Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΣΙΝ-ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ


ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ
 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΣΙΝ 9-2-2013 κ ΤΕΛΙΚΑ 3-3-13 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com
ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Γιώργου Καλούδη, Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στη συνεδρίαση της Κυριακής 3-3-2013 στο Π.Σ.Ι.Ν.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των Ελληνικών νοικοκυριών ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ & ΛΑΟΥ
Το νεοελληνικό κράτος κήρυξε έμμεση πλην σαφή (για τους νοήμονες) πτώχευση στις 10 Μάη 2010 με τη ψήφιση από τη Βουλή του Α΄ Μνημονίου με πολλαπλές παραβάσεις του Συντάγματος, με πρώτη τη ψήφισή του από 160 βουλευτές, ενώ έπρεπε να ψηφισθεί από 180 βουλευτές. Η αμόρφωτη διευθυντική πολιτική ομάδα της Αθήνας ποδηγετούμενη από ξένες εταιρείες, όπως η MISENS και τη μία χούφτα των πολυεκατομμυριούχων της αθηναικής ολιγαρχίας, όπως έγραψε και το STERNS, χωρίς κανείς να το μηνύσει και χωρίς κανένα κόμμα να το διαψεύσει, οδήγησε τον λαό όχι απλά σε μία μεγάλη κρίση, αλλά σε μία καταστροφή.
«Ανακοίνωση ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών 7-2-2013
Το 81,5 % των καταθετών στις Τράπεζες έχει καταθέσεις κάτω από 2.000€, δηλ. είναι το τελευταίο τους απόθεμα, για μία ασθένεια ή για μία κηδεία.
Ο δανεισμός των νοικοκυριών ανέρχεται σε 89,3 δις.€,
από τα οποία 37,3 δισ.€ αφορούν καταναλωτικά δάνεια,
Το 55% των νοικοκυριών βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να πληρώσει έστω και ένα ευρώ από τα δάνειά του.
Το ποσό αυτών των κόκκινων δανείων είναι 59 δις.€,»
ΕΛΣΤΑΤ
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ ( 3.030.000 ) τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες ή 27,7% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας,
Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470€ το μήνα,
1 στα 5 παιδιά ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας,
Το 60% δηλώνει ότι μπορεί κάποια μέρα να ξυπνήσει φτωχός,
Το 50% δηλώνει ότι κάποια μέρα μπορεί να καταντήσει κάποιος κάποια μέρα από κάποιο τυχαίο γεγονός, όπως αρρώστεια, απόλυση σε προχωρημένη ηλικία, θάνατος συγγενούς, κλπ,
Το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού, δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες στέγασής του,
Ένας στους 4 πολίτες (25,4%) που δεν είναι φτωχός ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του,
Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών και κοινωνικά ανέργων,
Η ανεργία το 2012 ανήλθε στο 26,8% του ενεργά οικονομικού πληθυσμού, ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, (EUROSTAT 9-2-2013),και στο 58% για τους νέους κάτω των 25 ετών,
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα στον τελευταίο χρόνο, από 19,7% τον Οκτώβρη 2011 σε 26,8% τον Οκτώβρη 2012, ενώ στα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων κλπ που δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και καταγραφής στον ΟΑΕΔ, δηλ. το πραγματικό ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 40%,
Η σύγκριση της μεταβολής ανεργίας Ελλάδας-ΕΕ-Ευρωζώνης το 2012 ήταν:
ΑΝΕΡΓΙΑ
Ελλάδα Ευρωπαική Ένωση Ευρωζώνη
Αύξηση στο 26,8% αμετάβλητη στο 10,7% αμετάβλ στο 11,7%
Γερμανία
5,3%.
Με βάση τη χτεσινή (1-3-2013) ανακοίνωση της Εurostat (η οποία παραδόξως μεταδόθηκε και από τα αθηναικά κανάλια ως 20η είδηση) η ανεργία στην Ελλάδα ξεπέρασε αυτήν της Ισπανίας, δηλ. οι πολιτικές του Μνημονίου έκαναν μέσα σε 3 χρόνια, την Ελλάδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ με 30,5%.
Ακόμη και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της δέχθηκε ότι πραγματοποίησε κέρδη 8 δις.€ από την αγοραπωλησία των ελληνικών ομολόγων.
Η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα είναι 92% ενώ στην Ευρώπη κατά μέσο όρο 30-35% και ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούσαν να πηγαίνουν διακοπές 2 φορές το χρόνο ενώ ο μέσος Έλληνας προτιμούσε να κτίσει ένα σπίτι ή να αποκτήσει ένα διαμέρισμα αντί να πάει για διακοπές.
ΝΕΑ VIDEO NEA PHOTO NEA ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012|12:26:48
STERN / Μια χούφτα εκατομμυριούχων κυβερνά την ην Ελλάδα
2012-12-27 18:24:12
Από / http://www.iefimerida.gr/
Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.
Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.
Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρου επισκέπτονται στο γραφείο του:
«Ο Φώτης Μπόμπολας έχει μπροστά από το γραφείο του τέσσερεις
οθόνες υπολογιστών εγκατεστημένες στον απέναντι τοίχο, ο οποίος φέρει μια ξύλινη επένδυση. Έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται στα κεντρικά ενός αρχηγείου
. Η γραμματέας του Λυδία του φέρνει φραπέ. Ο Μπόμπολας, ετών 52, με κοντοξυρισμένα μαλλιά, στρίβει ένα τσιγάρο. Καπνίζει Ολντ Χόλμπορν. Το πουκάμισό του είναι ανοιχτό στο στήθος, στο καρπό του χεριού του δεν φέρει κανένα ρολόι. «Προτιμώ να κρατώ χαμηλό προφίλ», διατείνεται ο ίδιος. Ο Μπόμπολας είναι ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στην Ελλάδα. Στην οικογενειακή αυτοκρατορία ανήκουν ο εκδοτικός κολοσσός Πήγασος, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της χώρας, εταιρίες ανακύκλωσης, ορυχεία χρυσού, ακίνητα. Συνολική αξία: μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπόμπολας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. Ακόμη και τώρα αισθάνεται άβολα: «Δεν βλέπετε; Η χώρα εκρήγνυται».
Η οικογένεια του αισθάνεται έντονα τη λαϊκή οργή. Και αυτό γιατί η πολυεθνική εταιρία Ελλάκτωρ απαιτεί για τη διέλευση των αυτοκινητοδρόμων της υψηλά διόδια, παρότι το ελληνικό κράτος έχει επιχορηγήσει το έργο ως επί το πλείστον με χρήματα των φορολογημένων. Η Αττική Οδός κοστίζει 2.80 ευρώ, ενώ γύρω στα 250.000 αυτοκίνητα τη διασχίζουν καθημερινά. Όποιος θέλει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη χρειάζεται ολόκληρα 25 ευρώ. Μια πρωτοβουλία πολιτών με το όνομα «Δεν πληρώνω διόδια» πριονίζει κάθε τόσο τις μπάρες των διοδίων. «Είναι αναρχικοί», βρίζει ο Μπόμπολας».
Πανίσχυρα τζάκια
«Η οικογένειά του ανήκει σε μια χούφτα από σχεδόν πανίσχυρα ελληνικά τζάκια, τα οποία εδώ και πολλές γενιές διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Τώρα όμως που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντ' αυτού, επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας, σπεκουλάρουν με νέες κρατικές αναθέσεις έργων, ενώ άλλοι παραμονεύουν για ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας. Ήδη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης νοίκιασε για το ευτελές ποσό των 50 σεντ ανά τ.μ. και για 90 χρόνια το πιο πολυτελές Shopping-Mall στην Αθήνα».
Τι λέει για την Γιάννα Αγγελοπούλου
Άλλοι πάλι επιχειρηματίες εξαφανίζονται στο εξωτερικό, όπως, λόγου χάριν, η διαβόητη Άννα Αγγελοπούλου, η πρώην πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία ακούει στο όνομα Lady G, όνoμα που της έδωσε ο ελληνικός κίτρινος τύπος» γράφει το περιοδικό για την πρώην ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων
. Αναφέρει μάλιστα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου «ίδρυσε το Ίδρυμα Αγγελόπουλος, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασφαλίσει τη περιουσία της. Έτσι, εξ αποστάσεως μπορούσε πλέον να παρακολουθεί γαλήνια, πως η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα από τα σκληρότερα πακέτα λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από την επιβολή των νέων μέτρων ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται σε λιγότερο από 1000 ευρώ το μήνα, ενώ σε οικογένειες με εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ ετησίως κόπηκαν τα επιδόματα παιδιών.
Τι λέει για τον Μπόμπολα
Και το άρθρο συνεχίζει για τον Φώτη Μπόμπολα:
«Στο ερώτημα αν έχει έλθει η ώρα για τους ζάμπλουτους Έλληνες να δείξουν αλληλεγγύη, ο Μπόμπολας αντιδρά εκνευρισμένος: «Μα τι θέλετε; Οι μετοχές μας είναι στο πάτο. Οι επιχειρήσεις μας πάσχουν ακριβώς το ίδιο όπως και η υπόλοιπη χώρα». Τι θα λέγατε με την φορολόγηση των πλουσίων; «Τι αφελής σκέψη. Το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει πάντα τρόπους να αποφύγει τους φόρους. Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης».
Ο Μπόμπολας διευθύνει επισήμως την οικογενειακή του πολυεθνική εταιρεία μαζί με τον αδελφό του. Όμως ο πραγματικός πατριάρχης είναι ο πατέρας Γεώργιος, η φωτογραφία του οποίου φιγουράρει σε ασημένιο πλαίσιο πάνω στο κομοδίνο. Λέγεται ότι ο Γεώργιος Μπόμπολας κατάφερε να πάρει τη πρώτη κρατική ανάθεση έργου όταν η κατασκευαστική του εταιρεία δεν κατείχε ακόμη ούτε καν μπουλντόζα. Η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία γι' αυτόν ήταν η Ολυμπιάδα του 2004. Τότε η Ελλάκτωρ κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του αθηναϊκού μετρό, χωρίς να υπάρξει καμία δημόσια προκήρυξη επί του έργου. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ο Μπόμπολας ήταν και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» της οικογένειας είναι η αγορά των κρατικών ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των κοιτασμάτων χρυσού ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ».
Επειδή το έγκυρο περιοδικό STERN σε πρόσφατη έρευνά του για την Ελλάδα με τίτλο: ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» μεταξύ άλλων αναγράφει σε μία ενδεικτική παράγραφο:
Τι λέει για τη λίστα Λαγκάρντ και τον Αντώνη Σαμαρά
«Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, απλώς η κατανομή του πλούτου είναι άνιση. Τα 80 τις εκατό του ιδιωτικού κεφαλαίου βρίσκεται στα χέρια μόνον 2.000 οικογενειών. Γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ αυτού του κεφαλαίου βρίσκεται σε ξένες τράπεζες. Επισήμως μόνον εννέα πρόσωπα δηλώνουν στην Ελλάδα εισόδημα άνω των 700.000 ευρώ το έτος.
Η επονομαζόμενη Λίστα-Λαγκάρντ, με τα ονόματα 2059 Ελλήνων που κατέχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, κρατήθηκε για πάνω από δύο χρόνια μυστική. Στη λίστα αυτή υπάρχουν ονόματα που θεωρούνται έμπιστα πρόσωπα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ένα από τα δέκα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Η εν λόγω λίστα δεν είχε καμία συνέπεια για τους πλουσίους, εκτός ενός δημοσιογράφου που αντιμετώπισε δυσκολίες. Επειδή δημοσίευσε όλα τα ονόματα της λίστας στο περιοδικό Hot Doc, συνελήφθη από μια ομάδα άμεσης δράσης 50 αστυνομικών και απειλείται με διετή φυλάκιση λόγω παραβίασης δικαιωμάτων της ιδιωτικής σφαίρας».
Την ίδια στιγμή που μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις κατά 50% και εξολοθρεύτηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μικρομεσαία τάξη, αυξήθηκαν οι τιμές βασικών ειδών διατροφής, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ κατά 20%, δηλ. ο μέσος έλληνας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι νέο-άνεργοι, από το 2010 έχει μειωμένο εισόδημα κατά 70%.
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΑ ΣΙΣΑΧΘΕΙΑ
Επειδή όταν από τη κυβέρνηση Ν.Δ.-Κ .Καραμανλή το Νοέμβρη 2008, τις κυβερνήσεις «ΠΑ.ΣΟ.Κ»-Γ.Παπανδρέου τη περίοδο 2006-2011, τη τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ Παπαδήμου και τη τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ - Σαμαρά (από τον Ιούνιο 2012,) δόθηκαν στους τραπεζίτες συνολικά 240 δις ευρώ, δηλ. λίγο λιγότερο από το σύνολο (280 δισ. Ευρώ) του δημόσιου χρέους του νεοελληνικού κράτους το 2009, πριν ανοίξουν τις κερκόπορτες για το ΔΝΤ και τους διεθνείς τοκογλύφους στις 10 Μάη 2010.
Επειδή δεν στέκουν σε καμμία ηθική, συνταγματική, νομική και πολιτική βάση οι αβάσταχτοι διαρκώς νέοι φόροι που κήρυξαν τον πόλεμο στο λαό, εξόντωσαν το παραγωγικό ιστό της χώρας εξολόθρευσαν τη μικρή και μεσαία τάξη (ραχοκοκκαλιά της οικονομίας για 40 χρόνια) και έφεραν τη φτωχοποίηση του λαού, την ανεργία και τη κατάθλιψη του λαού και από την άλλη με τα χρήματα της φτωχοποίησης του λαού, δηλ. με τα 240 δις. Ευρώ από τη βάρβαρη φορολογία του λαού αναστήθηκαν οι χρεωκοπημένοι τραπεζίτες- συντελεστές-συνυπαίτιοι της καταστροφής της χώρας, ενώ αντίθετα στην Αμερική, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, όπου υπάρχει πολιτική ηγεσία ο Ομπάμα έδωσε μεν τα χρήματα για την ανακεφαλοποίηση της χρεωκοπημένης Τράπεζας Lhemman Brothers και της ασφαλιστικής εταιρείας AIG αλλά τις κρατικοποίησε και διόρισε κρατική διοίκηση.
Επειδή με το ρυθμό που κάθε εβδομάδα στα ποινικά δικαστήρια κάθε νομού δικάζονται και καταδικάζονται εκατοντάδες πολίτες ( τονίζω σε κάθε νομό) σε πολύμηνες φυλακίσεις και ταυτόχρονα σε χρηματικές ποινές χιλιάδων ευρώ ο καθένας, σε 6 μήνες θα χρειαστούν μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης των 5.000 ατόμων σε κάθε νομό
για να φυλακίζονται οι χιλιάδες νεόπτωχοι καταδικασμένοι κάθε νομού.
Επειδή ο νόμος Κατσέλη ήταν ένα πρώτο βήμα το 2010, ανεπαρκές όμως και κατέστη ανεπαρκέστατος σήμερα,
Επειδή στη Κέρκυρα οι Ειρηνοδίκες λειτούργησαν υπέρ των τραπεζιτών και όχι υπέρ των αδυνάτων, των υπερχρεωμένων,
Επειδή η κυβέρνηση διέρρευσε ένα νέο σχέδιο χειρότερο από τον νόμο Κατσέλη στο οποίο δεν διαγράφει τόκους και μάλιστα τοκογλυφικούς, δεν διαγράφει μέρος του κεφαλαίου, δεν δίνει περίοδο χάριτος ικανοποιητική, αποκλείει κάθε μη μισθωτό, αποκλείει δηλ. τις οικογένειες των ελεύθερων επαγγελματιών, επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, δηλ. όλη τη μικρομεσαία τάξη, αποδεικνύει ότι
Επειδή η Αθηναική Δημοκρατία στις αρχές του 6ου π.χ. αιώνα άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία όταν ψήφισε τη σεισάχθεια, δηλ. τη διαγραφή των χρεών των πολιτών,
Επειδή η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η ραγδαία μείωση των μισθών και των συντάξεων, η στοχοποίηση και εξολόθρευση της μικρής και μεσαίας τάξης, η φυγή της άνεργης νεολαίας στο εξωτερικό, φτωχοποίησε ξαφνικά τους νεοέλληνες,
Επειδή πέραν της απίστευτης ανεργίας υπήρξε μείωση μισθών, συντάξεων και των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και συντάξεων γύρω στο 70% τα τελευταία 3 χρόνια, αφού υπήρξε ταυτόχρονα αύξηση των τιμών των αγαθών ειδών διατροφής πρώτης ανάγκης.
Επειδή μόνον μία νέα σεισάχθεια μπορεί να δώσει κατ΄αρχήν μία ανακούφιση στο λαό, να εμπεδώσει ένα κλίμα ατομικής και κοινωνικής ασφάλειας,
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ και τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
Α. Να έλθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέος Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και τις υπερχρεωμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ο οποίος με ξεκάθαρο τρόπο να προσδιορίζει:
1. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών για μία Δεκαετία, μέχρι το 2023.
2. Διαγραφή όλων των τόκων όλων των δανείων μέχρι την οριστική ρύθμιση,
3. Διαγραφή του 30% των μέχρι σήμερα κεφαλαίων,
4. Άτοκη περίοδο μη καταβολής δανείων μέχρι το 2023,
5. Επιτόκιο όχι μεγαλύτερο από τον τιμάριθμο από το 2023,
6. Από το 2023 το κάθε νοικοκυριό και μικρός επιχειρηματίας δεν θα πληρώνει παραπάνω από το τριάντα τοις εκατό (30%) του ετήσιου (και αναλογικά μηνιαίου) εισοδήματός του για χρέη προς τράπεζες και στο κράτος.
7. Αρμόδιο Δικαστήριο το Ειρηνοδικείο της κατοικίας του αιτούντα και δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το Πολυμελες Πρωτοδικείο.
8. Ισχύουν όλοι οι λόγοι (και οι 20) Αναίρεσης του 559 Κ.Πολ.Δικ. και για τις υποθέσεις αυτές.
Β. Να επιδοθεί αυτή η απόφαση – ψήφισμα αυτοπρόσωπα, ιδίοις χερσίν, στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους Αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής από τον Περιφερειάρχη και τους Επικεφαλής Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και από όσους άλλους επιθυμούν.
Γ. Να αποσταλεί με απόδειξη παραλαβής σε όλους/όλες τους βουλευτές του Κοινοβουλίου και σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της χώρας.
Δ. Να δημοσιευθεί στον τύπο και στα ΜΜΕ
Ε. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει σε όλες τις δίκες
( Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και σε κατώτερα δικαστήρια: Εφετείο και Πρωτοδικεία αλλά και Ειρηνοδικεία Επτανήσου, όπου δεί ) για τα χαράτσια και για τις αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων.
Οι θέσεις αυτές εμπλουτίσθηκαν με επί μέρους προτάσεις των κ.κ. Μαρίας Καταβάτη, Χρήστου Άνθη, Θόδωρου Γουλή, Μάχης Δαγκλή, Δ.Πουλιέζου, και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ όπως θα δημοσιευθεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου