Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ιστορικό Ντοκιμαντέρ με βάση το Μύθο του Οδυσσέα, για την προβολή των Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ιστορικό Ντοκιμαντέρ με βάση το Μύθο του Οδυσσέα, για την προβολή των Ιονίων Νήσων
Συνεργασία του Περιφερειάρχη Ι.Ν. με τους κινηματογραφιστές

Τα σεμινάρια, που οργανώνει στην Κέρκυρα το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.
Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αντικείμενο την παραγωγή ελληνικών και μεσογειακών ντοκιμαντέρ σε συνθήκες διεθνούς συμπαραγωγής.
Λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια και για το έτος 2011 έχει διοργανώσει δύο κύκλους σεμιναρίων για Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς. Τα σεμινάρια αποσκοπούν στη διαμόρφωση δεξιοτήτων των δημιουργών, ώστε να έργα που θα παρουσιασθούν να μπορούν να επιλεγούν από διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το πρώτο σκέλος των σεμιναρίων πραγματοποιείται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από τις 11-15 Ιουλίου, ενώ το δεύτερο μέρος πραγματοποιείται από τις 16-19 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Οι εκπαιδευτές είναι ‘Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί καθώς και προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ ειδικά φέτος το STORY DOC πραγματοποίησε σεμινάρια στην Παλαιστίνη και φέρνει και στην Ελλάδα παραγωγούς από εκεί, για συνεργασία.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές, σε φοιτητές οπτικοακουστικών τεχνών αλλά και σε ευρύτερο κοινό.
Δυο ντοκιμαντέρ για τα Ιόνια Νησιά
Η παρουσία του Περιφερειάρχη στη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων ήταν ενθαρρυντική της προσπάθειας που γίνεται, καθώς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποστηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία έχει να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων τη διεθνή προβολή των ταινιών ντοκιμαντέρ με θέματα που αφορούν στα Ιόνια Νησιά, την προσέλκυση κι άλλων κινηματογραφιστών, την ενίσχυση του συνεδριακού και εκπαιδευτικού τουρισμού.
Μάλιστα, μετά από αίτημα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδοτεί τμήμα της δαπάνης για την παραγωγή δυο ντοκιμαντέρ, το ένα εξ αυτών αφορά στο Μύθο του Οδυσσέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου