Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Συγγραφείς στα σχολεία: Ο συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας επισκέπτεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), κάλεσε τον συγγραφέα Πασχάλη Τσαρούχα να επισκεφτεί τους μαθητές στο σχολείο, ώστε ο διάλογος μεταξύ τους να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που ανοίγει νέους ορίζοντες στη σχέση τους με το βιβλίο και τη λογοτεχνία.
Την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 10.00π.μ.-12μ.μ. ο συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΚΕΒΙ θα βρίσκεται στο σχολείο μας και θα συνομιλήσει με τα παιδιά. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 42 μαθητές της ΣΤ’ τάξης, οι οποίοι προετοιμάστηκαν για αυτή την επίσκεψη διαβάζοντας έργα του συγγραφέα. Την επίσκεψη του συγγραφέα θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές

Η επίσκεψη του συγγραφέα στο σχολείο περιλαμβάνει τρία στάδια:
  • προετοιμασία της επίσκεψης
  • δυναμική της επικοινωνίας με τους μαθητές
  • δραστηριότητες που ακολουθούν την επίσκεψη
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με τους συγγραφείς, τους εικονογράφους, τα σωματεία τους και τους Έλληνες εκδότες, καλεί τους συγγραφείς και τους εικονογράφους να επισκεφθούν τους μαθητές στα σχολεία. Από το 2004 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.455 επισκέψεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 93.000 μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου