής ανάπτυξης.
2. Προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
3. Συμβολή στην ενίσχυση του κύρους των πολιτικών θεσμών και στην εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας.
4. Αντιμετώπιση των ελλείψεων και αδυναμιών του «Καλλικράτη», με βάση την κτηθείσα πείρα από την έως τώρα εφαρμογή του.

Επιστολή καταπέλτης καθηγήτριας Γυμνασίου πρός τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο

 

Σοφία Λαμπίκη
Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που.....
μας έφτασαν».(από τον Τύπο) Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου

1.200.000 άνεργοι το 2012!

Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας μέσα στο 2012 προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κ. Σάββας Ρομπόλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία - σοκ που παρέθεσε την Τρίτη, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 26%, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να αυξηθεί σε 1,2 εκατ. άτομα...
Επισημαίνει επίσης ότι αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας είχαμε στο τέλος της δεκαετίας του '50 με αρχές της δεκαετίας του '60, όταν άρχισε το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα κυρίως προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι τελευταίες πράξεις του δράματος "θύμωσε η τρόικα".

 

Του Σ.Κούλογλου
Στο συνέδριο που οργάνωσε ο «Economist» την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Τράα εξήγησε ότι, πριν από την εκταμίευση κάθε δόσης, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα «δράμα» για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των ξένων δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης. Το σενάριο του δράματος είναι γνωστό: αν η κυβέρνηση δεν επιβάλλει και οι πολίτες δεν δεχτούν τα νέα μέτρα, η τρόικα δεν θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης και η κυβέρνηση δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νέο βαθμολόγιο



Αξιοκρατικές" διαδικασίες στο δημόσιο ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και φέρνει τα πάνω κάτω στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, καταργώντας το σύστημα της αρχαιότητας ως κριτήριο για  την ανάδειξη διευθυντών στην διοικητική ιεραρχία.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης και τη σχετική πρόταση νόμου που παρουσίασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, αλλάζει μόνο τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.

Απάντηση του Κ. Δρακονταειδή, στη δήλωση του Δημάρχου, για «υποκινούμενους διαδηλωτές από δημοτικούς συμβούλους»


Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων της Λευκάδας εναντίον της κατάπτυστης προγραμματικής σύμβασης με την Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε. που ψήφισε η παράταξη του Δημάρχου και την διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., ανάμεσα στα άλλα, είπε:


«… Όσοι προσήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ήταν οι Δημότες που επιθυμούσαν να εκφράσουν την άποψή τους, τη θέση τους και τον προβληματισμό τους. Ήρθαν υποκινούμενοι από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους και δημοτικούς συμβούλους…»

Και... στρατολογικά γραφεία τα ΚΕΠ με απόφαση Μπεγλίτη-Τζωρτζάκου

 


Με νέες υποθέσεις επιβαρύνται τα ήδη υπολειτουργούντα ΚΕΠ, αυτή τη φορά με στρατολογικά θέματα, μετά μάλιστα και τον «Καλλικράτη» στα στρατολογικά γραφεία.
Έτσι, με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, αποφασίστηκε σήμερα και υλοποιείται

ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΤΑΒΑΝΙ» ΤΑ 2.200 €

 


Τέλος για τα «golden boys» των δημοτικών επιχειρήσεων και τα «ρετιρέ» του Δημοσίου βάζει πλέον το νέο μισθολόγιο/βαθμολόγιο που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Οικονομικών στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπουργείο Εσωτερικών: Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:  "Το "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί μία από τις κρίσιμες προτεραιότητές μας. Για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος και κυρίως τη διατήρηση διαρκούς κοινωνικής φροντίδας από τους ΟΤΑ στους πολίτες, το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα για την εκλογή νεου Διοικητικού Συμβουλίου

 

Η ΙΔ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνέρχεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Υπουργικό συμβούλιο: Σε αναβολή η εφεδρεία, αποφάσεις για βαθμολόγιο, μισθολόγιο


Τη Κυριακή θα συζητηθεί τελικά το νομοσχέδιο για την εφεδρεία στο δημόσιο, μετά τη νομική και συνταγματική εμπλοκή που προέκυψε για την εφαρμογή του στον στενό δημόσιο τομέα  και την

Κινηματογραφικό αφιέρωμα της ARTηρίας στον Woody Allen


ARTηρία Λευκάδας
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Woody Allen
3 – 7 Οκτωβρίου 2011
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.30
Είσοδος Ελεύθερη – Τηλ.: 26450 22820
3/10 – Ο ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ (1975)
4/10 – Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ (1977)
5/10 – MANXATAN (1979)
6/10 – ΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ (1984)
7/10 – Η ΧΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ (1986)

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)

 



Κατάθλιψη, οργή, ανασφάλεια, εμπαιγμός. Μας κλέβουν τη ζωή. Και μας οδηγούν στην χρεοκοπία ακόμη και της αξιοπρέπειας. Χρεοκόπησε (μαζί τους ) και η υπομονή της κοινωνίας. Ειναι δεδομένο οτι έρχεται το τέλος των συντάξεων αλλά και των μισθών αξιοπρεπούς

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Χρήσιμες συμβουλές για αποδοτικό διάβασμα


 
   
Η κατανόηση, είναι ο λόγος που διαβάζουμε. Αν διαβάζουμε κάτι και δεν το καταλαβαίνουμε τότε στην πραγματικότητα δεν διαβάζουμε. Οι αποτελεσματικοί αναγνώστες μετατρέπουν το διάβασμα σε μία ενεργητική διαδικασία. Μοιάζει σαν να διαβάζεις το αγαπημένο σου περιοδικό. Είναι διασκεδαστικό και κατανοητό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και τα μαθήματα του σχολείου. (Εντάξει όχι με όλα, αλλά με τα περισσότερα)! Οι αποτελεσματικοί αναγνώστες αναγνωρίζουν πότε έχουν πρόβλημα με την κατανόηση και ψάχνουν να βρουν λύσεις (καθηγητές, λεξικά, Internet, συμμαθητές). Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να εμποδίσουν το αποτελεσματικό διάβασμα.

Δεν θα φτάσει στο 50% του εισοδήματος η συλλογή αποδείξεων, λέει ο Ηλ.Πλασκοβίτης


Οι πολίτες θα υποχρεωθούν να συλλέγουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους που προβλέπεται σήμερα προκειμένου να αποφύγουν το πέναλτι του 10% επί της διαφοράς, όμως το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματός τους, όπως είπε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

 

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εγκριθεί από τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ.Σαχινίδη το κονδύλι για τις επιδοτήσεις των 35 άγονων γραμμών του Αιγαίου, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Οκτωβρίου και ο σχετικός...
διαγωνισμός εκκρεμεί εδώ και έξι μήνες.

Το ύψος των επιδοτήσεων για το 2012 θα κυμανθεί περίπου στα 93 εκατομμύρια ευρώ, με μεταφορά χρημάτων από το περσινό έτος.

Εξαιρούνται από το τέλος ακίνητης περιουσίας οι μεγαλοϊδιοκτήτες που ενοικιάζουν ολόκληρα κτίρια στο δημόσιο;

 



(Ερώτηση στην Βουλή του Βασίλη Οικονόμου)

''Αϊ στο διάολο, ΔΝΤ''. Το νέο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν

 

Η Ναόμι Κλάιν ξαναχτυπά. Μετά το παγκόσμιο μπέστ σέλερ "Το Δόγμα του Σοκ" η επιτυχημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος επανέρχεται  με το καινούργιο βιβλίο της "Φράχτες και Παράθυρα", από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
 Χάρη στη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών, έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματα κάθε χώρας είναιοι τοπικές επιπτώσεις μιας συγκεκριμένης παγκόσμιας ιδεολογίας, την οποία επιβάλλουν οι πολιτικοί κάθε χώρας, αλλά η οποία έχει επινοηθεί σε κεντρικό επίπεδο από μια ομάδα κορπορατικών συμφερόντων και διεθνών θεσμών, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ευχαριστούμε που μας αφήνετε να ζούμε» -επιστολή στον πρωθυπουργό απηύθυναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομεί­ου «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων


Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό απηύθυναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομεί­ου «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, πιεσμένοι από τα εργασιακά τους δεδομένα:  «Κύριε πρωθυ­πουργέ (…) τις πιο θερμές ευχαριστίες μας γιατί μας αφήνετε ακόμα να ζούμε, μας αφήνετε να υπάρχουμε σαν κλάδος και να ταλαιπωρούμε τους υπόλοιπους ασθενείς - συνοδούς - πολίτες, δεν μας αφήνετε να πληρώσουμε τίποτα, ενώ προσφερόμαστε να δώσουμε κι εμείς κάτι για να σωθεί η χώρα…».

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Oscar Oliveira

Όταν το 2009 ξεκινήσαμε τον αγώνα εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης, προβάλαμε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, την Cochabamba της Βολιβίας όπου έπρεπε να πεθάνουν πέντε άνθρωποι για να αναγκασθεί η κυβέρνηση να διώξει τελικά τη SUEZ.
Τότε πολλοί μας έλεγαν ότι εμείς δεν είμαστε Λατινική Αμερική και ότι αυτά δεν γίνονται εδώ πέρα, σήμερα δυστυχώς, είμαστε πιο κοντά στην Cochabamba από ποτέ, ποιος θα φανταζότανε ότι η Ελλάδα του ευρώ, θα έφτανε σε σημείο η κυβέρνηση της, να παραχωρεί την εθνική της κυριαρχία και τους φυσικούς της πόρους σε ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες που μπροστά στα κέρδη τους δε λογαριάζουν ούτε λαούς ούτε ψυχές, ποιος θα φανταζότανε ότι σε μια δημοκρατική χώρα, οι εκλεγμένοι κυβερνήτες της θα αντιμετώπιζαν το λαό σαν απλά ψηφία στην οθόνη ενός υπολογιστή, όπου με το πάτημα του delete, διαγράφουν εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις, μισθούς, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, τις ζωές μας τις ίδιες…
Μέσα σε όλη αυτή την καταχνιά που μας έχουν βυθίσει, σε αυτό το περίφημο τούνελ χωρίς διέξοδο, όπως μας λένε συνέχεια τα ΜΜΕ,

Γιώργος Καλουδης :ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, την ημέρα με τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις, ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΟΓΩ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ …ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ !!!


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ:
1. Η Βουλευτής Κέρκυρας του Μνημονιακού Κόμματος κ. Άντζελα Γκερέκου,
2. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Μνημονιακού Κόμματος
3. Ο Μνημονιακός Κυβερνητικός Συνδυασμός «ΙΟΝΙΟΝ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» του κ. Μπεριάτου
22-9-2011

Αύξηση ζήτησης και τιμών για το ελαιόλαδο βλέπει η ΕΤΕ

Μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου για τις οποίες θα είναι διατεθειμένη να πληρώσει καλύτερο αντίτιμο θα «απαιτήσει» η παγκόσμια αγορά την ερχόμενη πενταετία. Ωστόσο, για να μπορέσει να επωφεληθεί από την ευνοϊκή αυτή συγκυρία, ο ελληνικός ελαιουργικός κλάδος θα πρέπει να

Η Ισλανδία γελά και στην Ευρωπη το κρατουν κρυφό (διαβάστε ρε να μην σας κοροϊδεύουνε)

 

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους

28 Σεπτέμβρη 1831 - 28 Σεπτέμβρη 2011- 80 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, πρώτου ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,ΙΔΡΥΤΗΣ,ΕΛΛΑΔΑΣ,ioannis kapodistrias,idrytis,elladas


Του Γιώργου Καλούδη, Δικηγόρου Α.Π. κ Σ.τ.Ε.,
Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων ως
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
                                                          
  27-9-2011

Συμπληρώνονται σήμερα 180 χρόνια από τη σχεδιασμένη και στυγνή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, στα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου, του Πρώτου Δημοκρατικά Εκλεγμένου Κυβερνήτη της Νεώτερης Ελλάδας, του  ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, από τα δολοφονικά χέρια των Μαυρομιχαλαίων. Είναι προφανές ότι τα αίτια της δολοφονίας ανάγονται κυρίως στην εξωτερική πολιτική, και τα χέρια των Μαυρομιχαλαίων  «όπλισαν» οι διαμορφωτές της εξωτερικής πολιτικής της Αγγλίας, γιατί:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: «Δεν πληρώνω» - Χαράτσι και σε όσους έκοψαν το ρεύμα! - Εξαίρεση - πρόκληση

 



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Μετά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να μη πληρώσουν το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων και τους βουλευτές να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Ενωμένη κεντροαριστερά για την κοινωνική αλλαγή!

 


Του Βασίλη Οικονόμου,
Ανεξ. Βουλευτή Αττικής
Παν. Άρμα Πολιτών
 Από τον Μάιο του 2010 ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε ένα πρόγραμμα απίστευτης λιτότητας με την αιτιολογία ότι πρόκειται για μονόδρομο σωτηρίας της χώρας μας. Τα δύο κόμματα εξουσίας διαγκωνίζονται στις λεπτομέρειες ενός φιλελεύθερου προγράμματος με λεκτικές διαμάχες γύρω από την ουσία που είναι η αφαίμαξη του ελληνικού λαού.
Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού. Αποτυχημένο πρόγραμμα που διογκώνει την ύφεση και την ανεργία και χρειάζεται διαρκώς αναθεώρηση προς το χείρον. Με δεδομένη την αποτυχία κάθε δημοσιονομικής προσαρμογής τέτοιου είδους επιλέγεται και η διάθεση σε τιμή

Μέτρα ύψους 7 δισ. – Τι αξιώνει η τρόικα - Δεν μας δίνουν άμεσα την 6η δόση!

 



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισπράξει η χώρα μας τα 8 δισ. της 6ης δόσης του δανείου (που έχουν άμεση σχέση με την επάρκεια σε ρευστό για μισθούς και συντάξεις εκ μέρους του δημοσίου), σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν. Είπε ότι η 6η δόση θα

Ας μου επιτραπεί να αμφιβάλλω σφόδρα για την αποτελεσματικότητά μας στο ΕΣΠΑ!


Άρθρο του Μάκη Φόρτε
Περιφερειακού Συμβούλου

Πίεση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και, γενικά, στις περιφέρειες της χώρας άσκησε χθες (19-9-2011) ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn, καθώς η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ παραμένει στο ναδίρ.
Ο κ. Hahn, συναντήθηκε με τους αιρετούς περιφερειάρχες μεταξύ των οποίων και με το Σπύρο Σπύρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιάννη Μαλακάση, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Πέτρο Οικονόμου και το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Νικήτα Καραλή.
Ο κ. Σπύρου κατέθεσε το γραπτό κείμενο του ψηφίσματος για το ΕΣΠΑ που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την

Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)

 


Σουηδία

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΩΝ ΕΠΕΣΕΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21 Σεπτεμβρίου 2011


ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΩΝ ΕΠΕΣΕ
ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


Το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου ένα κοπάδι μεταξύ 30 και 50 αγριογούρουνων έπεσε σε αρδευτικό κανάλι ύψους δύο μέτρων στην περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Δημητριτσίου και Βέργης του Δήμου Βισαλτίας του Νομού Σερρών. Τα αγριογούρουνα τρομοκρατημένα διέσχισαν το όρος Βερτίσκο και αφού κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά, κατέληξαν στο μεγάλο κανάλι.

«Εκπλήξεις» κρύβει η τροπολογία για το τέλος ακίνητης περιουσίας - Απαλλαγές

 



Δεν αναφέρεται η διάρκεια του τέλους ακίνητης περιουσίας που θα καταβληθεί μέσω της ΔΕΗ, ούτε καν το 2014 όπως ανακοινώθηκε χθες, σύμφωνα με την τροπολογία στο νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών! Απλώς το  υπουργείο Οικονομικών  αναφέρει εκτός τροπολογία ότι το τέλος θα ισχύσει και το 2012, ενώ μετά «θα ενσωματωθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα επανεξεταστούν όλες οι επιβαρύνσεις».

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ 'Η ΜΕΡΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 


no-money

Στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με τις επιλογές ή τους δρόμους που θα ακολουθήσει να επιβάλλονται ουσιαστικά από άλλους, αλλά τις επιπτώσεις που θα φέρουν οι επιλογές αυτές να τις υφίστανται αποκλειστικά οι Ελληνες πολίτες. Τις επιλογές