Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ


eptanhsiakh anagennisi

ΟΧΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

 Η  χτεσινή  ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μηλιώτη, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης  του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου, ότι θα διεξάγονται συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με τηλεδιάσκεψη, δικαιώνει μία από τις δεκάδες δημιουργικές προτάσεις που διατυπώσαμε από την αρχή της   λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δική μας δημιουργική θέση ήταν να δοκιμάσουμε τη τηλεδιάσκεψη για τα υπηρεσιακά θέματα, αλλά η Διοίκηση Σπύρου για 21/2 χρόνια δεν τη δέχτηκε.
  Διατυπώνουμε δύο μεγάλα ΟΧΙ:





ΟΧΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ.
Τίποτα δεν υποκαθιστά τη συζήτηση στην ολομέλεια.
Τα μείζονα Επτανησιακά Θέματα αλλά και τα μείζονα πολιτικά θέματα θα συζητούνται στη 2ήμερη Ολομέλεια κάθε μήνα.

ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Αυτό έχει γίνει κατά κόρον στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού για να μη συμμετέχουμε όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και να υφαρπάζονται .  Δεν είμαστε ούτε αργόμισθοι του Δημοσίου ούτε συνταξιούχοι ούτε δημόσιοι υπάλληλοι ούτε κρατικοδίαιτοι. Είμαστε μαχόμενοι καθημερινά στη ζωή. Εάν εργαστούμε μπορεί να έχουμε κάποιο εισόδημα.
Μπορεί να εργαστούμε και να μη μας πληρώσουν κιόλας.

Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη για τα υπηρεσιακά θέματα να γίνονται σε αργίες ή πάντως το βράδυ. Και πάντα καλά προετοιμασμένες και με εισηγήσεις μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, χωρίς αιφνιδιαστικά κατεπείγοντα ή άλλα τερτίπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου