Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το Δ.Σ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική διαφωνία του με την απόφαση του Δ. Σ Δήμου Λευκάδας


Το Δ.Σ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει την ριζική διαφωνία του με την απόφαση του Δ. Σ Δήμου Λευκάδας που ψήφισαν μόνον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Δημάρχου με την οποία εκχωρείται η διαχείριση (και όχι μόνο) των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων με χρηματοδοτήσεις του Δήμου θα γίνουν για την ύδρευση και άρδευση της Λευκάδας, στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.


Θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει ευθύνη και υποχρέωση να οργανώσει και να διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο, προς το συμφέρον των καταναλωτών δημοτών, τον πλουτοπαραγωγικό αυτόν πλούτο, που μέχρι σήμερα κακώς οι προηγούμενες δημοτικές αρχές επέτρεψαν την παραβατικότητα, την μη καταβολή έως και παραγραφή οφειλών.
Δεν κατανοούμε την άρνηση και δεν αποδεχόμαστε την αδυναμία που δηλώνει η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί, κατά την υποχρέωση της, τους υδάτινους πόρους όπως σε όλους του Δήμους της Ελλάδας συμβαίνει. Ζητάμε από τον Δήμο την άρση αυτής της απόφασης και από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και Αποχέτευσης την καταψήφιση της παραχώρησης, ιδιαίτερα σήμερα που η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού και των καθημερινών αναγκών του, η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και των ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών, καθιστούν το νερό εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στις εκφρασμένες προθέσεις της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., με κίνδυνο οι κερδοσκοπικές προθέσεις των όποιων επενδυτών να ανεβάσουν το κόστος των καταναλωτών πολιτών της Λευκάδας, που ήδη επιβαρύνονται από την δυσβάστακτη οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου