Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση από τον Γιώργο Καλούδη.


kaloudis airport


Προς

1) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου
2) Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

Κέρκυρα, 20 Ιουλίου 2012
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε,
Σας ζητώ να δεχθείτε την εγγραφή ως κατεπειγόντων θεμάτων στην αυριανή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο Βαθύ Ιθάκης, των εξής 2 κατεπειγόντων θεμάτων:
1) Πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς σας ζήτησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Hans-Joachim Fuchtel και με ποιού πρωτοβουλία ήρθε στην Κέρκυρα και προκάλεσε και σύσκεψη.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Επερώτηση του Γ. Φόρτε προς τον Περιφερειάρχη-Για την αξιοπιστία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


fortes.jpg
Επερώτηση Γεράσιμου Φόρτε Περιφερειακού Συμβούλου
Αργοστόλι 16 Ιουλίου 2012
Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
Κύριε Περιφερειάρχη
Στην πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, μεταξύ των άλλων σύμφωνα με την επίσημη κοινή ανακοίνωση, συζητήθηκαν τα 181 έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, τα ημιτελή έργα της περιόδου 2000 – 2006 «για τα οποία υπάρχει κίνδυνος απώλειας κονδυλίων για τη χώρα» και το ζήτημα με τα στερεά απόβλητα, «τις ανεξέλεγκτες χωματερές και όλες τις μονάδες που προβλέπονται και δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη για τη διαχείριση των αποβλήτων».
Επειδή και οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις «ακουμπάνε» την αξιοπιστία και της δικής μας Περιφέρειάς και επί πλέον ελλοχεύουν τον κίνδυνο της αναπτυξιακής υστέρησης των νησιών μας στους αντίστοιχους τομείς, αλλά και της απώλειας πόρων, επιστροφής κονδυλίων, ακόμη και προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΦΑΚΕΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ-Οι σπόροι που ήρθαν από την αρχαιότητα



Γιατρός. Το επάγγελμα του κ. Σγουρόπουλου. Μόνιμος κάτοικος Μονάχου, βρίσκεται στην Ελλάδα 5 φορές τον χρόνο.
Γιατρός. Το επάγγελμα του κ. Σγουρόπουλου. Μόνιμος κάτοικος Μονάχου, βρίσκεται στην Ελλάδα 5 φορές τον χρόνο.

Ο Βασίλης Σγουρόπουλος έχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση της πολιτισμικής και διατροφικής παράδοσης της Εγκλουβής Λευκάδας, περιοχή από την οποία κατάγεται.


Ο Βασίλης Σγουρόπουλος έχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση της πολιτισμικής και διατροφικής παράδοσης της Εγκλουβής Λευκάδας, περιοχή από την οποία κατάγεται. Η περίφημη Φακή Εγκλουβής, μία από τις ελάχιστες ποικιλίες φακής από αρχέγονο σπόρο, πρόκειται να γίνει προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), χάρη στις δικές του προσπάθειες.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Στον τουρκικό όμιλο DOGUS η μαρίνα της Λευκάδας σύμφωνα με δημοσίευμα της ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ο τουρκικός όμιλος DOGUS σχεδιάζει να αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα

Ο όμιλος DOGUS Holding A.S, ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία ανακοίνωσε, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην