Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι Φοιτητές απαντούν στην Υπουργό Παιδείας.

Είμαστε φοιτητές από το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που ανήκει στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Εκπροσωπούμε το σπουδαστικό σύλλογο και είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές, καθώς στο τμήμα μας δεν συμμετέχουν στις εκλογές, κομματικές παρατάξεις.Ίσως η ανεξάρτητη ταυτότητά μας και η μη κομματική ένταξή μας στο σάπιο πολιτικό-κομματικό σύστημα που έχει τις ρίζες του μεσα σε ολα τα ιδρύματα της Ελλάδας (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) να μη συμβαδίζει με τα κομματικά συμφέροντα των εμπλεκομένων και να δυσχεραίνει το έργο μας καθώς μοναδικός μας στόχος είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας, χωρίς καμία είδους <<γραμμή>>.
Το Υπουργείο Παιδείας στις 10/05 γνωστοποίησε με ένα δελτίο τύπου πως το τμήμα μας δεν θα συμπεριληφθέι στα μηχανογραφικά δελτία, μαζί με άλλα 23 ΤΕΙ κ ένα Πανεπιστήμιο.Για αυτή την απόφαση το Υπουργείο, δεν ήρθε σε καμία συζήτηση με τις διοικήσεις των τμημάτων και μετέπειτα μοιράζει ασαφείς διαβεβαιώσεις για αναδιάρθρωση και ανάπτυξή τους. Ως σκεπτόμενοι και ανήσυχοι άνθρωποι, δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, μάχη πολιτική απέναντι στην πολιτική του μνημονίου,  μάχη για την  διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Το Υπουργείο Παιδείας εν μία νυκτί αποφάσισε το κλείσιμο του ΤΕΙ μας, μαζί με άλλα εικοσιτρία (23) τμήματα σε όλη την χώρα χωρίς καμία προειδοποίηση και συζήτηση με τις διοικήσεις των τμημάτων αυτών.

Λειτουργώντας στα όρια του φασισμού, κόβει τα όνειρα χιλιάδων νέων για ένα καλύτερο μέλλον . Αδιαφορεί πλήρως για τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει το έθνος λόγω της οικονομικής κρίσης  και σκορπίζει απογοήτευση και θυμό σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες , που επί έτη κατέθεταν εισοδήματα με μοναδική προσδοκία ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους . Γεμίζει με ανασφάλεια τους εκπαιδευτικούς και κυρίως το μόνιμο προσωπικό και παράλληλα βάζει ταφόπλακα στις αγορές και τις τοπικές κοινωνίες που στεγάζουν τα τμήματα αυτά, εφαρμόζοντας μία πολιτική αστυφιλίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου