Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Υπάρχει και η Ελλάδα της δημιουργίας και των πρωτοποριακών ανακαλύψεων

Η εικόνα της πραγματικής Ελλάδας είναι εκείνη που αντικατοπτρίζεται στις επιτυχίες και στην παγκόσμια αναγνώριση που απολαμβάνουν οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Αναφερόμαστε στους Έλληνες εκείνους που πρωτοπορούν κυριολεκτικά στις επιστήμες η στις τέχνες, και που αν μη τι άλλο με το δικό τους τρόπο στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η καταχρεωμένη "ψωροκώσταινα" αλλά κι ένας τόπος παραγωγής ανθρώπων που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα, και αυτό ήδη το κάνουν με ένα μοναδικό τρόπο.

Ένας Έλληνας αυτή της κατηγορίας είναι και ο Χανιώτης μόλις 28χρόνων Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Δασκαλάκης γεννημένος το 1981, είναι κιόλας επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Μ.Ι.Τ, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος στις ΗΠΑ, που πολλοί το χαρακτηρίζουν από τα καλύτερα του κόσμου.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας (Αμερικανός μαθηματικός και οικονομολόγος. Τιμήθηκε το 1994 με το Νόμπελ Οικονομικών, μαζί με τους Ρ. Ζέλτεν και Τζ. Χαρσάνυι για τη συμβολή του στη θεωρία παιγνίων. Συγκεκριμένα, δημιούργησε την έννοια της ισορροπίας για παιχνίδια μη-μηδενικού αθροίσματος, ισορροπία που πήρε το όνομά του ως ισορροπία Νας. Η έννοια της ισορροπίας κατά Νας είναι πολύ σπουδαία, ιδιαιτέρως στις μέρες μας, και έχει ευρύτατες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και σε φυσικά συστήματα, όπως η Βιολογία), ο οποίος έχει τιμηθεί με νόμπελ, που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια.

Χθες, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε από τους ανθρώπους του τόπου καταγωγής του, τις Βουκολιές, όχι μόνο γι αυτό που έχει κιόλας καταφέρει ως επιστήμονας, αλλά κυρίως για το ότι αναδεικνύει το διαφορετικό πρόσωπο, της Ελλάδας υπενθυμίζοντας με τρόπο πειστικό σε όλο τον κόσμο ότι και αυτό το πρόσωπο είναι υπαρκτό.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε οτι "για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία μας . Τα νέα παιδιά που τώρα βλέπουν τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα θα πρωτοστατήσουν για να αλλάξουν τη χώρα μας."

Στέλνοντας δε, μήνυμα στους νέους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια αναζητούν μια καλύτερη τύχη και περισσότερες προοπτικές στο εξωτερικό ο 31χρονος καθηγητής του ΜΙΤ σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, αλλά όσα παιδιά επιλέγουν να φύγουν εκτός Ελλάδας να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πως μέσα από αυτό που κάνουν θα προσφέρουν στη χώρα μας.
dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου