Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Στο φουλ ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο

0aktio998Μέχρι το τέλος του 2014 θα παραδοθεί η παράκαμψη Αμφιλοχίας
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν, εδώ και αρκετό καιρό, και οι 4 εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία – Άκτιο
Τα εργοτάξια έχουν ζωντανέψει και όλα δείχνουν ότι οι κακές ημέρες, για το μεγάλο αυτό δημόσιο έργο, έχουν περάσει οριστικά. Πριν από μερικές ημέρες παραδόθηκαν τρεις οδικές παρακάμψεις για την εξυπηρέτηση των οδηγών στο δυτικό τμήμα του έργου και στα σημεία που γίνονται οι αερογέφυρες. Η μια βρίσκεται στο επαρχιακό δίκτυο Βόνιτσας – Παλαίρου (φωτό κάτω), η δεύτερη στο δίκτυο Βόνιτσας – Ακτίου (μεγάλη φωτό) και η τρίτη στην κατεύθυνση προς Λευκάδα. Σημαντική είναι και η πρόοδος που παρατηρείται στο ανατολικό τμήμα του έργου στην παράκαμψη Αμφιλοχίας.

Αν και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως τα νέα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και από το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουμε τις πρώτες παραδόσεις, όμως η πρόοδος στα έργα είναι φανερή.
Η ροή χρημάτων κυλάει ομαλά και οι πληρωμές από το υπουργείο Υποδομών έχουν πυκνώσει, δείγμα πως πιστοποιούνται συνεχώς εργασίες των εργολάβων στα 4 τμήματα. Τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις έχουν σχεδόν ξεπεραστεί και δεν υπάρχουν θέματα με την αρχαιολογική υπηρεσία. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια άλλη επιπλοκή, μέχρι το τέλος του 2014, θα παραδοθεί το τμήμα από Σαμάρι μέχρι Δρυμό, ενώ όλο το υπόλοιπο έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2016. Ο δρόμος θα μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων με ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας και τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα με όριο ταχύτητας τα 130χλμ/ώρα.
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου