Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Eπιστολή Καλούδη προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου


O επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” Γ. Καλούδης απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Άνθη, την ακόλουθη επιστολή:Κοιν.: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου
9 Νοέμβρη 2011
Κύριε Πρόεδρε,
Με προηγούμενες επιστολές μου προ μηνών σας έχω ζητήσει να εγγράψετε στην Ημερήσια Διάταξη του Π.Σ. Ιονίων Νήσων τα παρακάτω θέματα:

1. Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις
Περιφέρειες του VEΝΕΤO (Περιφέρεια Βενετίας), και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων – Περιφερειών των ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα), των ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και των ΑΖΟΡΩΝ και σε δεύτερο στάδιο της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας.
 2. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η14η Σεπτεμβρίου, ημέρα βομβαρδισμού και καταστροφής των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου το Σεπτέμβρη του 1943 από τους Γερμανούς του Χίτλερ, παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας, και έκδοση σχετικών λευκωμάτων.
 3. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η 11η Αυγούστου, ημέρα καταστροφής των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονίας, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953  και  παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας, και έκδοση σχετικών λευκωμάτων.
4. Απόφαση – ψήφισμα να αποδοθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το πανέμορφο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος που έκλεισε η Μνημονιακή Κυβέρνηση, και βρίσκετε στο Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας και να εγκατασταθούν εκεί οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου