Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση-ντροπή για την Aυτοδιοίκηση!

Γράφει ο MAKHΣ ΦOPTEΣ
Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Eνότητα Κεφαλληνίας με την«ΕπτανησιακήΑναγέννηση» και πρώην δήμαρχος Αργοστολίου.  Πρόταση-ντροπή για την Aυτοδιοίκηση!                                   
 
Η κοινή
πρόταση της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.) για ισοδύναμη περικοπή 5 εκατ. ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ) ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στην αντιμισθία των Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Προέδρων, Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών και κατάργηση των μετακλητών συνεργατών των παραπάνω αιρετών, http://www.enpe.gr/ nea/2012/11/06/koini-dilosi-enpe-kede-gia-to-mesopro-thesmo-sxedionomou.aspx όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίζεται στη Βουλή, αποτελεί ΝΤΡOΠΗ για την Αυτοδιοίκηση.Την ώρα που η λαίλαπα του νέου μνημονίου σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά, το κοινωνικό κράτος και την ίδια την Ελληνική οικονομία, η πρόταση των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών ενώσεων αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία.

Την ώρα που οι δραστικές περικοπές των ΚΑΠ οδηγούν Δήμους και Περιφέρειες στην χρεοκοπία -χαρακτηριστικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για επενδύσεις αντί των 9.500.000 ευρώ έχει δοθεί μόνο ...το 6,7% δηλαδή 640.000!- και που για την επόμενη χρονιά προβλέπεται μείωση 209 εκατ. και ειδικά για τις δημόσιες επενδύσεις μείωση 45%, η πρόταση Δημάρχων και Περιφερειαρχών αποτελεί στίγμα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.
Αν οι σημερινοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της Ελλάδας το μόνο στραβό που είδαν για την αυτοδιοίκηση και το λαό στις 216 σελίδες του ολέθριου σχεδίου νόμου είναι οι μειώσεις στις αντιμισθίες των αιρετών και του αριθμού των συμβούλων τους, τότε μια τέτοια ηγεσία δεν αξίζει στην Ελληνική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.
Η μόνη πολιτικά υγιής αντίδραση θα ήταν η παραίτηση σύσσωμης της αυτοδιοίκησης και η κινητοποίηση του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου