Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Βαρόμετρο Public Issue: Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ

  
Βαρόμετρο Public Issue: Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολιτικό και οικονομικό Βαρόμετρο για τον μήνα Ιούλιο της Ρublic Issue για το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Αναλυτικά:

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του μόλις 26,5% αυξάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 6 ποσοστιαίες μονάδες. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,5% ενώ τέταρτη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο πολιτικό βαρόμετρο του Ιουλίου συγκεντρώνει το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 9% Οι αναλυτές κρίνουν ότι αυτή η αύξηση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις συνεχείς επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη συγκεντρώνει 7,5%. Στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με μόλις 1,5%

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, ενώ τις περισσότερες θετικές, 35 τον αριθμό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Ακολουθεί ο Γιωργος Καρατζαφέρης με επίσης 35 θετικές γνώμες με το Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται στο ναδίρ με μόλις 28 θετικές γνώμες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 29% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%.

Ο ανασχηματισμός που έγινε δεν βοήθησε την ανακάμψη της εικόνας της κυβέρνησης με τη ΝΔ να περνά και σε αυτό το δείκτη μπροστά.  Ωστόσο 9 στους 10 πολίτες να είναι άκρως δυσαρετημένοι με τη λειτουργία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στην ερώτηση εάν οι πολίτες κρίνουν αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών το 60% απαντά ότι δεν χρειάζεται ενώ το 34% ότι μάλλον είναι αναγκαίες.

Στα ύψη βρίσκεται η αποχή με ποσοστό της τάξης του 38%

Οι πολίτες απαντώντας στην ερώτηση πόσο έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο η οικονομική τους κατάσταση απαντούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι έχει χειροτερέψει.

Το 88% των πολιτών νιώθουν ιδιαιτέρως ανασφαλείς για το μέλλον της χώρας. Το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 71% των πολιτών δηλώνει ότι είναι υπερ της συμμετοχής σε διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες.
http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου