Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ηλίθιοι ή απατεώνες;

 



Έχουμε συμφωνήσει και υπογράψει με την Τρόικα τα εξής σε ότι αφορά την εκποίηση της κρατικής περιουσίας:
1. Έως το τέλος Σεπτέμβρη έσοδα από την πώληση τμήματος της περιουσίας του δημοσίου 1,3 δισ. ευρώ
2. Έως το τέλος του 2013 έσοδα 50 δισ. ευρώ από τη συνολική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Σήμερα ένα μήνα και κάτι μέρες μέχρι τέλος Σεπτέμβρη το μόνο που έχουμε πουλήσει είναι το Τα άλλα 900 εκατ. ευρώ έως το τέλος Σεπτέμβρη που θα τα βρούμε, αφού για την ώρα, όχι μόνο δεν υπάρχει στον ορίζοντα ίχνος ενδιαφερόμενου, αλλά υπάρχουν τεράστιες νομικές εκκρεμότητες για τη διαδικασία πώλησης των λεγόμενων ασημικών του κράτους.
μέρισμα του δημοσίου στον ΟΤΕ, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Με ενημέρωσαν σήμερα για την συνολική αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας των ΔΕΚΟ που είναι προς πώληση (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, κλπ) κι αυτή δεν ξεπερνάει τα 11,5 δισ. ευρώ.
Προσέξτε τώρα: 50 δισ. πρέπει να μαζέψουμε κι αυτό το έχουμε υπογράψει με την Τρόικα, 11,5 δισ. είναι η αξία όλων αυτών που μπορούμε να πουλήσουμε.
Κι αυτό το έχουμε υπογράψει. Και το έχουμε υποσχεθεί.
Και το ερώτημα είναι: Είμαστε απατεώνες και τους κοροϊδεύουμε ή είμαστε ηλίθιοι και πιστεύουμε ότι έχουμε 50 δισ. περιουσία ενώ αυτή δεν ξεπερνάει το 11,5 δισ. Η διαφορά δεν είναι και μερικά απλά εκατομμύρια ευρώ, μιλάμε για έλλειμμα 38,5 δισ.
Και μην πει κανείς ότι φταίει η κατάρρευση των τιμών στο χρηματιστήριο, μα κι όταν συμφωνούσαμε για τα 50 δισ. η αξία των μετοχών των ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο δεν ξεπερνούσε τα 20 δισ. σε τρέχουσες τιμές.
Ίσως μερικοί ανεγκέφαλοι στην κυβέρνηση που καταστρώνουν λίστες για τα προς πώληση ασημικά του δημοσίου να νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κουτόφραγκους στην Ευρώπη. Και μετά μας φταίνε οι Φινλανδοί που μας ξευτιλίζουν γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν απατεώνες που δανειζόμαστε, ξέροντας πως δεν θα τους ξοφλήσουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου