Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: «Δεν πληρώνω» - Χαράτσι και σε όσους έκοψαν το ρεύμα! - Εξαίρεση - πρόκληση

 



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Μετά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να μη πληρώσουν το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων και τους βουλευτές να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί το γεγονός, ότι η ΔΕΗ  ανακοίνωσε ότι  δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα, ενώ ερώτηση στη Βουλή  σχετικά με τη φημολογούμενη εξαίρεση από το έκτακτο τέλος ακινήτων, των μεγαλοϊδιοκτητών που νοικιάζουν τα ακίνητα τους  στο δημόσιο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Η ΝΔ, έχει δηλώσει ότι θ καταψηφίσει το τέλος ακινήτων στη Βουλή, την Τρίτη.
Αναλυτικότερα:

ΑΔΕΔΥ: Μη πληρώνετε, μη ψηφίζετε
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει ότι «εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους». Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός μας κατά 40%, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός Μισθολογίου-Φτωχολόγιου, καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού. Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόικα».

Επίσης, η  Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους βουλευτές στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή να αφουγκραστούν επιτέλους την απελπισία και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί η Κοινωνία σε πτώχευση».
ΔΕΗ: Μετά τις 17 Σεπτεμβρίου, πληρώνετε
Όπως δήλωσε στο ράδιο «Βήμα 99,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, «η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή»…Να σημειωθεί, ότι οι αιτήσεις για διακοπή της παροχής ρεύματος αγγίζουν καθημερινά τις 80, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να γλιτώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας για κτίσματα που δεν χρησιμοποιούν καθημερινά.

Παπαδημούλης: Γλιτώνουν οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν στο Δημόσιο;
Ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της εξαίρεσης από το έκτακτο τέλος ακινήτων, των μεγαλοϊδιοκτητών που νοικιάζουν τα ακίνητα τους  στο δημόσιο, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ζητά απαντήσεις από τον υπουργό  Οικονομικών για τις εντεινόμενες φήμες.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, «σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η κυβερνητική ρύθμιση για το τέλος των ακινήτων, επιτρέπει σε μεγαλοϊδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα στο δημόσιο δεν  θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στην απαράδεκτη Κυβερνητική τροπολογία με τίτλο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Για την εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων» και θα τεθεί στις 27/09/2011, σε ονομαστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, αναφέρεται: «Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις». 
Δεδομένου ότι:
α)δεν υπάρχει ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο  που να καθορίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου
και
β) οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.


Ερωτάται ο   κ. Υπουργός: Τι μέτρα και εγγυήσεις σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση – που επιβάλλει άγριο χαράτσι στα ακίνητα εκατομμυρίων νοικοκυριών - προκειμένου να μην εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά των ακινήτων οι μεγαλοϊδιοκτήτες που αυτή την στιγμή νοικιάζουν τα κτίρια τους στο δημόσιο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου