Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Aν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

 

Θ. Γαλιατσάτος: Όχι στο χαράτσι των ακινήτων


O κ Θ. Γαλιατσάτος

Όπως είναι γνωστό, οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το αντισυνταγματικό και ληστρικό χαράτσι επί των ακινήτων, έχουν ήδη φθάσει στους παραλήπτες τους.
Εργαζόμενοι ,άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι, φτωχοί αγρότες, όλοι καλούνται να πληρώσουν εκβιαστικά υπέρογκα ποσά για να καλύψουν την μαύρη τρύπα της οικονομίας που δημιούργησε στην χώρα το δικομματικό σύστημα και η οικονομική ολιγαρχία μαζί με τις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Μετά την Τράπεζα της Ελλάδας κ.λ.π. και το Κτηματολόγιο της Κέρκυρας στα Γιάννενα!


Με την ψήφο και την ενεργητική στήριξη των βουλευτών Κέρκυρας Άντζελας Γκερέκου, Λευκάδας Σπύρου Μαργέλη, Κεφαλλονιάς Σπύρου Μοσχόπουλου και Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγου, του άλλοτε Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με τον «Καλλικράτη» τα Επτάνησα, όπου υπήρξαν ως κρατικό μόρφωμα πολύ πριν την ίδρυση του αθηνοκεντρικού κράτους, καταργήθηκαν ως αποκεντρωμένη διοίκηση και υποτάχθηκαν στην στην Α.Δ. Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου». Έκοψαν ακόμα και το Νήσων από την επωνυμία, για να μην εφαρμόζονται οι Νησιωτικές Πολιτικές και ο μειωμένος ΦΠΑ 5 % που ισχύει μέχρι και στο θέρετρο των ηθοποιών, τραγουδιστών και της αριστοκρατίας, στη Μύκονο.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τριάντα χρόνια πίσω στην προστασία των καταναλωτών;

Τριάντα χρόνια πίσω στην προστασία των καταναλωτών;
Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή για την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Συμβάσεων επιχειρήσεων με καταναλωτές

Τους κινδύνους που ενέχει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις συμβάσεις μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών φέρνει υπόψη της Κομισιόν, με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, αναδεικνύοντας και τις αντιρρήσεις των καταναλωτικών οργανώσεων.

Πινακοχώρι Λευκάδας – Τ’ ‘Αη Γιαννιού τα λάμπαρδα

Είδα την ανάρτηση στην ιστοσελίδα http://www.kolivas.  μου άρεσε και την δημοσιεύω και εδώ.
Ας θυμηθούμε το Καλοκαίρι που μας πέρασε…και ως «αντίδοτο» στη γενική κατήφεια των ημερών… στο «μαύρο χειμώνα» που ενσκήπτει…
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 ~ Την εκδήλωση – αναβίωση τού εθίμου διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ~

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αλυσοπρίονο για τις επικουρικές συντάξεις από Νοέμβριο


Διπλή και πολυεπίπεδη είναι η περικοπή των επικουρικών, ως συνέχεια των μειώσεων οι οποίες έγιναν στις κύριες συντάξεις και των θυσιών στις οποίες υποβλήθησαν οι ασφαλισμένοι. Το ψαλίδι ξεκίνησε με την παρακράτηση από 3%-10% για ποσά σύνταξης πάνω από 300 ευρώ το μήνα που εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αλιείς βιντζότρατας :«Υποστηρίζουμε το επάγγελμά μας, το εισόδημά μας αλλά και το ψάρι των φτωχών»,

psarades_pin_300.jpgΟ Περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων έδειξε να συμμερίζεται το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του όμως μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει καμμία πρωτοβουλία.Το Δελτιο τύπου λέει:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι αλιείς βιντζότρατας
 Συνάντηση – συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των αλιευτικών συλλόγων Κέρκυρας και Παξών, με αντικείμενο το αίτημα των αλιέων βιντζότρατας για διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου αλίευσης.

SOS για τα Επτάνησα - αντίδραση στην συνεχή υποβάθμιση


 

Γιάννης Βραδής
Δρ Πανεπιστημίου Purdue, ΗΠΑ
Σύμβουλος Διαχείρισης Ποιότητας
http://www.vradis.net/


Πρόσφατα δηλώθηκε η πρόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου στην επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του να μην προβλέπεται γραφείο στα Ιόνια νησιά και η μεν Κέρκυρα να αναφέρεται στο γραφείο των Ιωαννίνων, τα δε υπόλοιπα νησιά στο γραφείο της Πάτρας. Ο κύριος Περιφερειάρχης ορθά πράττοντας έστειλε άμεσα επιστολή στον πρόεδρο του Οργανισμού

To χρέος όλων των χωρών του πλανήτη

Που συμφέρει...να μεταναστεύσετε;


Στο γράφημα της Le Figaro μπορείτε να δείτε τοκαι να διαπιστώσετε με λύπη ότι είμαστε από τους πρώτους.

Το παράδοξο; Μας περνά ...η Ιαπωνία με χρέος 233% (!) όταν εμείς έχουμε 166%.
Πίσω μας η Πορτογαλία με 106%!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Οι πιο καλά κρυμμένες αλήθειες της ελληνικής κρίσης: Νο1

 

Πάνος ΠαναγιώτουΕπικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd
 
Τόσο στο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης όσο και κατά τη διάρκεια της οι Έλληνες πολιτικοί και η Τρόικα έδωσαν πολλές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και έκαναν πολλές προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν. Ίσως, όμως, πολύ χειρότερο από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις ανεπιβεβαίωτες προβλέψεις να είναι το γεγονός ότι αποκρύφτηκαν πολλές αλήθειες απ' τον ελληνικό λαό οι οποίες ήταν

Ο Ρίτσος διαβάζει την ''Ρωμιοσύνη'' στο Πολυτεχνείο (1974)

 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Φτάσε όπου δεν μπορείς! Νίκος Καζαντζάκης

Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. 'Οχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε…» Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957), απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλιου "Αναφορά στον Γκρέκο", Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Πολιτική κίνηση απο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή..

Αύριο η ιδρυτική διακήρυξη με στόχο και ελπίδα, την Δημιουργια μιας Ενωμένης κεντροΑριστεράς  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενωτική Κίνηση
Στη σημερινή συγκύρια βιώνουμε την ανασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία, το αδιέξοδο της νεολαίας, η κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχείρησης, η δοκιμασία της ελληνικής οικογένειας δεν αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Η κυριαρχία της χώρας και η δημοκρατία βρίσκονται σε κίνδυνο. Εμείς που  προερχόμαστε από τους πιο διαφορετικούς

Ο Βοράς τελικά θα διαλύσει το ευρω και θα διαφύγει με τα φράγκα.

Τα πλεονάσματα του Βορά είναι τα ελλείμματα του νότου. Η τοξικοποίηση της Ιταλίας οδηγεί στην κατάρρευση μύθων και στερεοτύπων σε βάρος των Λαών του Νοτου καθώς η Ιταλία είναι στο G8 έχει και παραγωγική βάση έχει και εξαγωγική οικονομία .
Σε λίγους μήνες η εβδομάδες ευρωζώνη δεν θα υπάρχει και τα σενάρια λένε ότι αρκετές χώρες θα έχουν καταφύγει η οδηγηθεί σε νέα νομίσματα είτε εθνικά, είτε υποτιμημένα ευρώ σε μια πιο χαλαρή ευρωζώνη.
Όλα τα σενάρια στην πράξη θα καταχωρηθούν ως “μέσο διαφυγής του κλεφτή με τα χρήματα”. Πολύ πιθανό σε λίγες εβδομάδες βόρειες ή κεντροευρωπαικές χώρες να την “κοπανήσουν”. Με όλα όσα έγιναν και ειδικότερα όσα δεν έγιναν φαίνεται η πρόθεση του Βορά να διαλύσει το ευρώ και να διαφύγει με τα φράγκα.

Η Μάνα η Λευκαδίτισσα ( Του Ηλία Π. Γεωργάκη)



Η μάνα η Λευκαδίτισσα. Τη βλέπω στις αλυκές να σηκώνει ξυπόλυτη, σε μια ποδολόγα, αλάτι στο κεφάλι της. Κόντρα στη φτώχεια. Με αντίσταση στην απόγνωση. Πικραμένη από τη μοίρα. Αλλά με δύναμη. Με υπομονή. Με πλοηγό την αμόλυντη ψυχή της. Τη βλέπω στην Καρυά, νύφη στο χωριάτικο γάμο με αυτή την αρχοντική λευκαδίτικη φορεσιά, τη μεγαλοπρεπή. Να κεντάει με καρτερικότητα και φαντασία. Με παραδειγματική απλότητα. Να κουβαλάει το νερό με τον τέντζερη στο κεφάλι με δεξιοτεχνία. Με θάρρος.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγές τσουνάμι με την νέα Κ.Α.Π.



Μαχαίρι στις αγροτικές ενισχύσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από το 2013. Ωφελημένοι θα είναι οι ενεργοί παραγωγοί, όσοι δηλαδή παράγουν προϊόντα με ζήτηση στις αγορές και παράλληλα προστατεύουν και το περιβάλλον, ενώ καταργείται το μοντέλο «εισπράττω ένα ποσό, είτε παράγω, είτε όχι» που καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία, μοιράζοντας χρήματα σε αγρότες που ουδέποτε καλλιέργησαν τα χωράφια τους.
Το επικρατέστερο να υιοθετηθεί το προσεχές καλοκαίρι από τα τρία σενάρια της Κομισιόν σπάζει τις

ΔΟΕ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (όπως έχει ψηφιστεί στη Βουλή)



Οι Θέσεις όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης (ΠΕ,  ΤΕ, ΔΕ , ΥΕ) κατατάσσονται σε 6 συνολικά βαθμούς.
 Βαθμός                   ΣΤ
 Βαθμός                    Ε
 Βαθμός                    Δ
 Βαθμός                    Γ
 Βαθμός                    Β
 Βαθμός                    Α


Οι προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, γίνονται με βάση ποσόστωση επί των κάθε φορά κρινόμενων, ύστερα από αξιολόγηση που διενεργείται μία φορά το χρόνο από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, ως εξής:

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Κόρος- Του Φίλιππου Λάζαρη από το βιβλίο 'Μια φορά και ένα καιρό'

                               Ο Κόρος
 Πολλοί θα τον θυμούνται ακόμα τον Κόρο. Οι περισσότεροι, φυσικά, θα τον θυμούνται γέρο, όταν πια ήτανε η απασχόληση των γαβριάδων (μόνον;) της Αγια-Μαύρας.
     Τότε που η ιαχή «Κορόοοο!...» δονούσε το παζάρι και τα σοκάκια της χώρας κάθε τόσο, δίνοντας διέξοδο και έκφραση στο αγιομαυρίτικο «πείραγμα» και λίγο χρώμα στη μονότονη και μίζερη ζωή της μικρής μας πόλης.
     Το ’χε δε συνηθίσει κι ο ίδιος τόσο, που αν τύχαινε καμιά φορά εκείνοι και δεν τον πείραζαν και τους έβλεπε αδιάφορους, τους πείραζε αυτός, φωνάζοντάς τους «Κορόοοο!...».

Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει... ελπίδες - Ιπποφαές


Ένας ημιάγριος θάμνος, με ιστορία χιλιάδων χρόνων, και θαυματουργές ιδιότητες, γνωστές από την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίνει προοπτική ανάπτυξης μιας νέας προσοδοφόρας καλλιέργειας για τους αγρότες της ελληνικής υπαίθρου. Λέγεται ιπποφαές και έχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.
Καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια μόνο στη Βόρεια Εύβοια, από φαρμακευτική εταιρεία που το διαθέτει ως συμπλήρωμα διατροφής σε
μορφή κάψουλας, ενώ τους επόμενους μήνες

H κομποστοποίηση σε απλά Ελληνικά



Τι είναι η κομποστοποίηση; Πολλά ακούγονται αλλά λίγα καταλαβαίνονται γι’ αυτήν. Πρόκειται για μία πανεύκολη διαδικασία την οποία όλοι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας. Με τη βοήθεια του κ. Γιώργου Παππά της εταιρείας Βελτιωτική ο οποίος έλυσε τις απορίες μας, ξεκινήσαμε κι εμείς να κάνουμε κομποστοποίηση στον κήπο μας.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Γερμανικές συμβουλές με βάση το γερμανικό «Καλλικράτη»


                                                       Απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, βάσει του γερμανικού «Καλλικράτη», έδωσαν οι γερμανοί αυτοδιοικητικοί στους έλληνες συναδέλφους τους, κατά τη 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση (η 3η θα γίνει στη Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Polis 2011», καλώντας τους να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τα δικαιώματά τους.

Οι συμβουλές της γερμανικής πλευράς μπορεί να φαίνονται απόλυτα λογικές, όμως τα ζητήματα εφαρμογής τους στην ελληνική πραγματικότητα εγείρουν περισσότερα ερωτηματικά.

Απόσυρση του προϋπολογισμού και σύνταξη ενός νέου με αναπτυξιακή προοπτική ζήτησε στην εισήγησή του επί του προϋπολογισμού της ΠΙΝ ο Δ. Πουλιέζος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ



.Απόσυρση του προϋπολογισμού και σύνταξη ενός νέου με αναπτυξιακή προοπτική ζήτησε στην εισήγησή του επί του προϋπολογισμού της ΠΙΝ ο Δ. Πουλιέζος.
Ολόκληρη η εισήγηση Πουλιέζου έχει ως εξής:

Ένα Όχι υπέρ της Ευρώπης (του Γιάννη Βαρουφάκη)

1. Θέλετε να μείνουμε στο ευρώ;
2. Συμφωνείτε στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Οκτωβρίου;
Αν μπορούσα να απαντήσω και στα δύο ερωτήματα θα απαντούσα ΝΑΙ στο πρώτο και ΟΧΙ στο δεύτερο
---------------------------------------------------------------------- 
Η κα Merkel και ο κος Sarkozy έχουν κάθε λόγο να είναι θυμωμένοι με τον κ. Παπανδρέου. Πριν μερικές μέρες προσυπέγραψε την Συμφωνία του Οκτωβρίου. Όσο εκείνοι ανακοίνωναν την (πολύ κακή για την Ευρώπη και καταδικαστική για την Ελλάδα) συμφωνία, εκείνος καθόταν ήσυχα-ήσυχα και τους άκουγε. Στο τέλος μάλιστα τους χειροκρότησε. Κι όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό,

Η συσσώρευση πλούτου εχθρός της δημοκρατίας

του Paul Krugman
Η οικονομική και κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ επέστρεψε στην ειδησεογραφία, χάρη κυρίως στο κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street», αλλά και το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό: ήρθε η ώρα να επιστρατευτούν οι επαγγελματίες της θολούρας!
Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει το θέμα ξέρει τι εννοώ. Όποτε απειλείται να έρθουν στο επίκεντρο της προσοχής οι αυξανόμενες