Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αίτηση πτώχευσης από την ΕΑΣ Πρέβεζας


Αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών κατέθεσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, γεγονός που προκαλεί γενική αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αλλά και γενικότερο προβληματισμό λόγω των εξελίξεων στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Η Ένωση της Πρέβεζας είναι μία από τις τρεις της Ηπείρου που κατέχουν μετοχές στη γαλακτοβιομηχανία.

Η Διοίκηση της Ένωσης όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο, αλλά με ενέργειές της, που κατά καιρούς προκάλεσαν την αντίδραση τοπικών συνεταιριστών, θέτει τώρα σε κίνδυνο την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων με τις οποίες συναλλάσσονταν.
Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από επτά εκατομμύρια είναι οι υποχρεώσεις που αφήνει προς τρίτους, δηλαδή προμηθευτές, συνεταιριστές κι άλλους επιχειρηματίες, ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της Πρέβεζας.

Η ΕΑΣ Πρέβεζας δραστηριοποιούνταν στους τομείς της προμήθειας ειδών οικιακής κατανάλωσης με αλυσίδα έξι σούπερ μάρκετ, της διακίνησης ζωοτροφών, της προμήθειας γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και αγροτικών μηχανημάτων, της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου με την εμπορική ονομασία «Κιούπι» και της λειτουργίας ψυκτικών χώρων για τη συντήρηση νωπών προϊόντων.
Εδώ και τρεις περίπου μήνες οι πιστωτές της ΕΑΣ κινήθηκαν δικαστικά για την είσπραξη των οφειλομένων, επιταγές έμειναν ακάλυπτες ενώ και η Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας δέσμευσε το 50% των καταθέσεων της Ένωσης, για οφειλές της προς την Εφορία.
Να σημειωθεί ότι ημερομηνία συζητήσεως της αίτησης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας ορίσθηκε η 8η Νοεμβρίου 2011.
Να τονιστεί πως η εξέλιξη αυτή, το λουκέτο της ΕΑΣ Πρέβεζας –μιας από τις Ενώσεις που διαθέτουν μετοχές στη Δωδώνη- την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία πώλησης των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας αποδυναμώνει τον αγώνα των συνεταιριστών της Ηπείρου και σίγουρα δεν βοηθά στη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου
http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου