Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.

eptanhsiakh anagennisi
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.
Στις 13 Γενάρη 2013, αφού είχαμε θέσει αρκετές φορές το θέμα ότι τα ΜΜΕ της Επτανήσου Πολιτείας πρέπει να παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία από τις κρατικές διαφημίσεις και αφού σας είχαμε ζητήσει να αποζημιώνονται τα ΜΜΕ της Επτανήσου για το κόστος μετάδοσης των συνεδριάσεων και εσείς δεν κάνατε τίποτα,
Υπέβαλλα την εξής Επερώτηση:
« ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Του Καλούδη Γιώργου,
Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.,
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.
13 Ιανουαρίου 2012
Προς :
1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
Κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Πρόεδρε,
Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα εάν ο ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ πληροφορείται, και μάλιστα απευθείας ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, χωρίς διαμεσολαβήσεις, από τα ΜΜΕ της Επτανήσου, ολόκληρες τις συνεδριάσεις.
Όχι μόνον αυτό δεν έχετε κάνει γίνει αλλά σε πολλές συνεδριάσεις δεν είχατε μεριμνήσει για τα απλά, εύκολα και αυτονόητα και δεν υπήρχε ούτε η δυνατότητα τηλεφωνικών γραμμών για να γίνει διαδικτυακή μετάδοση.
Είναι επίσης δεδομένο ότι μέσω της μετάδοσης ολόκληρων των συνεδριάσεων από τα ΜΜΕ της Επτανήσου και καλύπτοντας τα οδοιπορικά και το κόστος των ΜΜΕ για τη συγκεκριμμένη συνεδρίαση θα φέρναμε πιο κοντά τους Επτανήσιους και θα ενισχύαμε ταυτόχρονα και τα χειμαζόμενα ΜΜΕ της Επτανήσου.
Ερωτάσθε:
1) Σε ποιες συγκεκριμμένες ενέργειες προβήκατε μέχρι σήμερα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός;
2) Ξέρετε τι τεράστια κονδύλια τα δύο κόμματα (το άλλοτε «ΠΑΣΟΚ» και η Ν.Δ.)του θανόντος δικομματισμού, διοχέτευαν και διοχτεύουν μέσω κρατικής διαφήμισης( από το ΕΣΠΑ μέχρι τις χορηγίες Εθνικής Τράπεζας, και γενικά κρατικών τραπεζών και οργανισμών (ΟΠΑΠ και Σία) στα αθηναϊκά ΜΜΕ και εφημερίδες;
3) Έχετε, έστω και ετεροχρονισμένα, τη βούληση να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ταυτόχρονα από όλα τα ΜΜΕ της Επτανήσου;
Ο Επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Έκανα άλλη μία επερώτηση για το ίδιο θέμα και το έθεσα πολλές φορές και διαδικαστικά, ειδικά όταν ένα κανάλι ερχόνταν και έστηνε κάμερα όταν μιλούσατε μόνον εσείς και μετά, μόλις τελειώνατε, σηκωνόνταν και έφευγε.
Τονίζω ιδιαίτερα ότι
Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα όταν ο ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ πληροφορείται από τα ΜΜΕ της Επτανήσου , και μάλιστα απευθείας ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, χωρίς επιλεκτικές διαμεσολαβήσεις, , ολόκληρες τις συνεδριάσεις.
Ήδη παρατηρείται μία αδικαιολόγητη απραξία σας(πίσω από την οποία φαίνεται να υποκρύπτεται μία σκοπιμότητα).
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
Γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα,παρά τις υποσχέσεις σας, δεν έχετε κάνει απλά,φθηνά και γρήγορα πράγματα, όπως την ζωντανή Ίντερνετική μετάδοση των συνεδριάσεων του Π.Σ.Ι.Ν.,μέσω της οποίας θα μπορούσαν να την μεταδίδουν όσα ΜΜΕ της ΕΠΤΑΝΉΣΟΥ επιθυμούν ;
Τι ποσά έχουν δοθεί μέχρι σήμερα και σε ποιά ΜΜΕ και δημοσιογράφους με δικαιολογία ή με αφορμή τη τουριστική προβολή είτε από τη Π.Ι.Ν. είτε από την ΕΤΙΝ;(Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, της οποίας είσθε Πρόεδρος και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα της ΠΙΝ, των Δήμων κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου